• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Peciválky dle tetičky
Napište svůj komentář k receptu

Peciválky dle tetičky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Peciválky dle tetičky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • sůl
    • vejce
    • polohrubá mouka
    • brambory vařené

Postup přípravy receptu

1
Uvařené oloupané brambory najemno nastrouháme, přidáme vejce, sůl, polohrubou mouku - vypracujeme bramborové těsto. Z těsta vypracujeme na vále válečky, nožem nakrojíme do poloviny čtverečky. Válečky vložíme na vymaštěný plech a upečeme v troubě do zlatova. Pak čtverečky dokrojíme, vložíme do mísy, zalijeme vroucím (!) mlékem a pod pokličkou protřepeme, aby se mléko vsáklo. Přebytečné mléko slijeme.
2
Na talíři sypeme mákem nebo strouhaným perníkem s cukrem. Výborné zejména pro děti!
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Peciválky II.

Peciválky II.

Steak na pepři dle Karla Pinka

Steak na pepři dle Karla Pinka

Laskonky dle časopisu F.O.O.D.

Laskonky dle časopisu F.O.O.D.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jana T. | 26. 2. 2009 09:48

    jistě že peciválky - omlouvám se za překlep

  • Jana T. | 26. 2. 2009 08:37

    Dělala je babička, taky jsme jim říkali pecivákly. Postup mně byl hned jasný, protože si to pamatuju. Válečky těsta se zploštily a nakrojily až na plechu. Po upečení se na ty čverečky rozlámaly.

  • Radka Křížová | 25. 2. 2009 23:51

    u nás se peciválky dělaly z kynutého těsta s přidanou nastrouhanou bramborou,postup jinak stejný..a po upečení a spaření mlékem jsme je míchali s povidly smíchanými s umletým mákem,takhle je moje babička na vysočině dělá co pamatuju

  • 6Verunka 6 | 24. 2. 2009 20:51

    Jsou skvělé. Dělala je už moje babička na Vysočině.

  • Jitka V. | 13. 3. 2006 12:32

    Asi jsem to úplně přesně nepopsala pro neznalé hospodyňky. Jídlo není jako šlejšky (šulánky a pod.) s mákem, protože se peče v troubě. Zkrátka vytvarujete na vále rukou váleček, ten trochu zploštíte a nožem nakrojíte čtverečky (ne úplně). Pak dáte celé pruhy na plech a po upečení teprve čtverečky v pruzích dokrojíte. Máte tedy malé upečené (!) kostičky.

  • Eva | 13. 3. 2006 11:47

    to jsem ráda, že už je to jasné, byla by to velká škoda nevyzkoušet. Dobrou chuť, dámy!

  • Ivana | 13. 3. 2006 11:30

    Ano, "pruh těsta" už chápu, ale předtím popsaný "váleček a z něho čtvereček" byl pro mě taky nesrotzumitelný.

  • Jaroslava Oumarová | 13. 3. 2006 11:20

    Evo, díky, teď už je to jasné:-)) Mátly mne ty válečky a čtverečky. Jídlo neznám, ale vyzkouším:-)

  • Eva | 13. 3. 2006 10:26

    pro paní Oumarovou - pokud nechápete "tvar při pečení", představte si dlouhý pruh těsta, na kterém nožem (napříč) naznačíte, ale nedokrojíte dílky (např. čtverečky), které po upečení dokrojíte. Vše ostatní mi přijde naprosto srozumitelné - a recept výborný!

  • Jitka Malinová | 13. 3. 2006 10:20

    Já to vidím jako jednuduché šišky s mákem. Autorka nám to určitě upřesní.

  • Jaroslava Oumarová | 13. 3. 2006 10:11

    NECHÁPU!!!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Brambory
Přílohy Brambory Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Polohrubá mouka Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zelenina v pánvi

Zelenina v pánvi

Banánový dort

Banánový dort

Jahodové řezy IV.

Jahodové řezy IV.

Kotlíkový guláš II.

Kotlíkový guláš II.

Cuketové řezy

Cuketové řezy

Zapečené těstoviny s pudinkem

Zapečené těstoviny s pudinkem

Sýrové pečivo

Sýrové pečivo

Buchta na doma

Buchta na doma

Zapečená kuřecí prsíčka se slaninou

Zapečená kuřecí prsíčka se slaninou

Doporučujeme

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Třešňový kompot

Třešňový kompot

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Mexická kuřecí polévka

Mexická kuřecí polévka

30 minut
Těstovinový salát Caprese

Těstovinový salát Caprese

5 minut
Aperol Spritz

Aperol Spritz

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

54
Dýňová tortila
Dýňová tortila
39
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
38
Rybízová marmeláda
Rybízová marmeláda
37
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
29
Třešňová marmeláda
Třešňová marmeláda

Zajímavé články

Rýžové, ramen, skleněné nebo udon: Nejznámější asijské nudle a jak je použít
Rýžové, ramen, skleněné nebo udon: Nejznámější…
Jak poznat dobrý meloun? 6 způsobů, díky kterým zjistíte, že je zralý a sladký
Jak poznat dobrý meloun? 6 způsobů, díky kterým…
Recepty s voňavou levandulí: Vychutnejte si ji v bábovce, zmrzlině nebo s grilovaným masem
Recepty s voňavou levandulí: Vychutnejte si ji v…
Quinoa: Superpotravina, která pomáhá s hubnutím a zachutná i dětem
Quinoa: Superpotravina, která pomáhá s hubnutím a…
Dort za vysvědčení: 10 krásných a jednoduchých sladkostí, ze kterých budou děti nadšené
Dort za vysvědčení: 10 krásných a jednoduchých…
AHA.cz Proč Marek Brodský prodává tátovu chalupu? Černocká promluvila!

Proč Marek Brodský prodává tátovu chalupu? Černocká promluvila!

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz JARMILA (54): Syn nás připravil o střechu nad hlavou, manžel se zhroutil

JARMILA (54): Syn nás připravil o střechu nad hlavou, manžel se zhroutil

Blesk pro ženy Menstruační plavky už nejsou sci-fi! Prošly naším křtem ohněm?

Menstruační plavky už nejsou sci-fi! Prošly naším křtem ohněm?

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Daisy Lee o divoké minulosti: Děsivé porno vzpomínky!

Daisy Lee o divoké minulosti: Děsivé porno vzpomínky!

SportRevue.cz FOTO: Paulina Gretzky a 25 dalších půvabných dcer bývalých slavných sportovců

FOTO: Paulina Gretzky a 25 dalších půvabných dcer bývalých slavných sportovců

Maminka.cz GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

Blesk Horoskopy Jaký je váš anděl strážný podle dne, kdy jste se narodili?

Jaký je váš anděl strážný podle dne, kdy jste se narodili?

  • Recepty.cz
  • Peciválky dle tetičky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact