• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Pečené rizoto
Napište svůj komentář k receptu

Pečené rizoto

autor: macouch
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pečené rizoto
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • rýže
    • hrášek
    • sušené houby
    • cibule
    • slunečnicový olej
    • vegeta
    • sůl
    • 350
      g mražená zelenina Mrkev, kukuřice

Postup přípravy receptu

1
Na zpěněné cibuli opražíme rýži (proplachovat se nemusí). Zalijeme dvakrát takovým množstvím vody, jako je rýže, přidáme zeleninu, houby sůl a vegetu a dáme do vyhřáté trouby, asi 180 C. Po hodině je upečeno.
2
Rizoto je sypké a moc dobré. A pokud nekdo bez masa nevydrží, koupím 1/4 grilovaného kuřete a přidám ho nakrájené na kousky spolu se zeleninou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pečené špenátové rizoto

Pečené špenátové rizoto

Rizoto se slaninou a žampiony

Rizoto se slaninou a žampiony

Rychlé rizoto z uzeného kuřete

Rychlé rizoto z uzeného kuřete

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tereza | 11. 1. 2016 17:47

    Moc dobré.

  • Anonymous | 8. 1. 2013 12:31

    jdu zkusit...

  • pepa | 29. 10. 2012 17:23

    :-$

  • pepa | 29. 10. 2012 17:23

    <3 :'(

  • Zuzana M. | 26. 7. 2008 11:25

    koukám jak to tu chválíte ... právě hledám něco, kam bych mohla použít zbytek masa z pečené kačeny (protože už na ní nikdo nemá chuť) ... takže to jdu zkusit :o)

  • Anonym | 13. 6. 2007 14:20

    Já většinou používám rýži parboiled a peču zavřené v hrnci . Poklici oddělám až na konci, když se mi zdá, že už je rýže měkká, ale ještě zbývá tekutina.

  • Anonym | 30. 3. 2007 21:55

    Velmi jednoduchá příprava a výsledek chutnal všem.

  • Anonym | 17. 3. 2007 12:23

    Lindo ,když dělám toto rizoto,tak si zpěním cibulku rovnou v zapíkací míse (skleněné) a i opražím rýži na plotně,zaliju vodou a dám vše ostatní a dám péct.Když nemám sušené houby,dám žampiony v konzervě.Je to moc dobré!

  • Hana Rožníčková | 17. 3. 2007 05:52

    Lindo, nejlépe v hrnci....

  • linda | 16. 3. 2007 20:58

    prosim vás , a to mám péct pak v čem ? v plechu nebo pánvi?

  • kaja pavlin | 3. 2. 2007 18:12

    je to super

  • Jitka | 23. 1. 2007 17:48

    Gabrielo, já taky užívám "lepší" rýži - natural, basmati atd. a trvá to o něco dýl než u klasické rýže a je to třeba víc podlít.

  • Gabriela matějíčková | 16. 12. 2006 15:19

    Recept je výborný, chtěla jsem se jen zeptat jesli se to peče s poklopem nebo bez něj. Pekla jsem to bez poklopu a musela jsem to třikrát podlít a rýži jsem měla jasmínovou, tak jesli to třeba nebylo tím.

  • Eva Mlýnská | 25. 10. 2006 11:03

    Takhle se v naší rodině dělá rizoto už po tři generace a jinak ho ani neznám. Dobré je i ze zbytku vepřové pečínky nakrájené na kostičky a hlavně tam dát tu šťávu z masa, dostane lepší chuť. A místo zeleniny je dobrý jen hrášek. Mražený dávám hned a sterilovaný (je možná lepší) i s nálevem až před koncem.

  • Martina | 10. 10. 2006 16:11

    Teda výborný recept! Právě jsem dopekla. Přidala jsem maso z pečenýho kuřete a je to fakt lahůdka!Díky za recept :-)

  • Anonym | 8. 10. 2006 10:50

    mnam

  • Jitka | 26. 6. 2006 13:40

    Dobrý nápad. Jednoduchá příprava, bez nutnosti asistence. Zeleninu sem použila mraženou vícedruhovou - fazolky, hrášek, kukuřice, mrkev, porek, květáček, brokolice... Bylo to super.

  • Manča | 29. 4. 2006 13:56

    Děti miluji rizoto a minulý týden jsem mněla fofr sobotu tak jsem se rozhodla vyskoušet.Příprava za pár minut ,šoupla jsem rizoto do trouby a hodinu si ho nevšimala,po hodině vytáhla a výsledek byl super,moc chutnalo ,děti si tak dlouho přidávali až všechno snědli.Brzy zopakuji,díky za recept.

  • Lenka D. | 21. 4. 2006 14:33

    O tomto způsobu přípravy rizota jsem slyšela úplně poprvé a musim přiznat, že jsem o něm nejprve dost pochybovala. Výsledek mě mile překvapil - je to úplně něco jiného než "klasicky" připravované rizoto. Všem vřele doporučuji.

  • Mirka Kaniová | 10. 3. 2006 11:57

    Pravě jsem dopekla. Dala jsem míň vegety, měla jsem zbytek pečeného kuřete a přidala jsem i zbytek šťávy a kousek hovězího, který mi zbyl z vaření polívky. Opravdu to neuškodio. Super recept, mohou se využít zbytky.

  • Marcela Vrabcová | 25. 1. 2006 13:20

    Zadna vase chyba, jen muj prehmat. Je fakt, ze i ja pecu nejak kolem hodiny, proste to zkousim. Takze budu rada, pokud to tu pan Kovar opravi. Ale jsem rada, ze jste to nevzdal a nakonec si pochutnal :-)

  • Petr Klescht | 24. 1. 2006 22:15

    tak nevím, co jsem udělal špatně. 2 hrnky rýče = 4 hrnky vody, jestli jsem to dobře pochopil. přidal jsem mraženou zeleninu, sušený houby, a nějaký maso, všechno to dal do trouby a trvalo to ne 20 minut, ale 1:20 minut.. tak nevím. ale bylo to výborný..

  • Kafenka :-) | 13. 12. 2005 12:51

    Tak jsem dneska tohle pečené rizoto vyzkoušela, místo mražené zeleniny jsem dala najemno nakrájený pórek, zelí a mrkev a přidala jsem šunkovou klobásu. Bylo to výborné, píšu 1!!!

  • Jenny Neubert | 24. 11. 2005 17:13

    opravdu moc dobré, trochu jsem si to upravila, ale nenapadlo by mě dát rýži rovnou do trouby.super...velice chutné...:-)

  • Marcela Vrabcová | 23. 11. 2005 17:00

    Je to mozne. Pekli jsme vzdycky zakryte a nikdy tento problem nebyl. Kdyz je hotova ryze, jsou i houby. Bez poklicky obcas jen dopikam, pokud mi ujede ruka s vodou. Zkuste priste, urcite se povede :-)

  • Teri | 22. 11. 2005 18:48

    Dobrý, ale mě se neudělaly ty houby, peče se pod pokličkou? ... že by to byla ta chyba?...

  • terezka | 19. 11. 2005 09:29

    skvely napad,perfektni recept!nemam co dodat!

  • Petra D | 20. 10. 2005 22:14

    výborné, rychlé, málo nádobí

  • Veronika H. | 28. 9. 2005 16:04

    Jednoduche a moc dobre!!!!

  • Marcela Vrabcová | 17. 8. 2005 11:52

    Nikdy jsem nad tím nepřemýšlela, ale když je dáváte do polívky, tak je taky nepředvařujete. Krásně se v rizotu vydusí. Doufám, že vám také bude chutnat, zatím zlomilo každého kdo si kdysi zkazil chuť na rizoto ve školních jídelnách.

  • Lucie | 17. 8. 2005 10:51

    a ty sušené houby by se neměly minimálně namočit, natožtak předvařit?DíkLucie

  • Marcela Žišková | 16. 7. 2005 09:38

    Jednoduché, rychlé a strašně dobré :-) Super recept!

  • Josef Verner | 7. 7. 2005 20:54

    Zkusil jsem variantu s masem a na žádost celé mé rodiny musím zařadit vaše pečené rizoto do našeho stálého jídelníčku. Díky za recept

  • Nikola S. | 13. 2. 2005 21:39

    Zkusila jsem to s masem a i muj pritel, ktery ryzi zrovna nemusi, si to moc pochvaloval. My doma delavali uplne jine rizoto, ale tohle je mnohem lepsi. Diky za napad.

  • Anonym | 22. 1. 2005 12:48

    mňamka, ale s tím masem je to vážně lepší.

Vyberte, co chcete vytisknout
Zdravě i chutně Oběd Večeře Pečení Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Hrášek Mražená zelenina Rýže Slunečnicový olej Sůl Sušené houby Vegeta
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Salát z červené řepy s křenem

Salát z červené řepy s křenem

Česneková pomazánka z balkánského sýra

Česneková pomazánka z balkánského sýra

"Wiener Schnitzel" á la šéfkuchař

"Wiener Schnitzel" á la šéfkuchař

Pravé italské těsto na pizzu

Pravé italské těsto na pizzu

Řízky v zakysané smetaně

Řízky v zakysané smetaně

Těšínská šoldra

Těšínská šoldra

Přírodní plátky se zeleninou a fazolemi

Přírodní plátky se zeleninou a…

Bylinková krůtí (nejen) stehna na houbách

Bylinková krůtí (nejen) stehna na…

Maminčiny kuřecí závitky

Maminčiny kuřecí závitky

Doporučujeme

35 minut
Kapie plněné kuřecím masem

Kapie plněné kuřecím masem

Meruňková marmeláda (džem)

Meruňková marmeláda (džem)

30 minut
Báječná cuketová polévka

Báječná cuketová polévka

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

100 minut
Kynuté borůvkové knedlíky

Kynuté borůvkové knedlíky

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

45 minut
Hrnkový cuketový perník

Hrnkový cuketový perník

40 minut
Pečený květák s uzenou paprikou

Pečený květák s uzenou paprikou

Poslední sledované recepty

160
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem
Těstoviny se smetanovou…
51
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
39
Cukeťáčky s uzeným masem (bramboráky z cukety)
Cukeťáčky s uzeným masem…
28
Rychlé zelené karí s mrkví a cizrnou
Rychlé zelené karí s…
24
Zapečené chlebíčky - rychlá večeře
Zapečené chlebíčky -…

Zajímavé články

Dokonalý moučník na léto? Udělejte si tento nepečený piškotový dort s ovocem!
Dokonalý moučník na léto? Udělejte si tento…
Kvíz: Uhodnete vtipné názvy českých obcí, které souvisejí s jídlem?
Kvíz: Uhodnete vtipné názvy českých obcí, které…
Velký nakládačkový speciál: Vše, co potřebujete vědět, když chcete zavařovat okurky
Velký nakládačkový speciál: Vše, co potřebujete…
Rychlé buchty na plech ze sezonního ovoce: 7 receptů nejen na víkend
Rychlé buchty na plech ze sezonního ovoce: 7…
Tvarohové knedlíky jen ze dvou surovin: Nadýchaná sladká dobrota, kterou zvládne i naprostý začátečník
Tvarohové knedlíky jen ze dvou surovin: Nadýchaná…
AHA.cz Absolonová oznámila konec: Slzy jako hrachy

Absolonová oznámila konec: Slzy jako hrachy

Mimibazar Poporodní inkontinence trápí až třetinu žen. Pomůže posilování pánevního dna i Venušiny kuličky

Poporodní inkontinence trápí až třetinu žen. Pomůže posilování pánevního dna i Venušiny kuličky

Dáma.cz Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Blesk pro ženy Léto jako z filmu od Poledňákové: Vyrazte na místa z legendárních retro komedií

Léto jako z filmu od Poledňákové: Vyrazte na místa z legendárních retro komedií

Ženy.cz Chcete se zbavit vrásek? Tohle vám v jídelníčku zoufale chybí

Chcete se zbavit vrásek? Tohle vám v jídelníčku zoufale chybí

Blesk.cz Exmanželka bývalého milence Holomáče: Žaloba na Žilkovou!

Exmanželka bývalého milence Holomáče: Žaloba na Žilkovou!

SportRevue.cz „Trochu“ to přehnali. Tito slavní sportovci si poskvrnili kariéru sexuálním skandálem

„Trochu“ to přehnali. Tito slavní sportovci si poskvrnili kariéru sexuálním skandálem

Maminka.cz Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Blesk Horoskopy Jaký tvar a barvu si vyberete? Prozradí to vaši povahu a co máte rádi!

Jaký tvar a barvu si vyberete? Prozradí to vaši povahu a co máte rádi!

  • Recepty.cz
  • Pečené rizoto
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact