• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Pečené fazole
Napište svůj komentář k receptu

Pečené fazole

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.9
hodnotilo: 167
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pečené fazole
Pečené fazole
Pečené fazole
Pečené fazole
Pečené fazole
Pečené fazole
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g fazole
    • 2
      ks cibule velké
    • 350
      g ostravská klobása nebo libovější slanina
    • 140
      g rajský protlak
    • 1
      lžíce zázvor - mletý
    • 2
      lžíce cukr krupice
    • 2
      lžička hořčice plnotučná
    • 1
      ks česnek menší palička
    • sůl
    • pepř mletý
    • 700
      ml voda
    • 500
      g rajčata oloupaná pasírovaná nebo hustá domácí rajčatová šťáva
    • olej

Postup přípravy receptu

1
Fazole namočíme přes noc do studené vody. V téže vodě vaříme cca 15 - 20 minut pod pokličkou. Scedíme a necháme okapat. Dáme do pekáče nebo větší zapékací mísy. Oloupanou cibuli pokrájíme a necháme na trošce oleje osmažit. Pak k ní přidáme osmažit ještě pokrájenou klobásu na kolečka(slaninu na kostičky). Přidáme protlak, nasekaný česnek, hořčici, cukr a zázvor a ještě krátce orestujeme. Vše zalijeme vodou, promícháme, dochutíme solí a pepřem.
2
Na fazole nalijeme připravenou omáčku, promícháme, uhladíme, zaklopíme a pečeme v předehřáté troubě na střední teplotu cca 30 minut. Pak vyndáme, přilijeme 500g pasírovaných rajčat, promícháme, případně ještě dochutíme a dáme ještě na 5 minut do trouby provařit.
3
Podáváme s čerstvým pečivem.
4
* Můžeme přidat před pečením do fazolí snítku rozmarýnu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pečené fazole

Pečené fazole

Červené fazole s kuřecím masem

Červené fazole s kuřecím masem

Fazole se zeleninou

Fazole se zeleninou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Pospíšilová | 26. 1. 2016 05:40

    Fazole jsou bezvadné :-) . Je jich tedy plny kastról, ale my si s nimi poradíme :-) .

  • andik | 25. 8. 2014 12:16

    perfektní recept, dlouho jsem tak dobré fazole neměla

  • Lenka | 15. 4. 2014 15:06

    Děkuji za výborný recept, nemělo to chybu. Rozmarýn jsem podle doporučení přidala. Bylinky mám je ráda a používám je často, dají jídlu znamenitou chuť.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Luštěniny
Pokrmy Z luštěnin Oběd Večeře Pečení Vaření Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Cukr krupice Fazole Hořčice plnotučná Olej Ostravská klobása Pepř mletý Rajčata oloupaná Rajský protlak Sůl Voda Zázvor - mletý
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tvarohový tunel plněný ovocem

Tvarohový tunel plněný ovocem

Ravioli s náplní

Ravioli s náplní

Cibulová pizza z listového těsta

Cibulová pizza z listového těsta

Falešný tatarák z uzeniny

Falešný tatarák z uzeniny

Telecí medailonky s parmskou šunkou a čerstvou šalvějí

Telecí medailonky s parmskou šunkou a…

Francouzský citronový koláč - Tarte au citron

Francouzský citronový koláč - Tarte…

Knedlíčky ze strouhanky

Knedlíčky ze strouhanky

Dip z červené řepy

Dip z červené řepy

Pikant salát

Pikant salát

Doporučujeme

15 minut
Omeleta s cibulí a pórkem

Omeleta s cibulí a pórkem

60 minut
Mandlové vanilkové rohlíčky

Mandlové vanilkové rohlíčky

50 minut
Vánoční marokánky

Vánoční marokánky

20 minut
Klasický recept na polevu na perníčky

Klasický recept na polevu na perníčky

70 minut
Pudinkové cukroví

Pudinkové cukroví

30 minut
Kouzelný vaječný koňak

Kouzelný vaječný koňak

20 minut
Pralinky s burisony

Pralinky s burisony

30 minut
Florentýnky

Florentýnky

40 minut
Šlehačkové cukroví

Šlehačkové cukroví

Poslední sledované recepty

131
Plněné papriky na cuketách (lilku) - pečené
Plněné papriky na…
41
Pavlova s amarreto krémem
Pavlova s amarreto krémem
39
Bramborový guláš s fazolemi a hovězím masem
Bramborový guláš s…
17
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
16
Játra (nejen) se žampiony
Játra (nejen) se žampiony

Zajímavé články

Rozteklé vanilkové rohlíčky nebo linecké? Díky těmto trikům budou při pečení krásně držet tvar
Rozteklé vanilkové rohlíčky nebo linecké? Díky…
Fantastické marokánky 3x jinak: se smetanou, salkem i arašídy
Fantastické marokánky 3x jinak: se smetanou,…
Vaječný likér podle celebrit: Jak na ten nejlepší od Josefa Maršálka, Kristíny Nemčkové nebo Florentýny
Vaječný likér podle celebrit: Jak na ten nejlepší…
Linecké cukroví trochu jinak: Zkuste vylepšenou verzi s mákem
Linecké cukroví trochu jinak: Zkuste vylepšenou…
Teplé večeře do půl hodiny: 5 receptů, které zvládnete i při pečení cukroví
Teplé večeře do půl hodiny: 5 receptů, které…
AHA.cz Dusno mezi matkou a dcerou! KONEC DIPLOMACIE, vzdává to Jirešová

Dusno mezi matkou a dcerou! KONEC DIPLOMACIE, vzdává to Jirešová

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Co napsat na vánoční přání 2025? Vyberte si to nejhezčí přání pro své blízké

Co napsat na vánoční přání 2025? Vyberte si to nejhezčí přání pro své blízké

Blesk pro ženy Karmický horoskop na prosinec: Panny dožene minulost, Lvy čeká lekce pokory

Karmický horoskop na prosinec: Panny dožene minulost, Lvy čeká lekce pokory

Ženy.cz Hodní kluci to mají fakt těžké! Milujeme je – ale spíš jako bráchu

Hodní kluci to mají fakt těžké! Milujeme je – ale spíš jako bráchu

Blesk.cz Domi Alagia boduje na Miss: Chci víc než Česko!

Domi Alagia boduje na Miss: Chci víc než Česko!

SportRevue.cz FOTO: Polonahé holky ve spodním prádle. To je americká X League

FOTO: Polonahé holky ve spodním prádle. To je americká X League

Maminka.cz GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

Blesk Horoskopy Karmický horoskop na prosinec: Panny dožene minulost, Lvy čeká lekce pokory

Karmický horoskop na prosinec: Panny dožene minulost, Lvy čeká lekce pokory

Další doporučené recepty:

Pečené donuty
Pečené donuty
Pečené donuty s čokoládou
Pečené donuty s čokoládou
Pečené fazole
Pečené fazole
Pečené feferonky plněné ovčím sýrem a mozzarelou
Pečené feferonky plněné ovčím sýrem a…
Pečené fíky
Pečené fíky
Pečené houbové kuře s bramborem
Pečené houbové kuře s bramborem
  • Recepty.cz
  • Pečené fazole
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact