• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Pečený tuňák s chřestem a holandskou omáčkou
Napište svůj komentář k receptu

Pečený tuňák s chřestem a holandskou omáčkou

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pečený tuňák s chřestem a holandskou omáčkou
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 600
      g tuňák
    • olivový olej
    • 4
      ks bílý chřest
    • 8
      ks mladý zelený chřest
    • máslo (přepuštěné)
    • 0,50
      ks fenykl
    • 250
      g květák
    • 100
      ml drůbeží vývar
    • mořská sůl
    • pepř mletý
  • Na holandskou omáčku
    • 4
      ks žloutek
    • 1
      ks citron
    • 100
      ml bílé víno

Postup přípravy receptu

1
Tuňáka nakrájejte na silnější plátky. Osolte a na rozpáleném oleji opečte na grilu nebo na pánvi. Chřest očistěte – odřízněte nebo odlomte spodní dřevnatou část. Pak jej asi 3–4 cm za hlavičkou oloupejte. Uvařte v osolené vodě na skus (doba vaření závisí na velikosti chřestu). Ihned zchlaďte v misce s ledem.
2
Fenykl nakrájejte na tenké plátky a dejte na 20 sekund do vroucí vody. Také ihned zchlaďte v misce s ledem. Květák nakrájejte na plátky. Zbytky použijte na pyré. Plátky květáku vařte 2 minuty a poté vložte do misky s ledem. Uvařený chřest, fenykl a květák orestujte na přepuštěném másle. Ochuťte solí a čerstvě mletým bílým pepřem.
3
Zbytky květáku orestujte na másle, zalijte kuřecím vývarem a vařte zakryté pozvolna asi 10 minut. Pak dohladka rozmixujte ponorným mixérem. Dochuťte solí a propasírujte přes jemný cedník. Máslo rozpusťte a dejte stranou. Ve vodní lázni šlehejte metličkou do pěny žloutky, bílé víno a citronovou šťávu. Jakmile pěna začne houstnout, pomalu do ní přilévejte horké máslo. Odstraňte z vodní lázně. Dochuťte solí, pepřem, popřípadě citronovou šťávou.
4
=====Know-how=====
5
• Tuňák musí zůstat uvnitř syrový. Čím více je upečený, tím je sušší.
6
• Vždy, když budete předem připravovat zeleninu, vložte ji rovnou z vroucí vody do vody s ledem. Zastavíte tím var, takže zůstane křupavá a neztratí barvu.
7
• Až budete servírovat pyré, můžete ho na talíř ozdobně nastříkat pomocí cukrářského sáčku.
8
----
9
//Recept převzatý od šéfkuchaře Radka Davida//
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pečený pstruh s holandskou omáčkou

Pečený pstruh s holandskou omáčkou

Vepřový řízek s holandskou omáčkou

Vepřový řízek s holandskou omáčkou

Tuňák v sýrových těstovinách

Tuňák v sýrových těstovinách

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • šulín | 8. 5. 2013 10:14

    Postut je psán přesně postátku, anachronicky. Nejdříve musíme udělat přípravy, které zaberou nejvíc času, tzn " Zbytky květáku orestujte na másle, zalijte kuřecím vývarem a vařte zakryté pozvolna asi 10 minut.". Když nejdříve uděláme steak z tu'náka a potom teprve budeme dělat ostatní, tuňák vychladne, stratí lesk. A k příspěvku níže o vybíjení tuňáků v zásadě s ním souhlasím. Mám na to tento názor: Hlavní problém je, že jsme středoevropané, uprostřed kontinentu. Nemůžou všichni na světě jíst stejně, protože potravinové zdroje nejsou na celé Zemi rozloženy gegraficky stejně. Nevím, jestli je Scheyšelanům ( mimochodem většinou muslimům) tlačeno vepřové. ... Tento svůj názor mám podložený fakty. Prostě lovit ve velkém tuňáky, přepravovat jejich maso, nechtěný úlovek (je zničeno množství dalších živých tvorů, atd. je nesmysl. Pokud se tento můj názor někomu nelíbí, může napsat své protiargumenty. Rád se obhájím.

  • Ne vybíjení tuňáků | 1. 6. 2012 21:50

    Pokud máte kladný vztah k životnímu prostředí, doporučuji vyřadit tuňáka z jídelníčku. Dochází totiž bohužel k jeho hromadnému vybíjení a prudkému úbytku :-(

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Ryby Zelenina
Maso Pokrmy Ze zeleniny Rybí Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno Bílý chřest Citron Drůbeží vývar Fenykl Květák Máslo Mladý zelený chřest Mořská sůl Olivový olej Pepř mletý Tuňák Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Párky v listovém těstě

Párky v listovém těstě

Pikantní masové nudličky

Pikantní masové nudličky

Palačinky s tvarohem a čokoládou

Palačinky s tvarohem a čokoládou

Chléb pečený v kastrolu

Chléb pečený v kastrolu

"Braunýs"

"Braunýs"

Kuřecí kari maso s cuketou

Kuřecí kari maso s cuketou

Jednoduché švestkovo-makové kynuté knedlíky

Jednoduché švestkovo-makové kynuté…

Adžika směs z mletého masa

Adžika směs z mletého masa

Pečené kuře s nádivkou

Pečené kuře s nádivkou

Doporučujeme

60 minut
Chilli con carne

Chilli con carne

75 minut
Klasická gulášová polévka

Klasická gulášová polévka

40 minut
Marry Me Chicken

Marry Me Chicken

50 minut
Nejjednodušší jablečný koláč

Nejjednodušší jablečný koláč

90 minut
Perníčky

Perníčky

60 minut
Pomazánka z pečeného česneku

Pomazánka z pečeného česneku

30 minut
Teplý salát z restované panenky

Teplý salát z restované panenky

30 minut
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem

Těstoviny se smetanovou omáčkou,…

50 minut
Čokoládovo-karamelový koláč

Čokoládovo-karamelový koláč

Poslední sledované recepty

25
Špagety po uhlířsku
Špagety po uhlířsku
22
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
21
Babiččina zelňačka
Babiččina zelňačka
18
Rychlé pudinkové řezy
Rychlé pudinkové řezy
15
Jablečný (hruškový) závin s tvarohem - kynutý
Jablečný (hruškový)…

Zajímavé články

Jak poznat nejchutnější mandarinky? Dva ověřené tipy a trik, jak udělat z kyselých plodů sladké
Jak poznat nejchutnější mandarinky? Dva ověřené…
Nejhezčí vánoční trhy u nás i za hranicemi: Kam vyrazit na svařák, trdelník a další dobroty?
Nejhezčí vánoční trhy u nás i za hranicemi: Kam…
Trápí vás úzkosti? Těchto 10 potravin vám od nich uleví
Trápí vás úzkosti? Těchto 10 potravin vám od nich…
Naučte se jíst hygge: Zkuste severský recept, díky kterému budete v pohodě i během ponurých dnů
Naučte se jíst hygge: Zkuste severský recept,…
Od pondělí do pátku: Rychlé a zdravé večeře z plechu
Od pondělí do pátku: Rychlé a zdravé večeře z…
AHA.cz Muži v životě Kotrbové (†78): Velkou lásku  zničila vojna!

Muži v životě Kotrbové (†78): Velkou lásku zničila vojna!

Mimibazar Tipy na vánoční dárky 2025: Inspirace pro celou rodinu

Tipy na vánoční dárky 2025: Inspirace pro celou rodinu

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Oslňte na večírku i s omezeným rozpočtem! Výběr šatů do 600 Kč, které se hodí i na Vánoce a silvestra

Oslňte na večírku i s omezeným rozpočtem! Výběr šatů do 600 Kč, které se hodí i na Vánoce a silvestra

Ženy.cz Vysoký bodycount: Proč je chlap frajer, a žena levná?

Vysoký bodycount: Proč je chlap frajer, a žena levná?

Blesk.cz Jorga Kotrbová (†78) žila v ústraní: Tajemství jejích mužů! První lásku odnesla vojna…

Jorga Kotrbová (†78) žila v ústraní: Tajemství jejích mužů! První lásku odnesla vojna…

SportRevue.cz FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

Maminka.cz Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Blesk Horoskopy Znamení zvěrokruhu, která patří mezi největší zbabělce. Kdo se bojí nejvíce?

Znamení zvěrokruhu, která patří mezi největší zbabělce. Kdo se bojí nejvíce?

Další doporučené recepty:

Pečený platýs s cibulkou
Pečený platýs s cibulkou
Pečený pstruh s holandskou omáčkou
Pečený pstruh s holandskou omáčkou
Pečený seitan
Pečený seitan
Pečivo - Dalamánky se semínky
Pečivo - Dalamánky se semínky
Pejsek a kočička polévka
Pejsek a kočička polévka
Pekanové sušenky
Pekanové sušenky
  • Recepty.cz
  • Pečený tuňák s chřestem a holandskou omáčkou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact