• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Pečené masopustní koblihy
Napište svůj komentář k receptu

Pečené masopustní koblihy

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.1
hodnotilo: 14
doba přípravy: 180 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pečené masopustní koblihy
Pečené masopustní koblihy
Pečené masopustní koblihy
Pečené masopustní koblihy
Pečené masopustní koblihy
Pečené masopustní koblihy
Pečené masopustní koblihy
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

15 porce
  • Těsto:
    • 500
      g hladká mouka
    • 100
      g rozpuštěné máslo
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 60
      g cukr krupice
    • 25
      g droždí
    • 1
      ks vejce
    • 160
      g mléko
    • 125
      g měkký tvaroh
    • citronová kůra
    • 2
      lžíce hnědý rum
    • sůl špetka
  • Na potření:
    • 25
      g rozpuštěné máslo
    • 3
      lžíce hnědý rum
    • moučkový cukr na posypání
  • Náplň dle chuti:
    • maková náplň
    • ořechová náplň
    • švestková povidla
    • marmeláda dle chuti

Postup přípravy receptu

1
Mouku nasypeme do mísy, přidáme špetku soli, vanilkový cukr, čerstvě nastrouhanou citronovou kůru dle chuti a promícháme. Uprostřed uděláme důlek, do něj nasypeme cukr krupici, rozdrobíme droždí, přilijeme vlahé mléko a vytvoříme řidší kašičku, ze které necháme vzejít kvásek.
2
Poté přidáme vejce, rum, tvaroh a rozpuštěné vlažné máslo, vše vymícháme na vláčné nelepivé těsto, které necháme zhruba hodinu pod utěrkou v teple odpočinout, kynout. Během kynutí těsto ještě jednou propracujeme.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak udělat kvásek

3
Vykynuté těsto vyklopíme na moukou poprášený stůl (vál), kde těsto vyválíme na větší plát, který si pomyslně rozdělíme na dvě poloviny. Na jedné si skleničkou znázorníme kolečka, na která do jejich středu nandáme náplň. Druhou polovinou těsta tu první, s naznačenými kolečky a náplní zaklopíme, skleničkou pak vykrájíme naplněné koblížky.
4
Koblihy dáme na plech vymazaný máslem nebo vyložený pečící fólií a necháme ještě cca 15 minut odpočinout. Pak je vložíme do předehřáté trouby na 180 stupňů, zhruba na 15 minut (podle velikosti koblih), kdy v polovině pečení můžeme teplotu maličko zmírnit.
5
Pečené koblihy potíráme hned po vyndání z trouby rozpuštěným máslem s rumem a sypeme moučkovým cukrem.

RADA: VIDEO, jak na nekynuté lívance!

6
Nejlepší jsou ještě vlažné, takže se úplnému vychladnutí málokdy dočkají.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Koblihy s polevami

Koblihy s polevami

Koblížky plněné krémem

Koblížky plněné krémem

Koblihy s kořeněným cukrem

Koblihy s kořeněným cukrem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Nejlepší dezerty Koblihy
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Cukr krupice Droždí Hladká mouka Hnědý rum Maková náplň Marmeláda Měkký tvaroh Mléko Moučkový cukr Ořechová náplň Rozpuštěné máslo Sůl Švestková povidla Vanilkový cukr Vejce

Jak udělat kvásek

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Věnečky z odpalovaného těsta s krémem

Věnečky z odpalovaného těsta s krémem

Dušený květák babičky Schwarzové

Dušený květák babičky Schwarzové

Zavařování hub

Zavařování hub

Muffiny banánovo čokoládové

Muffiny banánovo čokoládové

Kuře s bramborami pečené v troubě

Kuře s bramborami pečené v troubě

Dunajské vlny s třešněmi

Dunajské vlny s třešněmi

Piškotová mňamka

Piškotová mňamka

Kokosový piškot - korpus

Kokosový piškot - korpus

Krémové houbové rizoto

Krémové houbové rizoto

Doporučujeme

25 minut
Vietnamské palačinky s krevetami

Vietnamské palačinky s krevetami

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Jak udělat kvásek

Poslední sledované recepty

49
Kuskus se zeleninou a tuňákem
Kuskus se zeleninou a…
27
Klasické lečo
Klasické lečo
21
Nejlepší pomazánka na chlebíčky
Nejlepší pomazánka na…
20
Bylinkový čaj s lípou a chmelem
Bylinkový čaj s lípou a…
18
Smetanové fleky se zelím
Smetanové fleky se zelím

Zajímavé články

7 oblíbených letních tvarohových dezertů: Využijte naplno tajnou ingredienci našich babiček
7 oblíbených letních tvarohových dezertů:…
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez zbytečného cukru a umělých aromat
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez…
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených polévek
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených…
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
AHA.cz Zásadní zvrat u Boučka! Konec v Máme rádi Česko a Inkognito?

Zásadní zvrat u Boučka! Konec v Máme rádi Česko a Inkognito?

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy Módní přiznání Petry Černocké: Nakupuji v Sapě! A k čemu se nikdy nesníží?

Módní přiznání Petry Černocké: Nakupuji v Sapě! A k čemu se nikdy nesníží?

Ženy.cz Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Blesk.cz Ester Geislerová (41): 20 let trápení kvůli břichu!

Ester Geislerová (41): 20 let trápení kvůli břichu!

SportRevue.cz 45 let? Žádný věk! Nejslavnější fotbalová manželka světa je stále šik

45 let? Žádný věk! Nejslavnější fotbalová manželka světa je stále šik

Maminka.cz Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Blesk Horoskopy Největší stíhačky podle horoskopu: Která znamení patří k nejžárlivějším?

Největší stíhačky podle horoskopu: Která znamení patří k nejžárlivějším?

Další doporučené recepty:

Pečené kuřecí žaludky
Pečené kuřecí žaludky
Pečené kysané zelí s kuřecími játry Theodor
Pečené kysané zelí s kuřecími játry…
Pečené maso s hruškovo-paprikovou přílohou
Pečené maso s hruškovo-paprikovou…
Pečené nadívané kapustové (zelné) listy
Pečené nadívané kapustové (zelné) listy
Pečené nebo smažené (nejen) pórkové rolky / závitky
Pečené nebo smažené (nejen) pórkové…
Pečené obložené řízky
Pečené obložené řízky
  • Recepty.cz
  • Pečené masopustní koblihy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact