• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Pečený losos po provensálsku
Napište svůj komentář k receptu

Pečený losos po provensálsku

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
3.6
hodnotilo: 10
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pečený losos po provensálsku
Pečený losos po provensálsku
Pečený losos po provensálsku
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 750
      g losos
    • 200
      g paprika žluté, zelené a červené papriky
    • 2
      ks cuketa
    • 100
      g šalotka
    • 6
      stroužek česnek
    • 4
      lžíce olivový olej
    • 1
      ks citron
    • 1
      špetka rozmarýn
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Papriky nakrájíme na kostičky, cukety na plátky. Na pánvi rozehřejeme olej a v něm krátce opečeme zeleninu, rozpůlenou cibuli a stroužky česneku. Vložíme do zapékací formy, osolíme a opepříme. Citron omyjeme horkou vodou a nakrájíme na silnější plátky.
2
Rozmarýn omyjeme, osušíme a s plátky citronu vložíme do horké pánve a krátce osmahneme. Filé omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme, rozložíme na zeleninu, pokryjeme plátky citronu a přidáme rozmarýn. Pečeme v předem vyhřáté troubě při 200 °C asi 30 minut.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jednoduchý pečený losos

Jednoduchý pečený losos

Pečený losos

Pečený losos

Pečený losos v listovém těstě s cuketovým pyré

Pečený losos v listovém těstě s…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • recepty73
    recepty73 | 24. 11. 2013 20:13

    ...výborný!

  • Věra | 21. 12. 2010 20:24

    Budu zkoušet ted o vánocích snad seto povede <:-)

  • sarka rudlova | 21. 11. 2010 19:26

    Super, kořenila jsem jen tymiánem.

  • milena kubikova | 25. 12. 2007 11:43

    tiez sme robili podla tohto receptu....nabuduce ak si to znovu vyziada rodina, najskor urobim do makka zeleninu a toho lososa dame asi len na 15 minut....vraj bol dost upeceny. ja to nejem tak neviem posudit,

  • Michal | 24. 12. 2007 18:02

    K veceri jsem pouzil filet lososa, sul, kmin, pepr, maslo a plety rozmaryn, na 200 pul hodky a pak par kapek citronu, to vse po inspiraci receptu, ale priste to udelam podle navodu ;)

  • Michal | 10. 1. 2005 12:49

    Testovano o vikendu ve verzi pro 13 lidi. Misto snitky rozmarynu jsem pouzil mlety rozmaryn a provensalske koreni... Vysledek faktasticky, vsichni se oblizovali...

  • Sanča | 15. 6. 2004 16:15

    Ňám! :o)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Ryby
Maso Rybí Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Citron Cuketa Losos Olivový olej Paprika Pepř mletý Rozmarýn Šalotka Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zeleninová polévka s rýží

Zeleninová polévka s rýží

Domácí uzený bůček, plec, ramínko, kýta

Domácí uzený bůček, plec, ramínko,…

Těstovinový salát se zeleninou, masem a dresingem

Těstovinový salát se zeleninou, masem…

Brynzová pomazánka III.

Brynzová pomazánka III.

Bublanina do hrníčku

Bublanina do hrníčku

Cibulové hovězí

Cibulové hovězí

Cuketové nudle se sýrovou omáčkou

Cuketové nudle se sýrovou omáčkou

Beránek ze šlehačky

Beránek ze šlehačky

Křenová omáčka s vejcem

Křenová omáčka s vejcem

Doporučujeme

25 minut
Houbová frittata s rajčaty

Houbová frittata s rajčaty

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Poslední sledované recepty

22
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
21
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
14
Srbské rizoto (ze školní jídelny)
Srbské rizoto (ze školní…
13
Kuřecí prsa na kari se smetanou
Kuřecí prsa na kari se…
13
Rybí polévka podle Zdeňka Pohlreicha
Rybí polévka podle…

Zajímavé články

Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný recept, který zvládnete i bez váhy a může být pokaždé jiný
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný…
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás ohromí
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás…
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická bomba doslova nakopne imunitu
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická…
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let starý recept je sázka na jistotu
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let…
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte se!
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte…
AHA.cz Smutno doma u Jandových: Prázdnota z odchodu bolí

Smutno doma u Jandových: Prázdnota z odchodu bolí

Mimibazar Tip na stylové zakončení prázdnin: Den plný zážitků pro celou rodinu

Tip na stylové zakončení prázdnin: Den plný zážitků pro celou rodinu

Dáma.cz Láska mezi slavnými: 7 českých párů, kterým vztah vydržel celý život. Jaký je jejich návod na štěstí?

Láska mezi slavnými: 7 českých párů, kterým vztah vydržel celý život. Jaký je jejich návod na štěstí?

Blesk pro ženy Podzimní trendy podle stylistky: Které budou slušet všem ženám a co může přidávat kila?

Podzimní trendy podle stylistky: Které budou slušet všem ženám a co může přidávat kila?

Ženy.cz Nepředstavím si mamku ani cestu do práce. „Problém“ zvaný afantazie mi komplikuje život

Nepředstavím si mamku ani cestu do práce. „Problém“ zvaný afantazie mi komplikuje život

Blesk.cz Hvězda primáckého Polabí Saša Rašilov: Velké stěhování v životě i seriálu

Hvězda primáckého Polabí Saša Rašilov: Velké stěhování v životě i seriálu

SportRevue.cz Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy Ideální zaměstnání podle zvěrokruhu: Štíři patří na patologii, Lvům vyhovuje svobodné povolání. A co vám?

Ideální zaměstnání podle zvěrokruhu: Štíři patří na patologii, Lvům vyhovuje svobodné povolání. A co vám?

Další doporučené recepty:

Pečený lilek s jogurtem a rajčatovou salsou
Pečený lilek s jogurtem a rajčatovou…
Pečený lilek v balíčku
Pečený lilek v balíčku
Pečený losos
Pečený losos
Pečený losos v bylinkovo-parmazánové krustě
Pečený losos v bylinkovo-parmazánové…
Pečený losos v listovém těstě s cuketovým pyré
Pečený losos v listovém těstě s…
Pečený Pangasius
Pečený Pangasius
  • Recepty.cz
  • Pečený losos po provensálsku
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact