• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Pečené fazole
Napište svůj komentář k receptu

Pečené fazole

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.9
hodnotilo: 91
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pečené fazole
Pečené fazole
Pečené fazole
Pečené fazole
Pečené fazole
Pečené fazole
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g fazole
    • 2
      ks cibule velké
    • 350
      g ostravská klobása nebo libovější slanina
    • 140
      g rajský protlak
    • 1
      lžíce zázvor - mletý
    • 2
      lžíce cukr krupice
    • 2
      lžička hořčice plnotučná
    • 1
      ks česnek menší palička
    • sůl
    • pepř mletý
    • 700
      ml voda
    • 500
      g rajčata oloupaná pasírovaná nebo hustá domácí rajčatová šťáva
    • olej

Postup přípravy receptu

1
Fazole namočíme přes noc do studené vody. V téže vodě vaříme cca 15 - 20 minut pod pokličkou. Scedíme a necháme okapat. Dáme do pekáče nebo větší zapékací mísy. Oloupanou cibuli pokrájíme a necháme na trošce oleje osmažit. Pak k ní přidáme osmažit ještě pokrájenou klobásu na kolečka(slaninu na kostičky). Přidáme protlak, nasekaný česnek, hořčici, cukr a zázvor a ještě krátce orestujeme. Vše zalijeme vodou, promícháme, dochutíme solí a pepřem.
2
Na fazole nalijeme připravenou omáčku, promícháme, uhladíme, zaklopíme a pečeme v předehřáté troubě na střední teplotu cca 30 minut. Pak vyndáme, přilijeme 500g pasírovaných rajčat, promícháme, případně ještě dochutíme a dáme ještě na 5 minut do trouby provařit.
3
Podáváme s čerstvým pečivem.
4
* Můžeme přidat před pečením do fazolí snítku rozmarýnu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pečené fazole

Pečené fazole

Červené fazole s kuřecím masem

Červené fazole s kuřecím masem

Fazole se zeleninou

Fazole se zeleninou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Pospíšilová | 26. 1. 2016 05:40

    Fazole jsou bezvadné :-) . Je jich tedy plny kastról, ale my si s nimi poradíme :-) .

  • andik | 25. 8. 2014 12:16

    perfektní recept, dlouho jsem tak dobré fazole neměla

  • Lenka | 15. 4. 2014 15:06

    Děkuji za výborný recept, nemělo to chybu. Rozmarýn jsem podle doporučení přidala. Bylinky mám je ráda a používám je často, dají jídlu znamenitou chuť.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Luštěniny
Pokrmy Z luštěnin Oběd Večeře Pečení Vaření Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Cukr krupice Fazole Hořčice plnotučná Olej Ostravská klobása Pepř mletý Rajčata oloupaná Rajský protlak Sůl Voda Zázvor - mletý
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Domácí široké nudle

Domácí široké nudle

Bulharská pomazánka

Bulharská pomazánka

Smažený sýr bez smažení

Smažený sýr bez smažení

Roštěnky se smetanovou omáčkou

Roštěnky se smetanovou omáčkou

Dobroučká kuřecí pomazánka

Dobroučká kuřecí pomazánka

Červené zelí II.

Červené zelí II.

Slané tyčinky se šunkou

Slané tyčinky se šunkou

Zapečené těstoviny co dům dal

Zapečené těstoviny co dům dal

LEHKÝ DORT S JABLKY A PUDINKEM

LEHKÝ DORT S JABLKY A PUDINKEM

Doporučujeme

45 minut
Kuře na paprice

Kuře na paprice

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

40 minut
Lamington

Lamington

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

34
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
21
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
17
Zapečené vajíčkové chlebíčky / tousty
Zapečené vajíčkové…
16
Zelená rajčata
Zelená rajčata
15
Houbová omáčka II.
Houbová omáčka II.

Zajímavé články

Brigitte Bardot: Slavná vegetariánka, která obzvlášť miluje jeden koláč
Brigitte Bardot: Slavná vegetariánka, která…
Cookies 4x jinak: Upečte si sladké domácí sušenky, které jsou perfektní k snídani i svačině
Cookies 4x jinak: Upečte si sladké domácí sušenky…
Proč milovat špagetovou dýni? Dá se v jídle skvěle zamaskovat a vařit s ní je legrace
Proč milovat špagetovou dýni? Dá se v jídle…
Chcete jíst víc bílkovin? Těchto 7 trvanlivých potravin by vám doma nemělo chybět
Chcete jíst víc bílkovin? Těchto 7 trvanlivých…
Hitparáda hřibů: Víte, které jsou nejchutnější a jak je poznáte?
Hitparáda hřibů: Víte, které jsou nejchutnější a…
AHA.cz Senior dostal po dovolené účet za telefon: Data za 897 tisíc

Senior dostal po dovolené účet za telefon: Data za 897 tisíc

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Blesk pro ženy Yvetta Blanarovičová slaví neuvěřitelné 62. narozeniny: 5 věcí, které stojí za jejím mladistvým vzhledem

Yvetta Blanarovičová slaví neuvěřitelné 62. narozeniny: 5 věcí, které stojí za jejím mladistvým vzhledem

Ženy.cz Otravuje vám život vnitřní kritik? Kde se vzal a jak s ním zatočit

Otravuje vám život vnitřní kritik? Kde se vzal a jak s ním zatočit

Blesk.cz Hvězda seriálu Polabí Aneta Kernová: Debut v New Yorku!

Hvězda seriálu Polabí Aneta Kernová: Debut v New Yorku!

SportRevue.cz FOTO: Silikonová prsa, plavky a vyrýsované svaly – to je Bikini Olympia

FOTO: Silikonová prsa, plavky a vyrýsované svaly – to je Bikini Olympia

Maminka.cz Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Blesk Horoskopy Tajemství andělského čísla 111. Co znamená, když vidíte často tři jedničky? Na tohle se zaměřte

Tajemství andělského čísla 111. Co znamená, když vidíte často tři jedničky? Na tohle se zaměřte

Další doporučené recepty:

Pečené donuty
Pečené donuty
Pečené donuty s čokoládou
Pečené donuty s čokoládou
Pečené fazole
Pečené fazole
Pečené feferonky plněné ovčím sýrem a mozzarelou
Pečené feferonky plněné ovčím sýrem a…
Pečené fíky
Pečené fíky
Pečené houbové kuře s bramborem
Pečené houbové kuře s bramborem
  • Recepty.cz
  • Pečené fazole
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact