• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Pečený květák s křupavou cizrnou a bramborami na bouchačku
Napište svůj komentář k receptu

Pečený květák s křupavou cizrnou a bramborami na bouchačku

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
2.0
hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pečený květák s křupavou cizrnou a bramborami na bouchačku
Pečený květák s křupavou cizrnou a bramborami na bouchačku
Pečený květák s křupavou cizrnou a bramborami na bouchačku
Pečený květák s křupavou cizrnou a bramborami na bouchačku
Pečený květák s křupavou cizrnou a bramborami na bouchačku
Pečený květák s křupavou cizrnou a bramborami na bouchačku
Pečený květák s křupavou cizrnou a bramborami na bouchačku
5fotografií
Nahrát fotku
 

Kari kořením ochucené růžičky květáku, upečené v troubě spolu s cizrnou a předem uvařenými bramborami, podávané spolu s pestem z koriandru, česneku, ořechů, olej a parmazánu.

Suroviny

4 porce
    • 600
      g brambory drobné, varný typ B
    • olivový olej
    • 1
      ks květák střední
    • 400
      g cizrna sterilovaná v nálevu
    • 2
      lžička kari
    • sůl
  • pesto
    • 1
      svazek koriandr
    • 1
      stroužek česnek
    • 1
      hrst vlašské ořechy
    • 6
      lžíce olivový olej 6 - 8 lžic
    • 3
      lžíce strouhaný parmazán
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Brambory uvařte doměkka. Sceďte je a ještě horké rozložte na plech vyložený pečicím papírem. Skládejte je ke straně, asi polovinu plechu budete potřebovat na květák a cizrnu. Každou bramboru rozmáčkněte plochým dnem kastrůlku. Dobře potřete olivovým olejem, osolte a dejte péct do trouby předehřáté na 200 °C.
2
Květák rozeberte na růžičky, ty pak pokrájejte na poloviny či čtvrtiny a dejte do mísy. Cizrnu slijte a dejte do mísy ke květáku, přidejte lžíci oleje, kari, sůl a dobře promíchejte.

RADA: VIDEO, jak na pikantní pečenou cizrnu

3
Po 10–15 minutách vyndejte brambory z trouby a přidejte k nim na plech květák s cizrnou, dobře je rozprostřete a vraťte tak na 20 minut do trouby.
4
Mezitím připravte pesto. Do mixéru dejte koriandr i se stonky, přidejte podrcený česnek, ořechy, olej a vše nahrubo umixujte. Do pesta vmíchejte nastrouhaný parmazán a dochuťte ho solí a pepřem. Pečený květák s bramborami a cizrnou podávejte přelitý pestem.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak na bramborovou kaši

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pečený květák s kari

Pečený květák s kari

Květáková polévka s cizrnou

Květáková polévka s cizrnou

Květákové kuku

Květákové kuku

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Brambory FOOD Vegetariánské a zdravé
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Cizrna Kari Koriandr Květák Olivový olej Pepř mletý Strouhaný parmazán Sůl Vlašské ořechy

Pikantní pečená cizrna

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Boršč

Boršč

Šopský salát jinak

Šopský salát jinak

Zapečené těstoviny se slaninou a smetanou

Zapečené těstoviny se slaninou a…

Kapr v marinádě

Kapr v marinádě

Hustá bramboračka

Hustá bramboračka

Buřty s cibulí

Buřty s cibulí

Jablečné muffiny s tvarohem

Jablečné muffiny s tvarohem

"Tiramisu" roláda

"Tiramisu" roláda

Jogurtový koláč s tvarohem

Jogurtový koláč s tvarohem

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Pikantní pečená cizrna

Poslední sledované recepty

70
Čokoládový závin - nejrychlejší
Čokoládový závin -…
47
Tvarohová bábovka s vanilkou a hruškou
Tvarohová bábovka s…
36
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami
Zapečené těstoviny se…
33
Měsíční krajina (nejen) z remosky - dort / řezy
Měsíční krajina (nejen)…
25
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Přání k narozeninám: Inspirace na pár textů do SMS i na papír

Přání k narozeninám: Inspirace na pár textů do SMS i na papír

Blesk pro ženy Gilmorky zazářily na Emmy: Po 25 letech snad nezestárly! A kdo ještě oslnil?

Gilmorky zazářily na Emmy: Po 25 letech snad nezestárly! A kdo ještě oslnil?

Ženy.cz Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Blesk.cz Žhavé ceny Emmy! Odvážná Wednesday, sexy Zeta-Jonesová i svůdný výstřih Sweeneyové

Žhavé ceny Emmy! Odvážná Wednesday, sexy Zeta-Jonesová i svůdný výstřih Sweeneyové

SportRevue.cz 45 let? Žádný věk! Nejslavnější fotbalová manželka světa je stále šik

45 let? Žádný věk! Nejslavnější fotbalová manželka světa je stále šik

Maminka.cz 25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Další doporučené recepty:

Pečený králík se žampiony
Pečený králík se žampiony
Pečený králík- jednoduše a chutně
Pečený králík- jednoduše a chutně
Pečený květák s kari
Pečený květák s kari
Pečený květák s uzenou paprikou
Pečený květák s uzenou paprikou
Pečený lilek s jogurtem a rajčatovou salsou
Pečený lilek s jogurtem a rajčatovou…
Pečený lilek v balíčku
Pečený lilek v balíčku
  • Recepty.cz
  • Pečený květák s křupavou cizrnou a bramborami na bouchačku
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact