• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Pečené fazole
Napište svůj komentář k receptu

Pečené fazole

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 33
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pečené fazole
Pečené fazole
Pečené fazole
Pečené fazole
Pečené fazole
Pečené fazole
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g fazole
    • 2
      ks cibule velké
    • 350
      g ostravská klobása nebo libovější slanina
    • 140
      g rajský protlak
    • 1
      lžíce zázvor - mletý
    • 2
      lžíce cukr krupice
    • 2
      lžička hořčice plnotučná
    • 1
      ks česnek menší palička
    • sůl
    • pepř mletý
    • 700
      ml voda
    • 500
      g rajčata oloupaná pasírovaná nebo hustá domácí rajčatová šťáva
    • olej

Postup přípravy receptu

1
Fazole namočíme přes noc do studené vody. V téže vodě vaříme cca 15 - 20 minut pod pokličkou. Scedíme a necháme okapat. Dáme do pekáče nebo větší zapékací mísy. Oloupanou cibuli pokrájíme a necháme na trošce oleje osmažit. Pak k ní přidáme osmažit ještě pokrájenou klobásu na kolečka(slaninu na kostičky). Přidáme protlak, nasekaný česnek, hořčici, cukr a zázvor a ještě krátce orestujeme. Vše zalijeme vodou, promícháme, dochutíme solí a pepřem.
2
Na fazole nalijeme připravenou omáčku, promícháme, uhladíme, zaklopíme a pečeme v předehřáté troubě na střední teplotu cca 30 minut. Pak vyndáme, přilijeme 500g pasírovaných rajčat, promícháme, případně ještě dochutíme a dáme ještě na 5 minut do trouby provařit.
3
Podáváme s čerstvým pečivem.
4
* Můžeme přidat před pečením do fazolí snítku rozmarýnu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pečené fazole

Pečené fazole

Červené fazole s kuřecím masem

Červené fazole s kuřecím masem

Fazole se zeleninou

Fazole se zeleninou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Pospíšilová | 26. 1. 2016 05:40

    Fazole jsou bezvadné :-) . Je jich tedy plny kastról, ale my si s nimi poradíme :-) .

  • andik | 25. 8. 2014 12:16

    perfektní recept, dlouho jsem tak dobré fazole neměla

  • Lenka | 15. 4. 2014 15:06

    Děkuji za výborný recept, nemělo to chybu. Rozmarýn jsem podle doporučení přidala. Bylinky mám je ráda a používám je často, dají jídlu znamenitou chuť.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Luštěniny
Pokrmy Z luštěnin Oběd Večeře Pečení Vaření Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Cukr krupice Fazole Hořčice plnotučná Olej Ostravská klobása Pepř mletý Rajčata oloupaná Rajský protlak Sůl Voda Zázvor - mletý
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tatarský biftek

Tatarský biftek

Čínské nudle s masem a žampióny

Čínské nudle s masem a žampióny

Cuketové řezy

Cuketové řezy

Hruškové šátečky se skořicí

Hruškové šátečky se skořicí

Sejkory

Sejkory

Steak Diane

Steak Diane

Králičí ragú

Králičí ragú

Přírodní maso se žampionovým přelivem

Přírodní maso se žampionovým přelivem

Chřest s bešamelovou omáčkou

Chřest s bešamelovou omáčkou

Doporučujeme

30 minut
Gyros rýže s kuřecím masem a zeleninou

Gyros rýže s kuřecím masem a zeleninou

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cuketová polévka s mátou a hráškem

Cuketová polévka s mátou a hráškem

300 minut
Švestková povidla

Švestková povidla

60 minut
Meruňkový koláč s kokosovou drobenkou

Meruňkový koláč s kokosovou drobenkou

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

55 minut
Čokoládová buchta z cukety

Čokoládová buchta z cukety

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Poslední sledované recepty

36
Česnekové kotlety na špeku
Česnekové kotlety na…
31
Česnekové výhonky s rýží
Česnekové výhonky s rýží
22
Klasické lečo
Klasické lečo
15
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
14
"Braunýs"
"Braunýs"

Zajímavé články

Snídaně, kterou milovala princezna Diana: Je zdravá, rychlá a stala se hitem sociálních sítí
Snídaně, kterou milovala princezna Diana: Je…
Znáte recept na pravé maďarské lečo? Jedna pro nás nezbytná ingredience v něm chybí
Znáte recept na pravé maďarské lečo? Jedna pro…
Poctivá česká kuchyně od pondělí do pátku: 5 receptů, které budete milovat
Poctivá česká kuchyně od pondělí do pátku: 5…
11 skvělých nápadů, jak zužitkovat cukety. Nasladko i naslano!
11 skvělých nápadů, jak zužitkovat cukety.…
Amatérská cukrářka začala dělat huňaté dorty jako únik od stresující práce. Dnes si je u ní objednávají i celebrity
Amatérská cukrářka začala dělat huňaté dorty jako…
AHA.cz Charlotte Gottová zbořila internet! Fanoušci lapají po dechu

Charlotte Gottová zbořila internet! Fanoušci lapají po dechu

Mimibazar Žvýkačky: Co jste o nich možná nevěděli

Žvýkačky: Co jste o nich možná nevěděli

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy StarDance Tour je za dveřmi: Tereza Kostková odhalila, na co je nejvíc zvědavá!

StarDance Tour je za dveřmi: Tereza Kostková odhalila, na co je nejvíc zvědavá!

Ženy.cz Knírek jako nový trend! Nejvíc HOT jsou totiž muži s knírkem

Knírek jako nový trend! Nejvíc HOT jsou totiž muži s knírkem

Blesk.cz Jiří Krampol (†87): Zmatky kolem pohřbu!

Jiří Krampol (†87): Zmatky kolem pohřbu!

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Blesk Horoskopy Velký horoskop na srpen: Kdo přehodnotí pohled na zásadní životní etapu a koho povýší?

Velký horoskop na srpen: Kdo přehodnotí pohled na zásadní životní etapu a koho povýší?

Další doporučené recepty:

Pečené donuty
Pečené donuty
Pečené donuty s čokoládou
Pečené donuty s čokoládou
Pečené fazole
Pečené fazole
Pečené feferonky plněné ovčím sýrem a mozzarelou
Pečené feferonky plněné ovčím sýrem a…
Pečené fíky
Pečené fíky
Pečené houbové kuře s bramborem
Pečené houbové kuře s bramborem
  • Recepty.cz
  • Pečené fazole
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact