• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Pečené masopustní koblihy
Napište svůj komentář k receptu

Pečené masopustní koblihy

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.1
hodnotilo: 14
doba přípravy: 180 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pečené masopustní koblihy
Pečené masopustní koblihy
Pečené masopustní koblihy
Pečené masopustní koblihy
Pečené masopustní koblihy
Pečené masopustní koblihy
Pečené masopustní koblihy
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

15 porce
  • Těsto:
    • 500
      g hladká mouka
    • 100
      g rozpuštěné máslo
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 60
      g cukr krupice
    • 25
      g droždí
    • 1
      ks vejce
    • 160
      g mléko
    • 125
      g měkký tvaroh
    • citronová kůra
    • 2
      lžíce hnědý rum
    • sůl špetka
  • Na potření:
    • 25
      g rozpuštěné máslo
    • 3
      lžíce hnědý rum
    • moučkový cukr na posypání
  • Náplň dle chuti:
    • maková náplň
    • ořechová náplň
    • švestková povidla
    • marmeláda dle chuti

Postup přípravy receptu

1
Mouku nasypeme do mísy, přidáme špetku soli, vanilkový cukr, čerstvě nastrouhanou citronovou kůru dle chuti a promícháme. Uprostřed uděláme důlek, do něj nasypeme cukr krupici, rozdrobíme droždí, přilijeme vlahé mléko a vytvoříme řidší kašičku, ze které necháme vzejít kvásek.
2
Poté přidáme vejce, rum, tvaroh a rozpuštěné vlažné máslo, vše vymícháme na vláčné nelepivé těsto, které necháme zhruba hodinu pod utěrkou v teple odpočinout, kynout. Během kynutí těsto ještě jednou propracujeme.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak udělat kvásek

3
Vykynuté těsto vyklopíme na moukou poprášený stůl (vál), kde těsto vyválíme na větší plát, který si pomyslně rozdělíme na dvě poloviny. Na jedné si skleničkou znázorníme kolečka, na která do jejich středu nandáme náplň. Druhou polovinou těsta tu první, s naznačenými kolečky a náplní zaklopíme, skleničkou pak vykrájíme naplněné koblížky.
4
Koblihy dáme na plech vymazaný máslem nebo vyložený pečící fólií a necháme ještě cca 15 minut odpočinout. Pak je vložíme do předehřáté trouby na 180 stupňů, zhruba na 15 minut (podle velikosti koblih), kdy v polovině pečení můžeme teplotu maličko zmírnit.
5
Pečené koblihy potíráme hned po vyndání z trouby rozpuštěným máslem s rumem a sypeme moučkovým cukrem.

RADA: VIDEO, jak na nekynuté lívance!

6
Nejlepší jsou ještě vlažné, takže se úplnému vychladnutí málokdy dočkají.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Koblihy s polevami

Koblihy s polevami

Koblížky plněné krémem

Koblížky plněné krémem

Koblihy s kořeněným cukrem

Koblihy s kořeněným cukrem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Nejlepší dezerty Koblihy
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Cukr krupice Droždí Hladká mouka Hnědý rum Maková náplň Marmeláda Měkký tvaroh Mléko Moučkový cukr Ořechová náplň Rozpuštěné máslo Sůl Švestková povidla Vanilkový cukr Vejce

Jak udělat kvásek

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Olejová bábovka

Olejová bábovka

Lilkové lodičky

Lilkové lodičky

Něžná pomazánka z mascarpone

Něžná pomazánka z mascarpone

Špagety s rukolou,sušenými rajčaty,italskou šunkou posypané parmazánem

Špagety s rukolou,sušenými rajčaty…

Chili (chilli) con carne

Chili (chilli) con carne

Pikantní špenátové rolky

Pikantní špenátové rolky

Klouzáky s masem (chlupaté knedlíky) a kysaným zelím

Klouzáky s masem (chlupaté knedlíky)…

Lehký sirup z růží

Lehký sirup z růží

Polévka s uzenými žebry a kroupami

Polévka s uzenými žebry a kroupami

Doporučujeme

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Jak udělat kvásek

Poslední sledované recepty

29
Klasické lečo
Klasické lečo
18
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
18
Velký piškotový korpus
Velký piškotový korpus
17
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
16
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz Udělat si dobře můžete i bez partnera: Čím nahradit sex, když jste single?

Udělat si dobře můžete i bez partnera: Čím nahradit sex, když jste single?

Blesk pro ženy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz Zemřela Čirina (†75), kuchařka Gotta i Havla: Rodina na parte oznámila, co se stalo

Zemřela Čirina (†75), kuchařka Gotta i Havla: Rodina na parte oznámila, co se stalo

SportRevue.cz Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Další doporučené recepty:

Pečené kuřecí žaludky
Pečené kuřecí žaludky
Pečené kysané zelí s kuřecími játry Theodor
Pečené kysané zelí s kuřecími játry…
Pečené maso s hruškovo-paprikovou přílohou
Pečené maso s hruškovo-paprikovou…
Pečené nadívané kapustové (zelné) listy
Pečené nadívané kapustové (zelné) listy
Pečené nebo smažené (nejen) pórkové rolky / závitky
Pečené nebo smažené (nejen) pórkové…
Pečené obložené řízky
Pečené obložené řízky
  • Recepty.cz
  • Pečené masopustní koblihy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact