• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Pečený steak ze žraloka s omáčkou
Napište svůj komentář k receptu

Pečený steak ze žraloka s omáčkou

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pečený steak ze žraloka s omáčkou
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • žraločí steak
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • olivový olej
    • 1
      lžička šalotka
    • 1
      lžíce vinný ocet
    • 1
      lžička estragon čerstvý
  • Holandská omáčka
    • žloutek
    • vývar
    • máslo nebo použijeme hotovou Holandskou omáčku od Knorru
  • Příloha
    • 1
      ks cuketa
    • 1
      ks mrkev
    • 1
      ks celer
    • 5
      ks brambory
    • 1
      špetka sůl
    • 2
      lžíce máslo
    • 1
      lžíce petrželka sekaná
    • 1
      ks vejce
    • 1
      balíček listové těsto

Postup přípravy receptu

1
Žraločí setak zbavíme kůže a očistíme, osolíme, opepříme a opečeme na olivovém oleji.
2
Omáčka: najemno nakrájenou šalotku, vinný ocet a čerstvý estragon rozvaříme a rozmixujeme. Ze žloutků a vývarů vyšleháme v páře holandskou omáčku a zjemníme máslem nebo ji připravíme z holandské omáčky od firmy Knorr, u které máme jistotu, že se nesrazí. Do této omáčky vmícháme redukci šalotky, octa a vína.
3
Příloha: cuketu, mrkev, celer a brambory nakrájíme na plátky a uvaříme ve slané vodě, přecedíme a prohodíme na másle. Polovinu si necháme zvlášť a druhou polovinu smícháme se sekanou petrželovou natí a vejcem. Zabalíme do slabého listového těsta a upečeme jako zeleninový závin. Zbylou polovinu zeleniny prohřejeme a podáváme ve tvaru hnízda.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hovězí steak na pepři s přelivem (omáčkou)

Hovězí steak na pepři s přelivem …

Steak se smetanovo koprovou omáčkou

Steak se smetanovo koprovou omáčkou

Steak s pepřovou omáčkou

Steak s pepřovou omáčkou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Ryby
Maso Rybí Oběd Večeře Pečení Vaření Výjimečný den Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Celer Cuketa Estragon Listové těsto Máslo Mrkev Olivový olej Pepř mletý Petrželka Šalotka Sůl Vejce Vinný ocet Vývar Žloutek Žraločí steak
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Andělské zvony

Andělské zvony

Ďábelská směs na topinky

Ďábelská směs na topinky

Jablkový krémeš

Jablkový krémeš

Rychlá drůbeží játra, jako smažená

Rychlá drůbeží játra, jako smažená

Ořechové řezy ledové - cukroví

Ořechové řezy ledové - cukroví

Božský čokoládový dort

Božský čokoládový dort

Přírodní plátek se sýrovou zeleninou - minutka

Přírodní plátek se sýrovou zeleninou …

Nutela (DUKAN)

Nutela (DUKAN)

Pečený Pangasius

Pečený Pangasius

Doporučujeme

30 minut
Vepřová krkovice s fazolovým hummusem a rajčatovou salsou

Vepřová krkovice s fazolovým hummusem…

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

55
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
51
Smoothie bowl čokoládová s kokosovým mlékem a banánem
Smoothie bowl čokoládová…
45
Schwarzwaldská brokolice s mozzarellou
Schwarzwaldská brokolice…
42
Buchty, koláče, záviny se „šimlem“
Buchty, koláče, záviny…
35
Šneci z remosky - na sladko
Šneci z remosky - na…

Zajímavé články

Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a připravit, aby chutnala jako z restaurace
Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a…
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito, Mango Lassí nebo nealko Gin Tonic
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito,…
7 oblíbených letních tvarohových dezertů: Využijte naplno tajnou ingredienci našich babiček
7 oblíbených letních tvarohových dezertů:…
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez zbytečného cukru a umělých aromat
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez…
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
AHA.cz Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Blesk pro ženy Culíková inspirace: Jak ho ozvláštnit s minimem námahy?

Culíková inspirace: Jak ho ozvláštnit s minimem námahy?

Ženy.cz Co znamená LGBTQ+? Malý tahák pro ty, co se v tom ztrácí jako já

Co znamená LGBTQ+? Malý tahák pro ty, co se v tom ztrácí jako já

Blesk.cz Bratr Neckáře (82) Jan (76): Drsná slova o Vaškově smrti!

Bratr Neckáře (82) Jan (76): Drsná slova o Vaškově smrti!

SportRevue.cz FOTO: 41 žen známých (ex)tenistů. Kdo má (nebo měl) doma největší kočku?

FOTO: 41 žen známých (ex)tenistů. Kdo má (nebo měl) doma největší kočku?

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy Cikánský horoskop o vás řekne víc, než myslíte! Jakou povahu vám přisoudil?

Cikánský horoskop o vás řekne víc, než myslíte! Jakou povahu vám přisoudil?

  • Recepty.cz
  • Pečený steak ze žraloka s omáčkou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact