• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Pečený králík s citronem a bylinkami
Napište svůj komentář k receptu

Pečený králík s citronem a bylinkami

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 3
doba přípravy: 225 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pečený králík s citronem a bylinkami
Pečený králík s citronem a bylinkami
Pečený králík s citronem a bylinkami
Pečený králík s citronem a bylinkami
Pečený králík s citronem a bylinkami
Pečený králík s citronem a bylinkami
Pečený králík s citronem a bylinkami
Pečený králík s citronem a bylinkami
Pečený králík s citronem a bylinkami
Pečený králík s citronem a bylinkami
8fotografií
Nahrát fotku
 

Králík marinovaný v medu, hořčici, citronové šťávě, česneku a voňavém koření, pečený s plátky citronu, tymiánem a brambůrkami, chutná báječně.

Suroviny

4 porce
    • 1
      ks králík
    • 1
      ks citron
    • citronová šťáva z 1 citronu
    • 1
      lžička pepř mletý
    • 1
      lžička muškátový květ
    • 1
      lžička sladká paprika
    • 2
      ks bobkový list
    • 4
      stroužek česnek
    • 1
      lžíce dijonská hořčice
    • 1
      lžíce med
    • 50
      ml olivový olej
    • 1
      hrst snítka tymiánu
    • 1
      kg brambory drobné, varný typ B
    • 200
      ml vývar masový
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Králíka očistěte a naporcujte na 6 kusů. Naskládejte je do pekáče a přidejte citronovou šťávu, koření, bobkový list, prolisovaný česnek, sůl, hořčici a med. Rukama vetřete marinádu do masa, pekáč překryjte a nechte v chladu marinovat asi 2 hodiny.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak naporcovat králíka

2
Troubu rozpalte na 180 °C. Králíka zastříkněte olejem, přidejte většinu tymiánu a citron pokrájený na plátky, přiklopte poklicí a pečte 45 minut. Mezitím omyjte brambory a ve slupce je 15 minut povařte v dostatečném množství osolené vody, slijte. Maso podlijte vývarem, přidejte brambory a pečte dalších 20 minut. Do pekáče kvůli vůni přidejte zbytek tymiánu a před podáváním nechte maso 15 minut odpočinout.
3
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (duben/2020)

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Králík v rajčatové omáčce

Králík v rajčatové omáčce

Králík s rajčaty a tymiánem

Králík s rajčaty a tymiánem

Králík pečený v zelenině

Králík pečený v zelenině

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Králičí FOOD
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Brambory Česnek Citron Citronová šťáva Dijonská hořčice Králík Med Muškátový květ Olivový olej Pepř mletý Sladká paprika Snítka tymiánu Sůl Vývar

Jak naporcovat králíka

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ďábelské toasty - směs

Ďábelské toasty - směs

Ořechové řezy ledové - cukroví

Ořechové řezy ledové - cukroví

Základ na jakoukoliv zeleninovou polévku

Základ na jakoukoliv zeleninovou…

Treska na gril

Treska na gril

Kávový zákusek - řezy

Kávový zákusek - řezy

Cheesecake s limetkami

Cheesecake s limetkami

Salát z grilované zeleniny

Salát z grilované zeleniny

Pribináček

Pribináček

Pasta / pesto z česnekových výhonků

Pasta / pesto z česnekových výhonků

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

60 minut
Mandlové vanilkové rohlíčky

Mandlové vanilkové rohlíčky

50 minut
Vánoční marokánky

Vánoční marokánky

120 minut
Masarykovo cukroví

Masarykovo cukroví

70 minut
Pudinkové cukroví

Pudinkové cukroví

30 minut
Nejlepší vaječný likér

Nejlepší vaječný likér

50 minut
Podvodnice

Podvodnice

20 minut
Pralinky s burisony

Pralinky s burisony

30 minut
Florentýnky

Florentýnky

Jak naporcovat králíka

Poslední sledované recepty

60
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
47
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
47
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
23
Kuřecí prsa na kari se smetanou
Kuřecí prsa na kari se…
16
Bramboráky
Bramboráky

Zajímavé články

Vaječný koňak ze salka: 3 recepty, které oceníte nejen na Vánoce
Vaječný koňak ze salka: 3 recepty, které oceníte…
Upečeno za víkend: Čtyři těsta, z nichž uděláte spoustu druhů cukroví
Upečeno za víkend: Čtyři těsta, z nichž uděláte…
Nepečené vánoční kuličky: Cukroví, které zvládne úplně každý
Nepečené vánoční kuličky: Cukroví, které zvládne…
Vánoční cukroví podle Josefa Maršálka: Vylepšené linecké, pracny, rohlíčky, ořechy i vosí hnízda
Vánoční cukroví podle Josefa Maršálka: Vylepšené…
Jak uložit cukroví? Linecké do krabice, kokosky do papírového sáčku
Jak uložit cukroví? Linecké do krabice, kokosky…
AHA.cz Stopka pro Mareše: Jen týden po smrti Hezuckého

Stopka pro Mareše: Jen týden po smrti Hezuckého

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Nejlepší červené rtěnky podle redakce: Jak najít tu nejlepší v drogerii ke svému typu pleti?

Nejlepší červené rtěnky podle redakce: Jak najít tu nejlepší v drogerii ke svému typu pleti?

Ženy.cz Vymezování hranic. Nutná obrana, nebo  moderní výmluva pro sobectví?

Vymezování hranic. Nutná obrana, nebo moderní výmluva pro sobectví?

Blesk.cz Zemřela hvězda Pulp Fiction Peter Greene (†60): Našli ho bez známek života

Zemřela hvězda Pulp Fiction Peter Greene (†60): Našli ho bez známek života

SportRevue.cz FOTO : Sexy Soccer! I takhle (kdysi) vypadalo žhavé (a polonahé) fotbalové léto

FOTO : Sexy Soccer! I takhle (kdysi) vypadalo žhavé (a polonahé) fotbalové léto

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Sváteční numerologie: Vypočítejte si svoje vánoční číslo a zjistěte, co vám přinese

Sváteční numerologie: Vypočítejte si svoje vánoční číslo a zjistěte, co vám přinese

Další doporučené recepty:

Pečený hermelín s tymiánem
Pečený hermelín s tymiánem
Pečený jehněčí hřebínek na pivu
Pečený jehněčí hřebínek na pivu
Pečený kapr
Pečený kapr
Pečený králík se žampiony
Pečený králík se žampiony
Pečený králík- jednoduše a chutně
Pečený králík- jednoduše a chutně
Pečený květák s kari
Pečený květák s kari
  • Recepty.cz
  • Pečený králík s citronem a bylinkami
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact