• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Pečený filet z mořského pstruha se špenátem námořníka Pepka
Napište svůj komentář k receptu

Pečený filet z mořského pstruha se špenátem námořníka Pepka

autor: Katull
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pečený filet z mořského pstruha se špenátem námořníka Pepka
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • 2
      ks pstruh
    • 2
      lžíce mořská sůl
    • 4
      snítka kopr
    • 2
      snítka tymián
    • 3
      lžíce olivový olej
    • 2
      lžíce máslo
    • 1
      ks šalotka posekaná na drobno
    • 2
      stroužek česnek nakrájený na plátky
    • 1
      lžíce piniové oříšky
    • 1
      lžíce řapíkatý celer
    • 200
      ml bílé víno
    • 500
      g listový špenát
    • 4
      ks cherry rajčátka

Postup přípravy receptu

1
Vykuchané a šupin zbavené pstruhy opláchneme a osušíme. Pstruhy nařízneme podél páteře a odřízneme z každého dva filety. Sůl smícháme s posekaným koprem a tymiánem. Kůži na filetech nařízneme a vetřeme do nich bylinkovou sůl. Lehce je pokapeme olivovým olejem. Filety vložíme do rozpálené pánve kůží dolů a opečeme. Pak je obrátíme a odstavíme z ohně.
2
Připravíme špenát. Do pánve dáme máslo, šalotku, česnek, pinie, řapík celeru pokrájený na kousky, bílé víno a svaříme. Pak přidáme špenát, promícháme a necháme zavadnout. Přidáme cherry rajčata, prohřejeme a servírujeme s filety.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Špenátové rizoto Pepka námořníka

Špenátové rizoto Pepka námořníka

Filet ze pstruha s čočkovým salátem

Filet ze pstruha s čočkovým salátem

Polévka ze pstruha

Polévka ze pstruha

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Katull
    Katull | 28. 2. 2011 17:19

    Svolej si kuchaře ať Ti pomůžou. . . :-D když je ten pstroužek dobře upečený a udělaný tak to má skvělou chuť! :-) když nemáš ráda špenát, tak zkus třeba jen špenátové listy! =-O

  • Adriana | 28. 2. 2011 15:56

    Vypadá to složitě, ale tyhle typy rybek mám ráda, tak třeba to někdy zkusím. . .i když špenát moc nemusím! :-\

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Ryby
Maso Zdravě i chutně Rybí Říjen Oběd Večeře Pečení Výjimečný den Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno Česnek Cherry rajčátka Kopr Listový špenát Máslo Mořská sůl Olivový olej Piniové oříšky Pstruh Řapíkatý celer Šalotka Tymián
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Mexické placky tortillas z mouky

Mexické placky tortillas z mouky

Meruňkový koláč se smetanovou peřinou

Meruňkový koláč se smetanovou peřinou

Pstruh na másle

Pstruh na másle

Plněná sekaná pečeně II.

Plněná sekaná pečeně II.

Paprikový utopenec

Paprikový utopenec

Krémová dýňová polévka dle časopisu F.O.O.D.

Krémová dýňová polévka dle časopisu F…

Bageta se sýry - zapečená

Bageta se sýry - zapečená

Chia dezert s mangem

Chia dezert s mangem

Avokádová pomazánka na toasty

Avokádová pomazánka na toasty

Doporučujeme

50 minut
Čočka na kyselo

Čočka na kyselo

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

29
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
29
Domácí tartiflette (zapečené brambory se sýrem)
Domácí tartiflette …
21
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
19
Sýrová omáčka s čerstvou bazalkou
Sýrová omáčka s čerstvou…
17
Domácí ovocná limonáda
Domácí ovocná limonáda

Zajímavé články

Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na bouchačky od Jamie Olivera
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na…
Jablečný koláč 4x jinak: Upečte si sypaný, z křehkého těsta, s mandlemi nebo pudinkem
Jablečný koláč 4x jinak: Upečte si sypaný, z…
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak ho připravit doma
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak…
Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně nejlepších obědů
Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně…
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan, francouzský fougasse nebo italskou focacciu
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan,…
AHA.cz Z Mareše je troska: Rozvod s Monikou, nebo vážná nemoc?

Z Mareše je troska: Rozvod s Monikou, nebo vážná nemoc?

Mimibazar Silná imunita bez stresu: 5 ověřených tipů pro zdraví celé rodiny

Silná imunita bez stresu: 5 ověřených tipů pro zdraví celé rodiny

Dáma.cz Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Blesk pro ženy Největší hit podzimu? Semiš! Jak nosit tento draze vypadající trend?

Největší hit podzimu? Semiš! Jak nosit tento draze vypadající trend?

Ženy.cz Chlapi, takhle ne! 10 věcí, které zaručeně odradí každou ženu

Chlapi, takhle ne! 10 věcí, které zaručeně odradí každou ženu

Blesk.cz Zpěvák Janek Ledecký: Tahal herce do dodávky!

Zpěvák Janek Ledecký: Tahal herce do dodávky!

SportRevue.cz FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Jaké jste znamení podle indického horoskopu? Najděte si to své!

Jaké jste znamení podle indického horoskopu? Najděte si to své!

  • Recepty.cz
  • Pečený filet z mořského pstruha se špenátem námořníka Pepka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact