• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Pečený jehněčí hřebínek na pivu
Napište svůj komentář k receptu

Pečený jehněčí hřebínek na pivu

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: 15 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pečený jehněčí hřebínek na pivu
Pečený jehněčí hřebínek na pivu
Pečený jehněčí hřebínek na pivu
Pečený jehněčí hřebínek na pivu
Pečený jehněčí hřebínek na pivu
Pečený jehněčí hřebínek na pivu
4fotografie
Nahrát fotku
 

Křehké a šťavnaté jehněčí je lahůdka. Vyzkoušejte kromě dušených kolínek s gremolatou také tento hřebínek na pivu. Jednotlivé kotlety stačí jen ochutit a zprudka krátce orestovat na pánvi.

Suroviny

2 porce
    • 600
      g jehněčí kotlety hřebínek s 8 kotletami
    • 4
      ks mrkev mladá
    • 3
      ks brambory střední, typ B
    • 1
      ks cibule
    • 1
      ks česnek palice
    • 3
      snítka rozmarýn
    • 4
      lžíce olej neutrální
    • 200
      ml pivo
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Jehněčí nechte 30 minut odležet při pokojové teplotě, pak je ostrým nožem dočistěte (kosti mají být holé). Zeleninu omyjte, mrkev nakrájejte podélně, brambory na větší kusy, cibuli rozčtvrťte, česnek ve slupce rozkrojte napříč. Z větviček rozmarýnu stáhněte jehličky a nasekejte je nahrubo.

RADA: Jak vybrat správnou mrkev?

2
Maso osolte, obalte v rozmarýnu a 2 lžících oleje. Hodinu nechte marinovat. Troubu předehřejte na 150 °C. V kastrolu, který se hodí do trouby, rozehřejte zbytek oleje a maso ze všech stran orestujte tak, aby se zatáhlo. Podél něj rozdělte zeleninu a zvolna pečte asi 35 minut. Maso podlévejte pivem, případně trochou vody či zeleninového vývaru.

RADA: Silný vývar

3
Upečený hřebínek vyjměte a nechte 10 minut dojít pod alobalem. Pak jej naporcujte na kotlety a podávejte.
4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jehněčí filet s borůvkami

Jehněčí filet s borůvkami

Jehněčí kotlety na bylinkách

Jehněčí kotlety na bylinkách

Jehněčí kotlety

Jehněčí kotlety

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody FOOD
Pečení Restování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Cibule Jehněčí kotlety Mrkev Olej Pivo Rozmarýn Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zelný salát s křenem

Zelný salát s křenem

Olejová bábovka

Olejová bábovka

Pampeliškový med II.

Pampeliškový med II.

Zapečené brambory se žampiony

Zapečené brambory se žampiony

Jablečná přesnídávka

Jablečná přesnídávka

Jíšková pórková polévka

Jíšková pórková polévka

Zapečené müsli II.

Zapečené müsli II.

Banánovo-mangové smoothie

Banánovo-mangové smoothie

Krevety na grilu

Krevety na grilu

Doporučujeme

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

95
Grilovaný chřest s pečenými bramborami
Grilovaný chřest s…
67
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky
Vepřové ragú s…
52
Rýže s pečeným masem
Rýže s pečeným masem
43
Čokoládovo-ořechová vláčná bábovka / beránek
Čokoládovo-ořechová…
40
Špagety s nivou a slaninou
Špagety s nivou a…

Zajímavé články

Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan, francouzský fougasse nebo italskou foccaciu
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan,…
Jak snadno usušit švestky v troubě? Trpělivost se vyplatí, odměnou vám bude opravdová lahůdka
Jak snadno usušit švestky v troubě? Trpělivost se…
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
AHA.cz Brodská sbalila kufry: Životní kapitola končí

Brodská sbalila kufry: Životní kapitola končí

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Bylinky podle horoskopu: Které rostliny prospívají vašemu znamení?

Bylinky podle horoskopu: Které rostliny prospívají vašemu znamení?

Blesk pro ženy Když leoparda střídá kráva: Zvířecí vzory jako megahit podzimu!

Když leoparda střídá kráva: Zvířecí vzory jako megahit podzimu!

Ženy.cz Toxická útěcha: Co neříkat kamarádce, když se vám svěřuje

Toxická útěcha: Co neříkat kamarádce, když se vám svěřuje

Blesk.cz Hvězda Ulice Filip Rajmont: Výčet jeho slavných milenců! A proč měl pifku na Kluse?

Hvězda Ulice Filip Rajmont: Výčet jeho slavných milenců! A proč měl pifku na Kluse?

SportRevue.cz Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Maminka.cz Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Blesk Horoskopy Co se děje po smrti? 7 věcí, které jste o reinkarnaci možná nevěděli

Co se děje po smrti? 7 věcí, které jste o reinkarnaci možná nevěděli

Další doporučené recepty:

Pečený čaj - hruškový
Pečený čaj - hruškový
Pečený česnek
Pečený česnek
Pečený hermelín s tymiánem
Pečený hermelín s tymiánem
Pečený kapr
Pečený kapr
Pečený králík s citronem a bylinkami
Pečený králík s citronem a bylinkami
Pečený králík se žampiony
Pečený králík se žampiony
  • Recepty.cz
  • Pečený jehněčí hřebínek na pivu
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact