• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Pečený květák s uzenou paprikou
Napište svůj komentář k receptu

Pečený květák s uzenou paprikou

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 4
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pečený květák s uzenou paprikou
Pečený květák s uzenou paprikou
Pečený květák s uzenou paprikou
Pečený květák s uzenou paprikou
Pečený květák s uzenou paprikou
Pečený květák s uzenou paprikou
Pečený květák s uzenou paprikou
5fotografií
Nahrát fotku
 

Kořeněný pečený květák se výborně hodí na rychlý a lehký oběd či večeři. Jako přílohu podávejte brambory nebo třeba jen zeleninový salát.

Pečený květák s uzenou paprikou

Suroviny

4 porce
    • 1
      ks květák větší, asi 1 kg
    • 70
      ml olivový olej
    • 1
      lžička mletá sladká paprika
    • 1
      lžička uzená paprika - koření
    • 2
      stroužek česnek utřený nebo prolisovaný
    • pepř mletý
    • sůl
    • strouhaný parmazán podle chuti

Postup přípravy receptu

1
Syrový květák očistěte, vyřízněte košťál, květák rozdělte na větší růžičky a omyjte. Růžičky pak nakrájejte na cca 1 cm silné plátky, které vyskládejte na plech vyložený pečícím papírem.

RADA: Steaky z květáku: Levná dobrota, u které vám vůbec nebude vadit, že je bez masa

2
Olej nalijte do misky a dochuťte utřeným česnekem, kořením, solí a pepřem. Vzniklou marinádou za všech stran potřete plátky květáku.
3
Květák dejte do trouby vyhřáté na 200 °C (ideálně na grilovací program) a pečte asi 30 minut, aby byl hezky zlatý a měkký. V průběhu pečení květák případně ještě pokapejte olejem a asi 5 minut před koncem pečení ho ještě posypte nastrouhaným parmazánem.

RADA: Květáková rýže je rychlá a dietní: Připravíte z ní skvělou přílohu, hlavní jídlo i neobvyklou pizzu

4
Podávejte s tvarohem/jogurtem, který dochuťte solí, pepřem, nasekanou pažitkou a případně ještě česnekem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pečený květák s kari

Pečený květák s kari

Pečený květák s křupavou cizrnou a bramborami na bouchačku

Pečený květák s křupavou cizrnou a…

Obalovaný asijský květák z trouby

Obalovaný asijský květák z trouby

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Dany
    Dany | 13. 7. 2025 13:43

    Recept je moc dobrý a hlavně snadný, zejm. pro mě jako začínající kuchařku :3

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Vegetariánské a zdravé Zelenina
Pečení Dietní Vegetariáni Vegani Bez lepku Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Květák Mletá sladká paprika Olivový olej Pepř mletý Strouhaný parmazán Sůl Uzená paprika - koření
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Oravská kulaša

Oravská kulaša

Hlávkový míchaný salát s tuňákem

Hlávkový míchaný salát s tuňákem

Blesková pomazánka

Blesková pomazánka

Krkovička pro vítanou návštěvu

Krkovička pro vítanou návštěvu

Meruňkové řezy s kokosovou peřinou

Meruňkové řezy s kokosovou peřinou

Široké nudle se slaninou a zelím

Široké nudle se slaninou a zelím

Vařená čokoládová poleva

Vařená čokoládová poleva

Kančí gulášek od Veru

Kančí gulášek od Veru

Hovězí líčka na houbách

Hovězí líčka na houbách

Doporučujeme

15 minut
15minutová česnečka

15minutová česnečka

40 minut
Marry Me Chicken

Marry Me Chicken

90 minut
Perníčky

Perníčky

75 minut
Klasická gulášová polévka

Klasická gulášová polévka

50 minut
Nejjednodušší jablečný koláč

Nejjednodušší jablečný koláč

30 minut
Nejlepší vaječný likér

Nejlepší vaječný likér

60 minut
Pomazánka z pečeného česneku

Pomazánka z pečeného česneku

45 minut
Sušenky s arašídovým krémem

Sušenky s arašídovým krémem

50 minut
Čokoládovo-karamelový koláč

Čokoládovo-karamelový koláč

Poslední sledované recepty

51
Špízy se svěžím salátem
Špízy se svěžím salátem
46
Guláš na pivu a hrubozrnné hořčici
Guláš na pivu a…
43
Bramborovo - rybí krokety
Bramborovo - rybí krokety
32
Hrášková šakšuka
Hrášková šakšuka
27
Křupavý jarní salát
Křupavý jarní salát

Zajímavé články

Velký tahák na vánoční pečení: Recepty na těsta, náplně i polevy
Velký tahák na vánoční pečení: Recepty na těsta,…
Domácí vánoční likéry: Skvělé sváteční pití, které potěší i jako dárek
Domácí vánoční likéry: Skvělé sváteční pití,…
Velký perníčkový speciál: Recepty na těsta, polevy a spousta rad a tipů, aby se vám vánoční perníčky povedly
Velký perníčkový speciál: Recepty na těsta,…
Jak poznat nejchutnější mandarinky? Dva ověřené tipy a trik, jak udělat z kyselých plodů sladké
Jak poznat nejchutnější mandarinky? Dva ověřené…
Nejhezčí vánoční trhy u nás i za hranicemi: Kam vyrazit na svařák, trdelník a další dobroty?
Nejhezčí vánoční trhy u nás i za hranicemi: Kam…
AHA.cz Račte vstoupit! Gregorová opět nezklamala

Račte vstoupit! Gregorová opět nezklamala

Mimibazar Tipy na vánoční dárky 2025: Inspirace pro celou rodinu

Tipy na vánoční dárky 2025: Inspirace pro celou rodinu

Dáma.cz Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Blesk pro ženy Žhavé modely z premiéry Bachelor: Smyslné róby, hluboké výstřihy i sexy detaily

Žhavé modely z premiéry Bachelor: Smyslné róby, hluboké výstřihy i sexy detaily

Ženy.cz Vysoký bodycount: Proč je chlap frajer, a žena levná?

Vysoký bodycount: Proč je chlap frajer, a žena levná?

Blesk.cz Otevřená zpověď Pagáčové: Po rozchodu s kily navíc a vyrážkou na obličeji

Otevřená zpověď Pagáčové: Po rozchodu s kily navíc a vyrážkou na obličeji

SportRevue.cz FOTO: Jaromír Jágr a jeho 6 bejvalek. Která z nich byla nejhezčí?

FOTO: Jaromír Jágr a jeho 6 bejvalek. Která z nich byla nejhezčí?

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy Nový díl Eroskopu: Velká erotická předpověď! Rady od sexy řemeslníka...

Nový díl Eroskopu: Velká erotická předpověď! Rady od sexy řemeslníka...

Další doporučené recepty:

Pečený králík- jednoduše a chutně
Pečený králík- jednoduše a chutně
Pečený květák s kari
Pečený květák s kari
Pečený květák s křupavou cizrnou a bramborami na bouchačku
Pečený květák s křupavou cizrnou a…
Pečený lilek s jogurtem a rajčatovou salsou
Pečený lilek s jogurtem a rajčatovou…
Pečený lilek v balíčku
Pečený lilek v balíčku
Pečený losos
Pečený losos
  • Recepty.cz
  • Pečený květák s uzenou paprikou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact