• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Pečený jehněčí hřebínek na pivu
Napište svůj komentář k receptu

Pečený jehněčí hřebínek na pivu

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: 15 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pečený jehněčí hřebínek na pivu
Pečený jehněčí hřebínek na pivu
Pečený jehněčí hřebínek na pivu
Pečený jehněčí hřebínek na pivu
Pečený jehněčí hřebínek na pivu
Pečený jehněčí hřebínek na pivu
4fotografie
Nahrát fotku
 

Křehké a šťavnaté jehněčí je lahůdka. Vyzkoušejte kromě dušených kolínek s gremolatou také tento hřebínek na pivu. Jednotlivé kotlety stačí jen ochutit a zprudka krátce orestovat na pánvi.

Suroviny

2 porce
    • 600
      g jehněčí kotlety hřebínek s 8 kotletami
    • 4
      ks mrkev mladá
    • 3
      ks brambory střední, typ B
    • 1
      ks cibule
    • 1
      ks česnek palice
    • 3
      snítka rozmarýn
    • 4
      lžíce olej neutrální
    • 200
      ml pivo
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Jehněčí nechte 30 minut odležet při pokojové teplotě, pak je ostrým nožem dočistěte (kosti mají být holé). Zeleninu omyjte, mrkev nakrájejte podélně, brambory na větší kusy, cibuli rozčtvrťte, česnek ve slupce rozkrojte napříč. Z větviček rozmarýnu stáhněte jehličky a nasekejte je nahrubo.

RADA: Jak vybrat správnou mrkev?

2
Maso osolte, obalte v rozmarýnu a 2 lžících oleje. Hodinu nechte marinovat. Troubu předehřejte na 150 °C. V kastrolu, který se hodí do trouby, rozehřejte zbytek oleje a maso ze všech stran orestujte tak, aby se zatáhlo. Podél něj rozdělte zeleninu a zvolna pečte asi 35 minut. Maso podlévejte pivem, případně trochou vody či zeleninového vývaru.

RADA: Silný vývar

3
Upečený hřebínek vyjměte a nechte 10 minut dojít pod alobalem. Pak jej naporcujte na kotlety a podávejte.
4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jehněčí filet s borůvkami

Jehněčí filet s borůvkami

Jehněčí kotlety na bylinkách

Jehněčí kotlety na bylinkách

Jehněčí kotlety

Jehněčí kotlety

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody FOOD
Pečení Restování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Cibule Jehněčí kotlety Mrkev Olej Pivo Rozmarýn Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Krůtí ragú s brokolicí

Krůtí ragú s brokolicí

Kuřecí prsíčka na červeném víně

Kuřecí prsíčka na červeném víně

Zapečená bramborová kaše

Zapečená bramborová kaše

Čočková polévka s uzeným masem

Čočková polévka s uzeným masem

Třešňový koláč z podmáslí

Třešňový koláč z podmáslí

Králík pečený na bůčku s bramboráčky

Králík pečený na bůčku s bramboráčky

Brambory na plechu s bylinkami

Brambory na plechu s bylinkami

Pudinkové řezy čtyř barev se zakysanou smetanou

Pudinkové řezy čtyř barev se…

Cuketová buchta se skořicí

Cuketová buchta se skořicí

Doporučujeme

65 minut
Kuba s růžičkovou kapustou a šalvějí

Kuba s růžičkovou kapustou a šalvějí

50 minut
Vánočka ze šesti pramenů

Vánočka ze šesti pramenů

90 minut
Vánoční jihočeský kuba

Vánoční jihočeský kuba

10 minut
Pečené kapří hranolky s tymiánem a slaninou

Pečené kapří hranolky s tymiánem a…

50 minut
Štědrovečerní hrachová polévka

Štědrovečerní hrachová polévka

30 minut
Vídeňský bramborový salát

Vídeňský bramborový salát

40 minut
Smažený kapr bez kostí

Smažený kapr bez kostí

50 minut
Jemná rybí polévka

Jemná rybí polévka

30 minut
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem

Těstoviny se smetanovou omáčkou,…

Poslední sledované recepty

24
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
17
Česneková pomazánka se sýrem
Česneková pomazánka se…
16
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
13
Ředkvičkový salát se šunkou a sýrem
Ředkvičkový salát se…
12
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Vánoční kapr 7x jinak: Smažený, marinovaný i zdravá verze z trouby
Vánoční kapr 7x jinak: Smažený, marinovaný i…
Jak se zbavit zápachu z rybiny – z rukou i z nádobí?
Jak se zbavit zápachu z rybiny – z rukou i z…
Staročeský houbový kuba: Ideální oběd na Štědrý den
Staročeský houbový kuba: Ideální oběd na Štědrý…
Vinná klobása 5x jinak: V trojobalu, s vejmrdou, pečená na pivě i v těstíčku z podmáslí
Vinná klobása 5x jinak: V trojobalu, s vejmrdou,…
Nejlepší vánočky: Zkuste vymazlenou Moniky Absolonové, dokonalou Ivety Fabešové nebo zdravou Ivky z MasterChefa
Nejlepší vánočky: Zkuste vymazlenou Moniky…
AHA.cz Umlkl hlas Kevina ze Sám doma: Herec prohrál boj s démony

Umlkl hlas Kevina ze Sám doma: Herec prohrál boj s démony

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Co napsat na vánoční přání 2025? Vyberte si to nejhezčí pro své blízké

Co napsat na vánoční přání 2025? Vyberte si to nejhezčí pro své blízké

Blesk pro ženy Retro Vánoce: Jak vypadala výzdoba v Československu a ve světě?

Retro Vánoce: Jak vypadala výzdoba v Československu a ve světě?

Ženy.cz Vánoční kvíz jinak: Poznáte sváteční filmové klasiky podle naštvaných recenzí?

Vánoční kvíz jinak: Poznáte sváteční filmové klasiky podle naštvaných recenzí?

Blesk.cz Zatčení Karlose Vémoly: Kam zmizela Lela s dětmi?!

Zatčení Karlose Vémoly: Kam zmizela Lela s dětmi?!

SportRevue.cz Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Maminka.cz „Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

„Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

Blesk Horoskopy Nejoblíbenější cukroví podle znamení zvěrokruhu: Raci milují vosí hnízda, Lvi zase vanilkové rohlíčky

Nejoblíbenější cukroví podle znamení zvěrokruhu: Raci milují vosí hnízda, Lvi zase vanilkové rohlíčky

Další doporučené recepty:

Pečený čaj - hruškový
Pečený čaj - hruškový
Pečený česnek
Pečený česnek
Pečený hermelín s tymiánem
Pečený hermelín s tymiánem
Pečený kapr
Pečený kapr
Pečený králík s citronem a bylinkami
Pečený králík s citronem a bylinkami
Pečený králík se žampiony
Pečený králík se žampiony
  • Recepty.cz
  • Pečený jehněčí hřebínek na pivu
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact