• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Peciválky dle tetičky
Napište svůj komentář k receptu

Peciválky dle tetičky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Peciválky dle tetičky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • sůl
    • vejce
    • polohrubá mouka
    • brambory vařené

Postup přípravy receptu

1
Uvařené oloupané brambory najemno nastrouháme, přidáme vejce, sůl, polohrubou mouku - vypracujeme bramborové těsto. Z těsta vypracujeme na vále válečky, nožem nakrojíme do poloviny čtverečky. Válečky vložíme na vymaštěný plech a upečeme v troubě do zlatova. Pak čtverečky dokrojíme, vložíme do mísy, zalijeme vroucím (!) mlékem a pod pokličkou protřepeme, aby se mléko vsáklo. Přebytečné mléko slijeme.
2
Na talíři sypeme mákem nebo strouhaným perníkem s cukrem. Výborné zejména pro děti!
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Peciválky II.

Peciválky II.

Steak na pepři dle Karla Pinka

Steak na pepři dle Karla Pinka

Laskonky dle časopisu F.O.O.D.

Laskonky dle časopisu F.O.O.D.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jana T. | 26. 2. 2009 09:48

    jistě že peciválky - omlouvám se za překlep

  • Jana T. | 26. 2. 2009 08:37

    Dělala je babička, taky jsme jim říkali pecivákly. Postup mně byl hned jasný, protože si to pamatuju. Válečky těsta se zploštily a nakrojily až na plechu. Po upečení se na ty čverečky rozlámaly.

  • Radka Křížová | 25. 2. 2009 23:51

    u nás se peciválky dělaly z kynutého těsta s přidanou nastrouhanou bramborou,postup jinak stejný..a po upečení a spaření mlékem jsme je míchali s povidly smíchanými s umletým mákem,takhle je moje babička na vysočině dělá co pamatuju

  • 6Verunka 6 | 24. 2. 2009 20:51

    Jsou skvělé. Dělala je už moje babička na Vysočině.

  • Jitka V. | 13. 3. 2006 12:32

    Asi jsem to úplně přesně nepopsala pro neznalé hospodyňky. Jídlo není jako šlejšky (šulánky a pod.) s mákem, protože se peče v troubě. Zkrátka vytvarujete na vále rukou váleček, ten trochu zploštíte a nožem nakrojíte čtverečky (ne úplně). Pak dáte celé pruhy na plech a po upečení teprve čtverečky v pruzích dokrojíte. Máte tedy malé upečené (!) kostičky.

  • Eva | 13. 3. 2006 11:47

    to jsem ráda, že už je to jasné, byla by to velká škoda nevyzkoušet. Dobrou chuť, dámy!

  • Ivana | 13. 3. 2006 11:30

    Ano, "pruh těsta" už chápu, ale předtím popsaný "váleček a z něho čtvereček" byl pro mě taky nesrotzumitelný.

  • Jaroslava Oumarová | 13. 3. 2006 11:20

    Evo, díky, teď už je to jasné:-)) Mátly mne ty válečky a čtverečky. Jídlo neznám, ale vyzkouším:-)

  • Eva | 13. 3. 2006 10:26

    pro paní Oumarovou - pokud nechápete "tvar při pečení", představte si dlouhý pruh těsta, na kterém nožem (napříč) naznačíte, ale nedokrojíte dílky (např. čtverečky), které po upečení dokrojíte. Vše ostatní mi přijde naprosto srozumitelné - a recept výborný!

  • Jitka Malinová | 13. 3. 2006 10:20

    Já to vidím jako jednuduché šišky s mákem. Autorka nám to určitě upřesní.

  • Jaroslava Oumarová | 13. 3. 2006 10:11

    NECHÁPU!!!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Brambory
Přílohy Brambory Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Polohrubá mouka Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zavináče

Zavináče

Roštěnky na kmínu

Roštěnky na kmínu

Kokosová očka

Kokosová očka

Plněná sekaná pečeně II.

Plněná sekaná pečeně II.

kuřecí srdíčka

kuřecí srdíčka

Skvělý pečený čaj

Skvělý pečený čaj

Bedly na kmíně

Bedly na kmíně

Muffiny s lentilkami

Muffiny s lentilkami

Adžika směs z mletého masa

Adžika směs z mletého masa

Doporučujeme

60 minut
Chilli con carne

Chilli con carne

75 minut
Klasická gulášová polévka

Klasická gulášová polévka

40 minut
Marry Me Chicken

Marry Me Chicken

50 minut
Nejjednodušší jablečný koláč

Nejjednodušší jablečný koláč

90 minut
Perníčky

Perníčky

60 minut
Pomazánka z pečeného česneku

Pomazánka z pečeného česneku

30 minut
Teplý salát z restované panenky

Teplý salát z restované panenky

30 minut
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem

Těstoviny se smetanovou omáčkou,…

50 minut
Čokoládovo-karamelový koláč

Čokoládovo-karamelový koláč

Poslední sledované recepty

15
Jednohubky z parmské šunky
Jednohubky z parmské…
14
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
14
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
13
Bešamel
Bešamel
12
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Jak poznat nejchutnější mandarinky? Dva ověřené tipy a trik, jak udělat z kyselých plodů sladké
Jak poznat nejchutnější mandarinky? Dva ověřené…
Nejhezčí vánoční trhy u nás i za hranicemi: Kam vyrazit na svařák, trdelník a další dobroty?
Nejhezčí vánoční trhy u nás i za hranicemi: Kam…
Trápí vás úzkosti? Těchto 10 potravin vám od nich uleví
Trápí vás úzkosti? Těchto 10 potravin vám od nich…
Naučte se jíst hygge: Zkuste severský recept, díky kterému budete v pohodě i během ponurých dnů
Naučte se jíst hygge: Zkuste severský recept,…
Od pondělí do pátku: Rychlé a zdravé večeře z plechu
Od pondělí do pátku: Rychlé a zdravé večeře z…
AHA.cz Muži v životě Kotrbové (†78): Velkou lásku  zničila vojna!

Muži v životě Kotrbové (†78): Velkou lásku zničila vojna!

Mimibazar Tipy na vánoční dárky 2025: Inspirace pro celou rodinu

Tipy na vánoční dárky 2025: Inspirace pro celou rodinu

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Oslňte na večírku i s omezeným rozpočtem! Výběr šatů do 600 Kč, které se hodí i na Vánoce a silvestra

Oslňte na večírku i s omezeným rozpočtem! Výběr šatů do 600 Kč, které se hodí i na Vánoce a silvestra

Ženy.cz Vysoký bodycount: Proč je chlap frajer, a žena levná?

Vysoký bodycount: Proč je chlap frajer, a žena levná?

Blesk.cz Narozeniny Sabiny Pšádové: Sešli se všichni Bacheloři!

Narozeniny Sabiny Pšádové: Sešli se všichni Bacheloři!

SportRevue.cz FOTO: Polonahé holky ve spodním prádle. To je americká X League

FOTO: Polonahé holky ve spodním prádle. To je americká X League

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy Nový díl Eroskopu: Velká erotická předpověď! Rady od sexy řemeslníka...

Nový díl Eroskopu: Velká erotická předpověď! Rady od sexy řemeslníka...

  • Recepty.cz
  • Peciválky dle tetičky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact