• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Pečený paprikáš
Napište svůj komentář k receptu

Pečený paprikáš

autor: František Brusák
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pečený paprikáš
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 500
      g hovězí maso
    • 4
      lžíce hladká mouka hodně osolené a opepřené
    • olivový olej
    • 1
      ks cibule velká (přepůlená a rozdělená na lupínky)
    • 2
      stroužek česnek rozmačkaný
    • 250
      g hříbky nebo hnedé žampiony (přepůlených)
    • 1
      ks červená paprika nakrájená na kostičky
    • 1
      lžíce pálivá paprika
    • 2
      lžička kmín
    • 400
      g nakládaná loupaná rajčata plechovka
    • 300
      ml hovězí vývar
    • 1
      svazek petrželová nať hladkolistá
    • zakysaná smetana k podávání
    • chleba nebo bageta k podávání

Postup přípravy receptu

1
Troubu předehřejte na 180 °C. Maso nakrájejte na kostky a pak obalte v ochucené mouce. V hrnci rozpalte lžíci olivového olejea nechte na něm maso zatáhnout a zhnědnout. Maso vyndejte, do hrnce vsypte cibuli (jeli třeba přidejte olivový olej) a opečte ji dozlatova. Přidejte česnek, houby a papriku a pekéjte 5 minut do změknutí.
2
Do hrnce vraťte maso, přidejte sterilizovaná rajčata a hovězí vývar. Přiklopte a dejte na 2 až 2 1/2 hodiny od trouby aby maso změklo a omáčka se stala lepivou. Dosolte podle chuti a tesně před servírováním posypte nasekanou petrželkou. Podávejte s chlebem nebo bagetou a zakysanou smetanou.
3
Guláš chutná nejlépe přímo z hrnce. Postavte ho doprostřed stolu, připravte lžice, zakysanou smetanu a chléb nebo bagetu a nechte ať si každý nabírá.
4
Zdroj : AQ.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Masové kostky (nudličky) v paprikovo-smetanové omáčce "Paprikáš"

Masové kostky (nudličky) v paprikovo…

Kuřecí řízky na paprikách - paprikáš

Kuřecí řízky na paprikách - paprikáš

Cuketa / patizon na paprice - rychlý paprikáš

Cuketa / patizon na paprice - rychlý…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • TOm | 29. 3. 2015 10:06

    Tenhle recept jsem dělal několikrát, vždycky to bylo výborný.

  • Monika | 16. 7. 2012 11:12

    Tento recept je okopírovaný z magazínu Albert

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Hovězí
Maso Hovězí Oběd Večeře Pečení Smažení Vegani Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červená paprika Česnek Chleba Cibule Hladká mouka Hovězí maso Hovězí vývar Hříbky Kmín Nakládaná loupaná rajčata Olivový olej Pálivá paprika Petrželová nať Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapečený rýžový nákyp s meruňkami

Zapečený rýžový nákyp s meruňkami

Americká pizza

Americká pizza

Zeleninová polévka s pohankou

Zeleninová polévka s pohankou

Asijský kuskus

Asijský kuskus

Bramborovo-sýrové lívance

Bramborovo-sýrové lívance

Brokolicovo-cuketová krémová polévka

Brokolicovo-cuketová krémová polévka

Luxusní vepřový jazyk s domácím knedlíčkem

Luxusní vepřový jazyk s domácím…

Květák - nakládaný, sterilovaný

Květák - nakládaný, sterilovaný

Květákové makarony

Květákové makarony

Doporučujeme

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Poslední sledované recepty

148
Francouzský dresing
Francouzský dresing
102
Kuskus se zeleninou a tuňákem
Kuskus se zeleninou a…
34
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…
32
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
25
Šťouchané brambory s medvědím česnekem
Šťouchané brambory s…

Zajímavé články

Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty, které tak vůbec nevypadají
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty,…
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla, džem i čatní
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla,…
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky od profíků
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky…
6 tipů, jak zpracovat úrodu chilli papriček: Usušte je, naložte nebo z nich uvařte džem
6 tipů, jak zpracovat úrodu chilli papriček:…
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný recept, který zvládnete i bez váhy a může být pokaždé jiný
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný…
AHA.cz Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Od vzniku Miss České republiky uplynulo 36 let: Jak dnes vypadají vítězky? Některé stěží poznáte!

Od vzniku Miss České republiky uplynulo 36 let: Jak dnes vypadají vítězky? Některé stěží poznáte!

Ženy.cz Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Blesk.cz Lešek Semelka (74) zdrcený po smrti dcery, zpěvačky Heleny Zeťové: Skončil v ústavu!

Lešek Semelka (74) zdrcený po smrti dcery, zpěvačky Heleny Zeťové: Skončil v ústavu!

SportRevue.cz Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Maminka.cz Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Koho čekají nepříjemné zprávy a kdo bude experimentovat v ložnici?

Horoskop na další týden: Koho čekají nepříjemné zprávy a kdo bude experimentovat v ložnici?

  • Recepty.cz
  • Pečený paprikáš
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact