• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Peciválky dle tetičky
Napište svůj komentář k receptu

Peciválky dle tetičky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Peciválky dle tetičky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • sůl
    • vejce
    • polohrubá mouka
    • brambory vařené

Postup přípravy receptu

1
Uvařené oloupané brambory najemno nastrouháme, přidáme vejce, sůl, polohrubou mouku - vypracujeme bramborové těsto. Z těsta vypracujeme na vále válečky, nožem nakrojíme do poloviny čtverečky. Válečky vložíme na vymaštěný plech a upečeme v troubě do zlatova. Pak čtverečky dokrojíme, vložíme do mísy, zalijeme vroucím (!) mlékem a pod pokličkou protřepeme, aby se mléko vsáklo. Přebytečné mléko slijeme.
2
Na talíři sypeme mákem nebo strouhaným perníkem s cukrem. Výborné zejména pro děti!
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Peciválky II.

Peciválky II.

Steak na pepři dle Karla Pinka

Steak na pepři dle Karla Pinka

Laskonky dle časopisu F.O.O.D.

Laskonky dle časopisu F.O.O.D.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jana T. | 26. 2. 2009 09:48

    jistě že peciválky - omlouvám se za překlep

  • Jana T. | 26. 2. 2009 08:37

    Dělala je babička, taky jsme jim říkali pecivákly. Postup mně byl hned jasný, protože si to pamatuju. Válečky těsta se zploštily a nakrojily až na plechu. Po upečení se na ty čverečky rozlámaly.

  • Radka Křížová | 25. 2. 2009 23:51

    u nás se peciválky dělaly z kynutého těsta s přidanou nastrouhanou bramborou,postup jinak stejný..a po upečení a spaření mlékem jsme je míchali s povidly smíchanými s umletým mákem,takhle je moje babička na vysočině dělá co pamatuju

  • 6Verunka 6 | 24. 2. 2009 20:51

    Jsou skvělé. Dělala je už moje babička na Vysočině.

  • Jitka V. | 13. 3. 2006 12:32

    Asi jsem to úplně přesně nepopsala pro neznalé hospodyňky. Jídlo není jako šlejšky (šulánky a pod.) s mákem, protože se peče v troubě. Zkrátka vytvarujete na vále rukou váleček, ten trochu zploštíte a nožem nakrojíte čtverečky (ne úplně). Pak dáte celé pruhy na plech a po upečení teprve čtverečky v pruzích dokrojíte. Máte tedy malé upečené (!) kostičky.

  • Eva | 13. 3. 2006 11:47

    to jsem ráda, že už je to jasné, byla by to velká škoda nevyzkoušet. Dobrou chuť, dámy!

  • Ivana | 13. 3. 2006 11:30

    Ano, "pruh těsta" už chápu, ale předtím popsaný "váleček a z něho čtvereček" byl pro mě taky nesrotzumitelný.

  • Jaroslava Oumarová | 13. 3. 2006 11:20

    Evo, díky, teď už je to jasné:-)) Mátly mne ty válečky a čtverečky. Jídlo neznám, ale vyzkouším:-)

  • Eva | 13. 3. 2006 10:26

    pro paní Oumarovou - pokud nechápete "tvar při pečení", představte si dlouhý pruh těsta, na kterém nožem (napříč) naznačíte, ale nedokrojíte dílky (např. čtverečky), které po upečení dokrojíte. Vše ostatní mi přijde naprosto srozumitelné - a recept výborný!

  • Jitka Malinová | 13. 3. 2006 10:20

    Já to vidím jako jednuduché šišky s mákem. Autorka nám to určitě upřesní.

  • Jaroslava Oumarová | 13. 3. 2006 10:11

    NECHÁPU!!!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Brambory
Přílohy Brambory Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Polohrubá mouka Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jablka v županu

Jablka v županu

Staročeské zelníky s bramborami

Staročeské zelníky s bramborami

Pštrosí vejce II.

Pštrosí vejce II.

Šunka v listovém těstě

Šunka v listovém těstě

Nakládaný balkánský sýr III.

Nakládaný balkánský sýr III.

Klasické palačinky

Klasické palačinky

Losos na špenátové peřince

Losos na špenátové peřince

Výborná pizza

Výborná pizza

Zapečené cukety se šunkou a sýrem

Zapečené cukety se šunkou a sýrem

Doporučujeme

30 minut
Buřtguláš podle časopisu F.O.O.D.

Buřtguláš podle časopisu F.O.O.D.

30 minut
Třešňový kompot

Třešňový kompot

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Mexická kuřecí polévka

Mexická kuřecí polévka

30 minut
Těstovinový salát Caprese

Těstovinový salát Caprese

5 minut
Aperol Spritz

Aperol Spritz

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

181
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…
129
Zdravá velikonoční sekaná
Zdravá velikonoční sekaná
60
Rychlé zelené karí s mrkví a cizrnou
Rychlé zelené karí s…
43
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
42
Dýňová tortila
Dýňová tortila

Zajímavé články

Ovocná galetka: Sladkou královnu letních moučníků upečete i bez koláčové formy
Ovocná galetka: Sladkou královnu letních moučníků…
Vepřová panenka na grilu: Recept na šťavnatou večeři
Vepřová panenka na grilu: Recept na šťavnatou…
Jaké je tajemství dokonalé karamelizované cibule? Naučte se ji připravit jako šéfkuchař!
Jaké je tajemství dokonalé karamelizované cibule?…
Zmrzliny podle znamení zvěrokruhu: Jakou mraženou dobrotu vám hvězdy doporučují?
Zmrzliny podle znamení zvěrokruhu: Jakou mraženou…
Rýžové, ramen, skleněné nebo udon: Nejznámější asijské nudle a jak je použít
Rýžové, ramen, skleněné nebo udon: Nejznámější…
AHA.cz Kolik platí Soukup Agátě? Částce se nechce ani věřit

Kolik platí Soukup Agátě? Částce se nechce ani věřit

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Největší hvězdy, které se kdy objevily na karlovarském festivalu: Kdo přijede letos?

Největší hvězdy, které se kdy objevily na karlovarském festivalu: Kdo přijede letos?

Ženy.cz Léto na horách pro celou rodinu: Objevte Katschberg s hotely Falkensteiner

Léto na horách pro celou rodinu: Objevte Katschberg s hotely Falkensteiner

Blesk.cz Taťána Kuchařová na večírku nadace Propolis33: Královna večera!

Taťána Kuchařová na večírku nadace Propolis33: Královna večera!

SportRevue.cz FOTO: Sonia Isaza - tahle osvalená ženská s umělými ňadry je novou přítelkyní Arturo Vidala

FOTO: Sonia Isaza - tahle osvalená ženská s umělými ňadry je novou přítelkyní Arturo Vidala

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy Osud skrytý v hodině narození: Jste vášnivá, opatrná nebo společenská?

Osud skrytý v hodině narození: Jste vášnivá, opatrná nebo společenská?

  • Recepty.cz
  • Peciválky dle tetičky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact