• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Peciválky dle tetičky
Napište svůj komentář k receptu

Peciválky dle tetičky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Peciválky dle tetičky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • sůl
    • vejce
    • polohrubá mouka
    • brambory vařené

Postup přípravy receptu

1
Uvařené oloupané brambory najemno nastrouháme, přidáme vejce, sůl, polohrubou mouku - vypracujeme bramborové těsto. Z těsta vypracujeme na vále válečky, nožem nakrojíme do poloviny čtverečky. Válečky vložíme na vymaštěný plech a upečeme v troubě do zlatova. Pak čtverečky dokrojíme, vložíme do mísy, zalijeme vroucím (!) mlékem a pod pokličkou protřepeme, aby se mléko vsáklo. Přebytečné mléko slijeme.
2
Na talíři sypeme mákem nebo strouhaným perníkem s cukrem. Výborné zejména pro děti!
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Peciválky II.

Peciválky II.

Steak na pepři dle Karla Pinka

Steak na pepři dle Karla Pinka

Laskonky dle časopisu F.O.O.D.

Laskonky dle časopisu F.O.O.D.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jana T. | 26. 2. 2009 09:48

    jistě že peciválky - omlouvám se za překlep

  • Jana T. | 26. 2. 2009 08:37

    Dělala je babička, taky jsme jim říkali pecivákly. Postup mně byl hned jasný, protože si to pamatuju. Válečky těsta se zploštily a nakrojily až na plechu. Po upečení se na ty čverečky rozlámaly.

  • Radka Křížová | 25. 2. 2009 23:51

    u nás se peciválky dělaly z kynutého těsta s přidanou nastrouhanou bramborou,postup jinak stejný..a po upečení a spaření mlékem jsme je míchali s povidly smíchanými s umletým mákem,takhle je moje babička na vysočině dělá co pamatuju

  • 6Verunka 6 | 24. 2. 2009 20:51

    Jsou skvělé. Dělala je už moje babička na Vysočině.

  • Jitka V. | 13. 3. 2006 12:32

    Asi jsem to úplně přesně nepopsala pro neznalé hospodyňky. Jídlo není jako šlejšky (šulánky a pod.) s mákem, protože se peče v troubě. Zkrátka vytvarujete na vále rukou váleček, ten trochu zploštíte a nožem nakrojíte čtverečky (ne úplně). Pak dáte celé pruhy na plech a po upečení teprve čtverečky v pruzích dokrojíte. Máte tedy malé upečené (!) kostičky.

  • Eva | 13. 3. 2006 11:47

    to jsem ráda, že už je to jasné, byla by to velká škoda nevyzkoušet. Dobrou chuť, dámy!

  • Ivana | 13. 3. 2006 11:30

    Ano, "pruh těsta" už chápu, ale předtím popsaný "váleček a z něho čtvereček" byl pro mě taky nesrotzumitelný.

  • Jaroslava Oumarová | 13. 3. 2006 11:20

    Evo, díky, teď už je to jasné:-)) Mátly mne ty válečky a čtverečky. Jídlo neznám, ale vyzkouším:-)

  • Eva | 13. 3. 2006 10:26

    pro paní Oumarovou - pokud nechápete "tvar při pečení", představte si dlouhý pruh těsta, na kterém nožem (napříč) naznačíte, ale nedokrojíte dílky (např. čtverečky), které po upečení dokrojíte. Vše ostatní mi přijde naprosto srozumitelné - a recept výborný!

  • Jitka Malinová | 13. 3. 2006 10:20

    Já to vidím jako jednuduché šišky s mákem. Autorka nám to určitě upřesní.

  • Jaroslava Oumarová | 13. 3. 2006 10:11

    NECHÁPU!!!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Brambory
Přílohy Brambory Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Polohrubá mouka Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pestrý zeleninový kotlík

Pestrý zeleninový kotlík

Zelný salát s koprem

Zelný salát s koprem

Čokoládový dort

Čokoládový dort

Jarní salát - vitamínová bomba

Jarní salát - vitamínová bomba

Čokoládový dortík

Čokoládový dortík

Knedlíčky s bylinkami ze strouhanky

Knedlíčky s bylinkami ze strouhanky

Mrkvové lívanečky

Mrkvové lívanečky

Česnekové bramborové knedlíky s houskou

Česnekové bramborové knedlíky s…

Patizonová směs - bezmasá

Patizonová směs - bezmasá

Doporučujeme

15 minut
Papriková frittata

Papriková frittata

30 minut
Rebarborový džem s vanilkou

Rebarborový džem s vanilkou

20 minut
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem

Chřest s křupavou posýpkou a…

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

10 minut
Domácí vanilkový a kakaový pribináček

Domácí vanilkový a kakaový pribináček

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

Poslední sledované recepty

101
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
72
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…
68
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
68
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
65
Klasické lečo
Klasické lečo

Zajímavé články

Trápí vás nespavost? Těchto 6 potravin vám pomůže vyspat se dorůžova
Trápí vás nespavost? Těchto 6 potravin vám pomůže…
Pavlova s amarettem nebo rumové tiramisu? Vyberte si svůj oblíbený opilý dezert
Pavlova s amarettem nebo rumové tiramisu? Vyberte…
Staročeský pokrm z Plzeňska aneb Víte, co jsou to pískorky?
Staročeský pokrm z Plzeňska aneb Víte, co jsou to…
5 potravin, které vám pomohou zbavit se tuku na břiše
5 potravin, které vám pomohou zbavit se tuku na…
Zapomenutá kuchařka z Vilniusu: Vyzkoušejte jednoduché vegetariánské recepty, které překvapí svou chutí
Zapomenutá kuchařka z Vilniusu: Vyzkoušejte…
AHA.cz Brzobohatá tvrdě narazila! Režim jako v base a drsné zákazy

Brzobohatá tvrdě narazila! Režim jako v base a drsné zákazy

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz 10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

Blesk pro ženy Hvězda světového formátu Anna Geislerová ovládla červený koberec v Cannes!

Hvězda světového formátu Anna Geislerová ovládla červený koberec v Cannes!

Ženy.cz Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Blesk.cz Strach a šokující odhalení, zrádné a nejisté dospívání, fantastický opus… Listujte

Strach a šokující odhalení, zrádné a nejisté dospívání, fantastický opus… Listujte

SportRevue.cz VIDEO: To musíte vidět! 17 neuvěřitelných sportovních propadáků, kiksů a trapasů

VIDEO: To musíte vidět! 17 neuvěřitelných sportovních propadáků, kiksů a trapasů

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy Rozloučit se s manželstvím nebo nenarozeným dítětem? O rituálech a jejich síle s Lilií Khousnoutdinovou

Rozloučit se s manželstvím nebo nenarozeným dítětem? O rituálech a jejich síle s Lilií Khousnoutdinovou

  • Recepty.cz
  • Peciválky dle tetičky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact