• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Pečený losos po provensálsku
Napište svůj komentář k receptu

Pečený losos po provensálsku

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
3.6
hodnotilo: 10
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pečený losos po provensálsku
Pečený losos po provensálsku
Pečený losos po provensálsku
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 750
      g losos
    • 200
      g paprika žluté, zelené a červené papriky
    • 2
      ks cuketa
    • 100
      g šalotka
    • 6
      stroužek česnek
    • 4
      lžíce olivový olej
    • 1
      ks citron
    • 1
      špetka rozmarýn
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Papriky nakrájíme na kostičky, cukety na plátky. Na pánvi rozehřejeme olej a v něm krátce opečeme zeleninu, rozpůlenou cibuli a stroužky česneku. Vložíme do zapékací formy, osolíme a opepříme. Citron omyjeme horkou vodou a nakrájíme na silnější plátky.
2
Rozmarýn omyjeme, osušíme a s plátky citronu vložíme do horké pánve a krátce osmahneme. Filé omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme, rozložíme na zeleninu, pokryjeme plátky citronu a přidáme rozmarýn. Pečeme v předem vyhřáté troubě při 200 °C asi 30 minut.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jednoduchý pečený losos

Jednoduchý pečený losos

Pečený losos

Pečený losos

Pečený losos v listovém těstě s cuketovým pyré

Pečený losos v listovém těstě s…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • recepty73
    recepty73 | 24. 11. 2013 20:13

    ...výborný!

  • Věra | 21. 12. 2010 20:24

    Budu zkoušet ted o vánocích snad seto povede <:-)

  • sarka rudlova | 21. 11. 2010 19:26

    Super, kořenila jsem jen tymiánem.

  • milena kubikova | 25. 12. 2007 11:43

    tiez sme robili podla tohto receptu....nabuduce ak si to znovu vyziada rodina, najskor urobim do makka zeleninu a toho lososa dame asi len na 15 minut....vraj bol dost upeceny. ja to nejem tak neviem posudit,

  • Michal | 24. 12. 2007 18:02

    K veceri jsem pouzil filet lososa, sul, kmin, pepr, maslo a plety rozmaryn, na 200 pul hodky a pak par kapek citronu, to vse po inspiraci receptu, ale priste to udelam podle navodu ;)

  • Michal | 10. 1. 2005 12:49

    Testovano o vikendu ve verzi pro 13 lidi. Misto snitky rozmarynu jsem pouzil mlety rozmaryn a provensalske koreni... Vysledek faktasticky, vsichni se oblizovali...

  • Sanča | 15. 6. 2004 16:15

    Ňám! :o)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Ryby
Maso Rybí Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Citron Cuketa Losos Olivový olej Paprika Pepř mletý Rozmarýn Šalotka Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Americká mrkvová buchta

Americká mrkvová buchta

Koule Raffaelo

Koule Raffaelo

Plněná cuketa

Plněná cuketa

Ňadra v růžovém negližé (oběd za 15 minut)

Ňadra v růžovém negližé (oběd za 15…

Maďarská rybí polévka

Maďarská rybí polévka

Žemlovka s brusinkami

Žemlovka s brusinkami

Kuře (králík) v pikantní omáčce

Kuře (králík) v pikantní omáčce

Hlíva s pohankou

Hlíva s pohankou

Guláš

Guláš

Doporučujeme

45 minut
Kuře na paprice

Kuře na paprice

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

40 minut
Lamington

Lamington

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

154
Jahodová ovesná kaše
Jahodová ovesná kaše
84
Míša řezy
Míša řezy
61
Kynutý švestkový závin (štrůdl)
Kynutý švestkový závin …
54
Pudinkové šneky Ládi Hrušky
Pudinkové šneky Ládi…
53
Vepřové maso s celerem
Vepřové maso s celerem

Zajímavé články

Brigitte Bardot: Slavná vegetariánka, která obzvlášť miluje jeden koláč
Brigitte Bardot: Slavná vegetariánka, která…
Cookies 5x jinak: Upečte si sladké domácí sušenky, které jsou perfektní k snídani i svačině
Cookies 5x jinak: Upečte si sladké domácí sušenky…
Proč milovat špagetovou dýni? Dá se v jídle skvěle zamaskovat a vařit s ní je legrace
Proč milovat špagetovou dýni? Dá se v jídle…
Chcete jíst víc bílkovin? Těchto 7 trvanlivých potravin by vám doma nemělo chybět
Chcete jíst víc bílkovin? Těchto 7 trvanlivých…
Hitparáda hřibů: Víte, které jsou nejchutnější a jak je poznáte?
Hitparáda hřibů: Víte, které jsou nejchutnější a…
AHA.cz Odvážné rozhodnutí Charlotte Elly Gottové: Táta by byl pyšný

Odvážné rozhodnutí Charlotte Elly Gottové: Táta by byl pyšný

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Yvetta Blanarovičová slaví neuvěřitelné 62. narozeniny: 5 věcí, které stojí za jejím mladistvým vzhledem

Yvetta Blanarovičová slaví neuvěřitelné 62. narozeniny: 5 věcí, které stojí za jejím mladistvým vzhledem

Ženy.cz Otravuje vám život vnitřní kritik? Kde se vzal a jak s ním zatočit

Otravuje vám život vnitřní kritik? Kde se vzal a jak s ním zatočit

Blesk.cz Zemřela herečka Claudia Cardinalová (†87): Detaily její smrti

Zemřela herečka Claudia Cardinalová (†87): Detaily její smrti

SportRevue.cz Svatá přírodo! Petra Kvitová a 30 dalších nejprsatějších sportovkyň všech dob

Svatá přírodo! Petra Kvitová a 30 dalších nejprsatějších sportovkyň všech dob

Maminka.cz Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Blesk Horoskopy Tajemství andělského čísla 111. Co znamená, když vidíte často tři jedničky? Na tohle se zaměřte

Tajemství andělského čísla 111. Co znamená, když vidíte často tři jedničky? Na tohle se zaměřte

Další doporučené recepty:

Pečený lilek s jogurtem a rajčatovou salsou
Pečený lilek s jogurtem a rajčatovou…
Pečený lilek v balíčku
Pečený lilek v balíčku
Pečený losos
Pečený losos
Pečený losos v bylinkovo-parmazánové krustě
Pečený losos v bylinkovo-parmazánové…
Pečený losos v listovém těstě s cuketovým pyré
Pečený losos v listovém těstě s…
Pečený Pangasius
Pečený Pangasius
  • Recepty.cz
  • Pečený losos po provensálsku
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact