• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Pečené kuře, brambory a špenát
Napište svůj komentář k receptu

Pečené kuře, brambory a špenát

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pečené kuře, brambory a špenát
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • 5
      ks brambory raději větší
    • kuřecí maso stehna (lze přidat i křídla nebo jiné maso, popř. lilek)
    • 50
      g špek nebo slanina či salám
    • 1
      balení špenátový protlak
    • 3
      stroužek česnek
    • 1
      ks cibule
    • máslo resp. zásmažku
    • 1
      ks vejce
    • mléko
    • olej ideálně olivový
    • 1
      šálek kořenová zelenina popřípadě sušené houby
    • 1
      kostka masox nemusí být
    • 1
      lžíce petržel
    • 100
      g tvrdý sýr na strouhání

Postup přípravy receptu

1
Cílem našeho snažení budou do zlatova upečená kuřecí stehna s pečeným bramborem plněným špenátem, zasypaným sýrem. Z přebytků navíc vyrobíme bramborovou (či jinou) polévku, aby se nic nevyhodilo.
2
Necháme uvařit celé brambory ve slupce. Raději více než méně. Vaří se, takže máme plno času. Zatím si tedy připravíme česnek (opravdu hodně, aspoň o dva stroužky víc, než byste čekali), cibuli (pokrájet nadrobno), vejce (do hrnku a rozmýchat, vyplatí se očichat, aby nám zkažené nezničilo celé jídlo), mléko, zásmažku (hotovou, nebo z mouky a tuku usmažíme vlastní). Můžete také zatím rozmrazovat špenát a kuřecí stehna. Času je plno, protože brambory se vaří celé a mají být spíš větší, takže se vaří déle.
3
Z části rozmačkaného česneku (zbytek půjde do špenátu) vyrobíme v misce tekutou pastu, kterou budeme pomocí mašlovačky (nebo prstů) potírat kuřata a brambory před pečením v troubě. Každý dodá příchutě podle své chuti - třeba nějakou pikantní marinádu, grilovací koření, bazalku, tymián (myslím něco z uvedeného, ne vše dohromady) a rozetřít v misce v oleji. Jakmile se brambory uvaří, nakrájíme je na poloviny. Nechámě je chladnout a zatím uvaříme špenát.
4
Uvařit špenát je velmi snadné, jen musíme se vším stále míchat, aby se to nepřipálilo. Nadrobno nakrájenou cibuli (jednu na jednu kostku špenátu) osmažíme se špekem na oleji a přidáme zásmažku (tak asi půl malého hrníčku na kostku špenátu). Jakmile zezlátne, přilijeme trochu mléka a přidáme špenátový protlak (tedy většinou lehce natátou kostku) a česnek (tři až čtyři stroužky na jednu kostku špenátu). Necháme pořádně povařit a na konci přimícháme vejce a zase povaříme. Dochutíme rozmačkaným česnekem, solí a pepřem. Zamícháme, lehce povaříme a necháme stát.
5
Poznámka: špenát by měl být hustý. Pokud je příliš řídký (moc mléka), lze ho zahustit další zásmažkou a pak povařit.
6
Brambory vařené ve slupce a nakrájené na poloviny už trochu vychladly. Slupku necháme. Vydlabeme je lžičkou (ne extra moc, budou přece jen hlavní přílohou; vnitřky dáme do hrnce na polévku) a spolu s rozmrazenými kuřaty je důlky nahoru poklademe na plech vymaštěný olejem. Vše potřeme česnekovou pastou, kterou jsme si vyrobili (viz výše). Dáme do trouby a necháme péct. Zbyly nám vnitřky brambor, ze kterých vyrobíme polévku. Může to být třeba česnečka nebo bramboračka, záleží na náladě.
7
Tip: na oleji osmažíme cibuli, přilijeme vodu a přidáme kořenovou zeleninu a sušené houby. Přidáme masox (nemusí být), pořádně povaříme, přidáme vajíčko, povaříme a dochutíme nasekanou petrželí. Nakonec přisypeme ještě teplé vnitřky brambor, promícháme a polévka je hotova.
8
Zatím se v troubě peče kuře a brambory. Protože brambory byly předvařené, upečou se dříve. Jakmile pěkně zezlátnou (já mám rád i trochu připálené věci, takže počkám déle), vytáhneme plech, brambory vyjmeme na tác a plech s kuřecím vrátíme do trouby, aby se maso dopeklo. Zatím pomocí lžičky naplníme vydlabané brambory špenátem. Nastrouháme sýr a počkáme, až se maso dopeče. Odháníme mlsnou manželku (ta moje mě spíš radí a to dobře) a děti od špenátu a pečených brambor. Zatím si můžou dát polévku.Jakmile je kuře dopečené, vyjmeme plech z trouby aby maso trochu chladlo, na brambory se špenátem nasypeme strouhaný sýr a necháme zapéct v ještě rozehřáté troubě, nebo mikrovlnce.
9
Podáváme kuřecí stehno s brambory se špenátem a zapečeným sýrem. Pokud zbyl špenát, lze ho přidat na talíř na kopeček, nebo sníst později samotný, nebo se zbylými brambory.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Nejlehčí pečené kuře a brambory

Nejlehčí pečené kuře a brambory

Krémový špenát

Krémový špenát

Špenát trochu zábavněji

Špenát trochu zábavněji

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Adéla | 1. 3. 2013 13:50

    Skvělé! ;-) Pobavila jsem se a jako né moc zkušená kuchařka ocením podrobnost receptu. Děkuji :-))

  • Anonym | 20. 9. 2007 13:42

    Tady se někdo snažil být za každou cenu vtipný. Výsledkem jeho snažení ovšem je, že to jeho "veledílo" člověk ani nečte.

  • Anonym | 20. 9. 2007 12:18

    vim,ze je ten recept dlouhy,ale jsem za to moc rada.ja jsem totiz na vareni tele a kdyz dostanu chut na pecene kure s bramborem a spenatem co dela moje mama,tak tento recept mi fakt bodne.dekuji moc.irena

  • Rony Kiby | 5. 5. 2007 11:13

    Super recept velmi jsem se u jeho čtení pobavila. Myslím, že jeho délku a podrobnost ocení hlavně začínající kuchtičky. Navrhuji sestavit celou kuchařku a vydat knižně

  • englicka marketa | 2. 1. 2007 16:20

    souhlasím...

  • Ivana Přikrylová | 2. 1. 2007 16:05

    Tak dlouhá "slohová práce" je na škodu receptu. Dlouhé popisování se stává nepřehledné a mnoho lidí odradí od jeho čtení.

  • Jana Z | 31. 12. 2006 16:55

    Vypadá to naprosto famózně, dle stylu psaní bych hádala že autorem receptu je wangel?! Recept dle délky vypadá složitě ovšem opak je pravdou a určitě vyzkouším.

  • V. | 31. 12. 2006 15:57

    Na tomto receptu je vidět, že autor vaří rád a s láskou.Žena by totéž popsala na 10 řádcích.A dobré to být může.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Cibule Kořenová zelenina Kuřecí maso Máslo Masox Mléko Olej Petržel Špek Špenátový protlak Tvrdý sýr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Svíčková z kuřete

Svíčková z kuřete

Kastrůlkové ražniči

Kastrůlkové ražniči

Bábovka tvarohovo-kokosová

Bábovka tvarohovo-kokosová

Vepřová pečeně na divoko-nakládaná

Vepřová pečeně na divoko-nakládaná

Těstoviny s ricottou a  pestem

Těstoviny s ricottou a pestem

Jednoduchý rybí guláš se zeleninou

Jednoduchý rybí guláš se zeleninou

Francouzská bageta

Francouzská bageta

Sýrovo-smetanové zapékané řízky

Sýrovo-smetanové zapékané řízky

Salát z červené řepy a brusinek

Salát z červené řepy a brusinek

Doporučujeme

50 minut
Francouzské brambory s pórkem

Francouzské brambory s pórkem

50 minut
Šakšuka v praprikách

Šakšuka v praprikách

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

30 minut
Ostružiny s mandlovou drobenkou

Ostružiny s mandlovou drobenkou

80 minut
Ratatouille

Ratatouille

80 minut
Cuketová bábovka

Cuketová bábovka

35 minut
Kapie plněné kuřecím masem

Kapie plněné kuřecím masem

40 minut
Krémová polévka s fazolkami a koprem

Krémová polévka s fazolkami a koprem

40 minut
Kuřecí prsa Caprese

Kuřecí prsa Caprese

Poslední sledované recepty

161
Jarní salát Jaroslaw
Jarní salát Jaroslaw
85
Kuřecí kaldoun - polévka
Kuřecí kaldoun - polévka
33
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
28
Knedlíkové nebo toustové kapsy
Knedlíkové nebo toustové…
28
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou

Zajímavé články

Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich místo kečupu výbornou omáčku nejen na těstoviny
Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich…
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové ho zvládnete jedna báseň
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové…
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji využít v kuchyni, aby vám chutnala
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji…
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je uchovat na zimu
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je…
Jak na dokonalé krevety? Od výběru přes loupání až po senzační recepty
Jak na dokonalé krevety? Od výběru přes loupání…
AHA.cz Zdrcený Vydra od Bouškové: Smutné, ale tohle je prostě život

Zdrcený Vydra od Bouškové: Smutné, ale tohle je prostě život

Mimibazar Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Dáma.cz Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Blesk pro ženy Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co naopak lichotí?

Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co naopak lichotí?

Ženy.cz 7 maličkostí, které mě zaručeně vytočí. Máte to stejně?

7 maličkostí, které mě zaručeně vytočí. Máte to stejně?

Blesk.cz Igor Bareš (59), hvězda nového seriálu Mladá krev: Tchán na svatbě trpěl!

Igor Bareš (59), hvězda nového seriálu Mladá krev: Tchán na svatbě trpěl!

SportRevue.cz „Trochu“ to přehnali. Tito slavní sportovci si poskvrnili kariéru sexuálním skandálem

„Trochu“ to přehnali. Tito slavní sportovci si poskvrnili kariéru sexuálním skandálem

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Zdravotní problémy podle horoskopu: Jaké bylinky se hodí pro jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Zdravotní problémy podle horoskopu: Jaké bylinky se hodí pro jednotlivá znamení zvěrokruhu?

  • Recepty.cz
  • Pečené kuře, brambory a špenát
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact