• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Pečený losos v bylinkovo-parmazánové krustě
Napište svůj komentář k receptu

Pečený losos v bylinkovo-parmazánové krustě

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 47
doba přípravy: 17 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pečený losos v bylinkovo-parmazánové krustě
Pečený losos v bylinkovo-parmazánové krustě
Pečený losos v bylinkovo-parmazánové krustě
Pečený losos v bylinkovo-parmazánové krustě
Pečený losos v bylinkovo-parmazánové krustě
Pečený losos v bylinkovo-parmazánové krustě
Pečený losos v bylinkovo-parmazánové krustě
Pečený losos v bylinkovo-parmazánové krustě
6fotografií
Nahrát fotku
 

Lehký a zdravý oběd či večeře, na kterém si všichni pochutnají - to je losos pečený v krustě z parmazánu, česneku, petrželky a tymiánu. Dejte si ho třeba s bramborami, grilovanou zeleninou nebo salátem.

Suroviny

6 porce
    • 1
      ks filé z lososa
    • 40
      g strouhanka
    • 40
      g strouhaný parmazán
    • 2
      stroužek česnek
    • 1
      lžíce petržel nasekaná
    • 1
      lžíce tymián nasekaný
    • 2
      lžíce rozpuštěné máslo
    • 0,50
      lžička sůl
    • 0,25
      lžička pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Troubu předehřejte na 200 °C a plech vyložte pečícím papírem.
2
Filet lososa položte na plech a připravte si bylinkovou krustu. V misce smíchejte strouhanku, parmazán, prolisovaný česnek a nasekané bylinky. Přidejte rozpuštěné máslo, půl lžičky soli a čtvrt pepře a rukama zpracujte, aby se všechny ingredience propojily a obalily v másle.

RADA: Jak rychle loupat česnek? Koukněte na VIDEO

3
Bylinkovou krustu navrstvěte na filet a vložte do trouby. Nechte péct 10-12 minut, dokud nebude ryba propečená, ale snažte se jí zbytečně nepřesušit.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Smažený losos na salátu

Smažený losos na salátu

Filety z lososa s papájou

Filety z lososa s papájou

Losos se smetanou a kaviárem

Losos se smetanou a kaviárem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Ryby Losos
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Filé z lososa Pepř mletý Petržel Rozpuštěné máslo Strouhanka Strouhaný parmazán Sůl Tymián

Jak loupat česnek

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Malínský špaček od sestry Ireny

Malínský špaček od sestry Ireny

Kynuté lívance mojí babičky

Kynuté lívance mojí babičky

Tvarohová štola

Tvarohová štola

Šumavské těstoviny

Šumavské těstoviny

Koka dortík - rychle a snadno

Koka dortík - rychle a snadno

Plněné brambory s rajčaty a mozzarellou

Plněné brambory s rajčaty a…

Banánový chlebíček s kokosem

Banánový chlebíček s kokosem

Jednoduché cappuccino řezy

Jednoduché cappuccino řezy

Hrášková polévka se šunkou

Hrášková polévka se šunkou

Doporučujeme

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Jak loupat česnek

Poslední sledované recepty

26
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
20
Dýňová tortila
Dýňová tortila
19
Rajčatový salát s vejci
Rajčatový salát s vejci
18
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
17
Tvarohové řezy s mákem
Tvarohové řezy s mákem

Zajímavé články

Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli: Naučte se poctivý recept na tuhle klasiku
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli:…
Jablečný závin, který chutná božsky aneb osvědčené triky našich babiček
Jablečný závin, který chutná božsky aneb…
AHA.cz Borhyová jako paní Smečková: Tajná svatba v zahraničí

Borhyová jako paní Smečková: Tajná svatba v zahraničí

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Blesk pro ženy Dozrávají šípky! Jak je sbírat, sušit a jak správně udělat čaj plný vitaminů?

Dozrávají šípky! Jak je sbírat, sušit a jak správně udělat čaj plný vitaminů?

Ženy.cz „Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

„Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

Blesk.cz Gregorová o nedožitých narozeninách Brzobohatého (†79): Co jsem mu nestihla splnit! O jediný den…

Gregorová o nedožitých narozeninách Brzobohatého (†79): Co jsem mu nestihla splnit! O jediný den…

SportRevue.cz FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy Znamení zvěrokruhu a čakry: Která je ve vašem životě nejdůležitější a kterou byste si měli odblokovat?

Znamení zvěrokruhu a čakry: Která je ve vašem životě nejdůležitější a kterou byste si měli odblokovat?

Další doporučené recepty:

Pečený lilek v balíčku
Pečený lilek v balíčku
Pečený losos
Pečený losos
Pečený losos po provensálsku
Pečený losos po provensálsku
Pečený losos v listovém těstě s cuketovým pyré
Pečený losos v listovém těstě s…
Pečený Pangasius
Pečený Pangasius
Pečený platýs s cibulkou
Pečený platýs s cibulkou
  • Recepty.cz
  • Pečený losos v bylinkovo-parmazánové krustě
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact