• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Pečený bažant na mandarinkách
Napište svůj komentář k receptu

Pečený bažant na mandarinkách

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pečený bažant na mandarinkách
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks bažant
    • 3
      ks mandarinky
    • 50
      g máslo
    • 3
      ks malé cibulky
    • 0,50
      dl brandy
    • 1
      dl smetana
    • sůl
    • pepř mletý
    • hřebíček
    • 1
      dl šťáva z mandarinek nebo pomeranče

Postup přípravy receptu

1
Z jedné dobře omyté mandarinky ostrouháme kůru a společně s drceným hřebíčkem, trochou soli a malým kouskem másla vše dobře promícháme. Část směsi vložíme do bažanta a zbytkem jej potřeme. Dále do bažanta vložíme několik odpeckovaných dílků mandarinek a opečeme jej po všech stranách na másle.
2
Přidáme drobně nakrájené cibulky, sůl, pepř, mandarinkovou štávu a za občasného podlévání dusíme do měkka. Hotového bažanta vyjmeme, do šťavy nalijeme brandy, ohřejeme, zapálíme, přilijeme smetanu, pár dílků mandarinek a prohřejeme. Bažanta naporcujeme a na talíři podlijeme omáčkou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kuře ala bažant

Kuře ala bažant

Pečený lilek v balíčku

Pečený lilek v balíčku

Pečený jehněčí hřebínek na pivu

Pečený jehněčí hřebínek na pivu

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Anonym | 19. 2. 2008 09:11

    Najděte si myslivce a už pro vás nedostatkovým zbožím nebude.. V období honů se doma neví co s nimi..:o)

  • Honzik | 5. 2. 2007 08:27

    V této úpravě s k němu hodí hrnkové knedlíky. Je to zcela sváteční pokrm.

  • Petra | 6. 12. 2006 22:47

    A my si ho nevieme predstavit s niecím iným nez s ryzou. Co podla Vás by malo byt prílohou?

  • Honza | 6. 12. 2006 21:59

    Bažant s R Ý Ž Í ???!!! To snad ne!!!

  • Tereza Jarčušková | 21. 11. 2006 07:07

    Anonym, prečo si myslíte , že takouto prípravou sa bažant pokazí ? ?? Predsa každé mäso aj hydina sa dá pripraviť na množstvo spôsobov, a neznamená to, že len jeden je správny a ostatné "pokazené ".

  • barča | 20. 11. 2006 16:09

    Proč nedostatkové? Např. Makro ho v sezoně má velmi často a taková stehna naložená v divokém koření a másle a druhý den pečená s olivami a podávaná s bramborovým knedlíkem a červeným zelím (s přídavkem šípkové nebo rybízové marmeládyí) nemá chybu, proč jen klasika?

  • Anonym | 20. 11. 2006 12:38

    Bažant je tak "nedostatkové" zboží, že je podle mne hrozná škoda jej takto kazit. Myslím, že není nad klasiku - pečený s rýží.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody
Maso Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bažant Brandy Hřebíček Malé cibulky Mandarinky Máslo Pepř mletý Smetana Šťáva Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Krémová česneková polévka

Krémová česneková polévka

Vánočka od babičky

Vánočka od babičky

Vajíčková pomazánka II.

Vajíčková pomazánka II.

Avokádová pomazánka II.

Avokádová pomazánka II.

Kuřecí maso na řecký způsob

Kuřecí maso na řecký způsob

Koláčky

Koláčky

Perníková chaloupka

Perníková chaloupka

Smažené čínské nudle s kuřecím masem a zeleninou

Smažené čínské nudle s kuřecím masem…

Domácí bylinková lučina

Domácí bylinková lučina

Doporučujeme

30 minut
Středomořská čočková polévka

Středomořská čočková polévka

60 minut
Mandlové vanilkové rohlíčky

Mandlové vanilkové rohlíčky

50 minut
Vánoční marokánky

Vánoční marokánky

120 minut
Masarykovo cukroví

Masarykovo cukroví

70 minut
Pudinkové cukroví

Pudinkové cukroví

30 minut
Kouzelný vaječný koňak

Kouzelný vaječný koňak

50 minut
Podvodnice

Podvodnice

20 minut
Pralinky s burisony

Pralinky s burisony

30 minut
Florentýnky

Florentýnky

Poslední sledované recepty

27
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
26
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
19
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
15
Vanilkové rohlíčky - rychlé
Vanilkové rohlíčky -…
15
Slunečnicové sušenky
Slunečnicové sušenky

Zajímavé články

Klasické vánoční cukroví bez másla: Vyzkoušejte linecké, pracny nebo sádlovky
Klasické vánoční cukroví bez másla: Vyzkoušejte…
Vitrážové cukroví: Vypadá nádherně, děti ho milují a nemusíte ho slepovat ani zdobit!
Vitrážové cukroví: Vypadá nádherně, děti ho…
Rozteklé vanilkové rohlíčky nebo linecké? Díky těmto trikům budou při pečení krásně držet tvar
Rozteklé vanilkové rohlíčky nebo linecké? Díky…
Fantastické marokánky 3x jinak: se smetanou, salkem i arašídy
Fantastické marokánky 3x jinak: se smetanou,…
Vaječný likér podle celebrit: Jak na ten nejlepší od Josefa Maršálka, Kristíny Nemčkové nebo Florentýny
Vaječný likér podle celebrit: Jak na ten nejlepší…
AHA.cz Brzobohatá už pravdu neskrývá: Choulostivé tajemství Ondry je venku!

Brzobohatá už pravdu neskrývá: Choulostivé tajemství Ondry je venku!

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Co napsat na vánoční přání 2025? Vyberte si to nejhezčí přání pro své blízké

Co napsat na vánoční přání 2025? Vyberte si to nejhezčí přání pro své blízké

Blesk pro ženy Jediné boty, které letos v zimě potřebujete: Válenky milují celebrity i influencerky

Jediné boty, které letos v zimě potřebujete: Válenky milují celebrity i influencerky

Ženy.cz Hodní kluci to mají fakt těžké! Milujeme je – ale spíš jako bráchu

Hodní kluci to mají fakt těžké! Milujeme je – ale spíš jako bráchu

Blesk.cz Pojkarová je po operaci, vyhráno nemá: Bojí se návratu nádoru!

Pojkarová je po operaci, vyhráno nemá: Bojí se návratu nádoru!

SportRevue.cz FOTO: Sexy holky se slunečníky. Strážní andělé motocyklových závodníků

FOTO: Sexy holky se slunečníky. Strážní andělé motocyklových závodníků

Maminka.cz Takhle vypadá láska. Milující máma porodila navzdory všem děti s trpasličí nemocí a je inspirací pro ostatní

Takhle vypadá láska. Milující máma porodila navzdory všem děti s trpasličí nemocí a je inspirací pro ostatní

Blesk Horoskopy Tarotskop na prosinec: Berany čeká velké drama, Vodnáře zase změny a Ryby najdou osudovou lásku

Tarotskop na prosinec: Berany čeká velké drama, Vodnáře zase změny a Ryby najdou osudovou lásku

  • Recepty.cz
  • Pečený bažant na mandarinkách
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact