• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Pečené žampiony
Napište svůj komentář k receptu

Pečené žampiony

autor: DvorakovaKaterina
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 14
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pečené žampiony
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g žampiony
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      ks tavený sýr
    • 1
      kelímek smetana
    • 100
      g sýr
    • 100
      g měkký salám
    • 500
      g brambory uvařené ve slupce
    • 1
      ks cibule
    • olej

Postup přípravy receptu

1
Kloboučky žampionů odkrojíme od vrchní slupky a vnitřní část z nich vydlabeme. Osolíme, opepříme. Nadrobno nakrájenou cibuli opečeme na oleji s vydlabanou částí žampionů. Odstavíme a necháme chvíli vychladnout. Přidáme nakrájený měkký salám, tavený sýr a promícháme. Touto směsí naplníme kloboučky žampionů.
2
Na vymazaný pekáč vložíme na plátky nakrájené brambory, osolíme je a posypeme nastrouhaným sýrem. Přidáme naplněné žampiony a vrchní část žampionů zalejeme směsí z kysané smetany a nastrouhaného tvrdého sýra. Potom je vložíme zapéct do vyhřáté trouby.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vepřová pečeně na kmíně se žampiony

Vepřová pečeně na kmíně se žampiony

Zapečené brambory s žampiony a kuřecím

Zapečené brambory s žampiony a kuřecím

Chlebová polévka se žampiony (hlívou)

Chlebová polévka se žampiony (hlívou)

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • JANA ŠKORNIKOVÁ | 27. 6. 2010 10:41

    bylo by možné použít syrové brambory?

  • Klára Kaštánková | 26. 6. 2010 21:00

    Jejda, to je mňamka...určitě vyzkoušejte!

  • marie rusnokova | 2. 6. 2010 08:02

    Výborné!!!!Trošku jsem změnila ingredience na naplnění,ale hlavně oceňují,že se to dělá hned s brambory.dávám velkou 1

  • Sarka Havlikova | 25. 5. 2009 10:24

    misto taveneho syra jsem pouzila Mozzarelu a taky moc dobre :-)

  • Zuzana Šindlerová | 24. 7. 2008 17:50

    Vynikající večeře, jen jsem udělala nepatrnou změnu, že jsem nakrájený salám taky opekla s cibulkou a vnitřky žampionů, ještě do horkého vmíchala tavený sýr a Nivu. Recept si zaslouží obrovskou jedničku, dva žampionky zbyly i na druhý den a byly vynikající i studené.

  • Kateřina Dvořáková | 21. 7. 2008 09:13

    Jak píše paní Snášelová - je lepší mít větší žampiony, s malými je to příšerná piplačka. Slupka se z kloboučků loupe, ale většinou horní část odloupnout nejde, musí se opatrně odkrojit.

  • Danka Snášelová | 20. 7. 2008 09:57

    Pane Otakare, měla jsem dost velké žampiony. Do zapékací mísy se jich vešlo 8. Kloboučky se od vrchní slupky loupají. Menším nožíkem si zespodu kloboučku (u nožičky) zachytíte takový výrustek a pak ho taháte (loupete). Pak nožičky od kloboučku oddělíte tak, že s nima zatočíte (vyrvete je). Salám jsem použila Gothaj a 2 smetanové sýry.

  • Otakar Novák | 20. 7. 2008 09:37

    Jak se odkrojují kloboučky od vrchní slupky? Jedná se o loupání kloboučků?

  • Danka Snášelová | 20. 7. 2008 09:19

    Okamžitě vyzkoušejte tento recept a nebudete litovat. Nechápu, jak mohl zůstat bez povšimutí. Je to jedna symfonická báseň. Nejenom úžasná chuť ale i to, že všechno (i příloha) se peče v jednom pekáči. Dávám podtrženou 1* a zařazuji mezi delikátní a luxusní recepty.

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Z hub Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Cibule Měkký salám Olej Pepř mletý Smetana Sůl Sýr Tavený sýr Žampiony
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Karamelový dort

Karamelový dort

Gnocchi jako halušky

Gnocchi jako halušky

Kotlety s houbovou omáčkou

Kotlety s houbovou omáčkou

Vepřová pečeně Robert

Vepřová pečeně Robert

Lehká jogurtová buchta s ovocem, skořicovou posypkou a čokoládou

Lehká jogurtová buchta s ovocem,…

Těstoviny s ricottou a  pestem

Těstoviny s ricottou a pestem

Fitness sendvič

Fitness sendvič

Perníkové muffiny (DUKAN)

Perníkové muffiny (DUKAN)

Kuřecí maso s těstovinami

Kuřecí maso s těstovinami

Doporučujeme

20 minut
Marinované řecké kuře

Marinované řecké kuře

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

30
Klasické lečo
Klasické lečo
27
Rychlý domácí celozrnný špaldový chléb
Rychlý domácí celozrnný…
24
Grilovaná kořenová zelenina
Grilovaná kořenová…
15
Zapékané těstoviny se špenátem a šunkou
Zapékané těstoviny se…
15
Zeleninové pohankové "rizoto"
Zeleninové pohankové …

Zajímavé články

Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených polévek
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených…
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
Osvěžující snídaňová smoothie: Odstartujte horký letní den svěžím a zdravým drinkem
Osvěžující snídaňová smoothie: Odstartujte horký…
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na pánvi
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na…
AHA.cz Nedvěd po večerech bez Dary: Idylka se hroutí

Nedvěd po večerech bez Dary: Idylka se hroutí

Mimibazar Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Dáma.cz 10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

Blesk pro ženy Kraťasy a široká stehna? Klidně, když víte, po jakých sáhnout!

Kraťasy a široká stehna? Klidně, když víte, po jakých sáhnout!

Ženy.cz Chození pěšky mi změnilo život. Přestalo mě bolet břicho a zlepšila se mi psychika

Chození pěšky mi změnilo život. Přestalo mě bolet břicho a zlepšila se mi psychika

Blesk.cz Hlavní hvězda filmu Duchoň: Ostrá kritika a přeobsazení! Co bylo důvodem?

Hlavní hvězda filmu Duchoň: Ostrá kritika a přeobsazení! Co bylo důvodem?

SportRevue.cz FOTO: Abbey Clancy – tenhle poklad má doma bývalý fotbalista Peter Crouch

FOTO: Abbey Clancy – tenhle poklad má doma bývalý fotbalista Peter Crouch

Maminka.cz Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Blesk Horoskopy Největší pedanti a puntičkáři z celého zvěrokruhu: Kdo je opravdu nesnesitelný?

Největší pedanti a puntičkáři z celého zvěrokruhu: Kdo je opravdu nesnesitelný?

  • Recepty.cz
  • Pečené žampiony
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact