• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Pečené uzenářské ocásky
Napište svůj komentář k receptu

Pečené uzenářské ocásky

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pečené uzenářské ocásky
Pečené uzenářské ocásky
Pečené uzenářské ocásky
Pečené uzenářské ocásky
Pečené uzenářské ocásky
Pečené uzenářské ocásky
Pečené uzenářské ocásky
Pečené uzenářské ocásky
Pečené uzenářské ocásky
Pečené uzenářské ocásky
8fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • 1
      ks vepřové maso - ocásky, pro dvě osoby bohatě postačí jeden hodně masitý
    • sůl
    • kmín nebo pepř, případně obojí
    • 120
      g špekáček větší, nebo dva menší, cca
    • 150
      g uzené maso (plec, krkovice...) cca
    • 80
      g uzený špek cca
    • 1
      ks cibule větší
    • 3
      stroužek česnek cca
    • jíška nebo hladká mouka

Postup přípravy receptu

1
Větší vepřový ocásek (cca 700-800 gramů) osolíme, opepříme nebo okmínujeme (klidně obojí) a dáme do pekáče na pokrájenou cibuli a nasekaný česnek. Kolem naskládáme na čtvrtky pokrájený špekáček (můžeme použít i kvalitní dva párky ve vlastním střívku, např. vídeňské), na větší kusy pokrájené uzené maso, podlijeme trochou vody, ocásky pokryjeme plátky špeku (lze použít i tučnější slanina), zaklopíme a dáme péct do předehřáté trouby na cca 2 - 2,5 hodiny (180°C). Pod poklicí pečeme proto, aby se maso nevysušilo, jelikož ocásky jsou libové!
2
Během pečení dle potřeby maso otočíme a podlijeme. Kdo má rád bylinky (tymián, rozmarýn, majoránka...) nebo houby, může je přidat do pekáče také. Ke konci pečení, když je maso už měkké, krátce dopečeme do barvy.
3
Maso (uzeninu nemusíme) pak vyndáme stranou, výpek naředíme malým množstvím vody, zahustíme maličko jíškou a necháme provařit. Dle chuti můžeme ještě opepřit nebo dosolit, ale to většinou není nutné.
4
Podáváme s čerstvým chlebem a vychlazeným pivem nebo knedlíkem s kysaným nebo dušeným zelím či dušenou řepou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pečené kapří ocásky

Pečené kapří ocásky

Pečené vepřové ocásky (nejen) s bramborami

Pečené vepřové ocásky (nejen) s…

Jednoduché pečené vepřové ocásky

Jednoduché pečené vepřové ocásky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové Uzeniny & mleté maso
Maso Vepřové Uzeniny Oběd Večeře Pečení Vánoce Velikonoce Narozeniny Výjimečný den Posvícení Oslava Silvestr Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Jíška Kmín Špekáček Sůl Uzené maso Uzený špek Vepřové maso
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Čokoládová bábovka s vaječným koňakem

Čokoládová bábovka s vaječným koňakem

Mrkvový dort s mandlemi

Mrkvový dort s mandlemi

Bryndzová pomazánka

Bryndzová pomazánka

Banánové muffiny

Banánové muffiny

Lahodný salát s uzeným lososem

Lahodný salát s uzeným lososem

Vepřová pečeně Robert

Vepřová pečeně Robert

Okurková omáčka z hovězího masa

Okurková omáčka z hovězího masa

Květáková (brokolicová) rýže

Květáková (brokolicová) rýže

Špenátové placičky se sýrem

Špenátové placičky se sýrem

Doporučujeme

40 minut
Čevapčiči s brambory a žampiony na grilu

Čevapčiči s brambory a žampiony na…

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Poslední sledované recepty

41
Tvarohové noky (knedlíky) s ovocem
Tvarohové noky (knedlíky…
34
Pečený amur se žampiony a cibulí
Pečený amur se žampiony…
18
Vodová ančka (žitná kaše), základní recept
Vodová ančka (žitná kaše…
18
Pečená pražma s mangovou salsou
Pečená pražma s mangovou…
17
Krůtí prsa s karotkou a fazolkami
Krůtí prsa s karotkou a…

Zajímavé články

Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky od profíků
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky…
6 tipů, jak zpracovat úrodu chilli papriček: Usušte je, naložte nebo z nich uvařte džem
6 tipů, jak zpracovat úrodu chilli papriček:…
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný recept, který zvládnete i bez váhy a může být pokaždé jiný
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný…
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás ohromí
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás…
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická bomba doslova nakopne imunitu
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická…
AHA.cz Ztracený ztrapnil sám sebe! Na to fanoušci jen tak nezapomenou…

Ztracený ztrapnil sám sebe! Na to fanoušci jen tak nezapomenou…

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Blesk pro ženy Nejkrásnější české a slovenské zrzky: Která srší největším sex-appealem?

Nejkrásnější české a slovenské zrzky: Která srší největším sex-appealem?

Ženy.cz Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Blesk.cz Nahá selfíčka hvězd aneb… Sexy hrátky se zrcátky!

Nahá selfíčka hvězd aneb… Sexy hrátky se zrcátky!

SportRevue.cz Smolaři. 5 legend českého hokeje, které přišly o zlatý turnaj v Naganu

Smolaři. 5 legend českého hokeje, které přišly o zlatý turnaj v Naganu

Maminka.cz Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Blesk Horoskopy 4 znamení zvěrokruhu, která vždy vyhrávají: Komu úspěch nikdy neuteče?

4 znamení zvěrokruhu, která vždy vyhrávají: Komu úspěch nikdy neuteče?

Další doporučené recepty:

Pečené špenátové rizoto
Pečené špenátové rizoto
Pečené tofu s citrónovou marinádou
Pečené tofu s citrónovou marinádou
Pečené toustové roládky s ledovým salátem
Pečené toustové roládky s ledovým…
Pečené uzené koleno
Pečené uzené koleno
Pečené vepřové koleno
Pečené vepřové koleno
Pečené vepřové koleno na zelí
Pečené vepřové koleno na zelí
  • Recepty.cz
  • Pečené uzenářské ocásky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact