• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Pečené česnekovo-houbové koleno
Napište svůj komentář k receptu

Pečené česnekovo-houbové koleno

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 8
doba přípravy: 180 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pečené česnekovo-houbové koleno
Pečené česnekovo-houbové koleno
Pečené česnekovo-houbové koleno
Pečené česnekovo-houbové koleno
Pečené česnekovo-houbové koleno
Pečené česnekovo-houbové koleno
Pečené česnekovo-houbové koleno
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

3 porce
    • 3
      ks vepřové koleno menší
    • 400
      g houby mražené nebo čerstvé, cca 350 -
    • česnek cca 1,5 palice
    • tymián
    • rozmarýn
    • pepř mletý
    • sůl
    • solamyl (bramborový škrob) nebo jíška
    • 1
      ks cibule velká
  • Na povaření kolene:
    • sůl
    • 4
      ks nové koření
    • 2
      ks bobkový list
    • 8
      ks pepř celý
    • česnek půl paličky

Postup přípravy receptu

1
Kolena očistíme a vložíme na cca 45 minut vařit do osolené vody s novým kořením, pepřem, bobkovými listy a rozmáčknutým česnekem. Vody nedáváme příliš, aby byl vývar silný a dobu varu můžeme zkrátit v tlakovém hrnci. Po povaření kolena vyndáme, vývar scedíme.

RADA: Jak rychle loupat česnek? Koukněte na VIDEO

2
Do pekáče dáme velkou, drobně pokrájenou cibuli, nasekaný česnek, mražené nebo čerstvé, vroucí vodou spařené houby, větvičku rozmarýnu a tymiánu. Na to položíme předvařená kolena, která opepříme, podlijeme vývarem, zaklopíme a pečeme cca 45- 60 minut v předehřáté troubě na 200 stupňů.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

3
Poté pekáč odklopíme a za občasného podlití a otočení kolen dopečeme do měkka a dozlatova, z houbového sosu vyndáme vyvařené větvičky bylinek, šťávu dle potřeby maličko zahustíme solamylem nebo jíškou, krátce provaříme a dle chuti můžeme dosolit nebo opepřit.
4
Podáváme s čerstvým chlebem nebo noky či knedlíkem.

RADA: VIDEO, jak na houskový knedlík

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vepřové koleno na černém pivě

Vepřové koleno na černém pivě

Vepřová panenka s cibulí a jablky

Vepřová panenka s cibulí a jablky

Vepřové špízy

Vepřové špízy

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Vepřové
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Česnek Cibule Houby Nové koření Pepř celý Pepř mletý Rozmarýn Solamyl (bramborový škrob) Sůl Tymián Vepřové koleno

Jak na houskový knedlík

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Houby na smetaně

Houby na smetaně

Zeleninové placky s omáčkou

Zeleninové placky s omáčkou

Jednoduchá sýrovo-žampionová omáčka

Jednoduchá sýrovo-žampionová omáčka

Kuřecí řízečky - marinované

Kuřecí řízečky - marinované

Lasagne s masem a žampiony

Lasagne s masem a žampiony

Ovarová polévka se zeleninou

Ovarová polévka se zeleninou

Nejlepší vánoční krůta

Nejlepší vánoční krůta

Kyselica (zelňačka) s čabajkou

Kyselica (zelňačka) s čabajkou

Pikantní kuřecí srdíčka

Pikantní kuřecí srdíčka

Doporučujeme

30 minut
Treska s gratinovanou brokolicí a mandlemi

Treska s gratinovanou brokolicí a…

60 minut
Mandlové vanilkové rohlíčky

Mandlové vanilkové rohlíčky

50 minut
Vánoční marokánky

Vánoční marokánky

120 minut
Masarykovo cukroví

Masarykovo cukroví

70 minut
Pudinkové cukroví

Pudinkové cukroví

30 minut
Kouzelný vaječný koňak

Kouzelný vaječný koňak

50 minut
Podvodnice

Podvodnice

20 minut
Pralinky s burisony

Pralinky s burisony

30 minut
Florentýnky

Florentýnky

Jak na houskový knedlík

Poslední sledované recepty

16
Masarykovo cukroví
Masarykovo cukroví
12
Chřestové Caprese
Chřestové Caprese
10
Zapečená kuřecí prsa se špenátem
Zapečená kuřecí prsa se…
10
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
8
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka

Zajímavé články

Klasické vánoční cukroví bez másla: Vyzkoušejte linecké, pracny nebo sádlovky
Klasické vánoční cukroví bez másla: Vyzkoušejte…
Vitrážové cukroví: Vypadá nádherně, děti ho milují a nemusíte ho slepovat ani zdobit!
Vitrážové cukroví: Vypadá nádherně, děti ho…
Rozteklé vanilkové rohlíčky nebo linecké? Díky těmto trikům budou při pečení krásně držet tvar
Rozteklé vanilkové rohlíčky nebo linecké? Díky…
Fantastické marokánky 3x jinak: se smetanou, salkem i arašídy
Fantastické marokánky 3x jinak: se smetanou,…
Vaječný likér podle celebrit: Jak na ten nejlepší od Josefa Maršálka, Kristíny Nemčkové nebo Florentýny
Vaječný likér podle celebrit: Jak na ten nejlepší…
AHA.cz Pokračování 13. komnaty Simony Králové: Vztahy na bodu mrazu

Pokračování 13. komnaty Simony Králové: Vztahy na bodu mrazu

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Móda z tiskovky TV Nova: Kdo se předvedl ve slušivých kostýmcích a kdo naopak šlápl vedle?

Móda z tiskovky TV Nova: Kdo se předvedl ve slušivých kostýmcích a kdo naopak šlápl vedle?

Ženy.cz Hodní kluci to mají fakt těžké! Milujeme je – ale spíš jako bráchu

Hodní kluci to mají fakt těžké! Milujeme je – ale spíš jako bráchu

Blesk.cz Kristýnka z Bachelora: Vážila jsem 27 kilo!

Kristýnka z Bachelora: Vážila jsem 27 kilo!

SportRevue.cz FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

Maminka.cz „Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

„Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

Blesk Horoskopy Tarotskop na prosinec: Berany čeká velké drama, Vodnáře zase změny a Ryby najdou osudovou lásku

Tarotskop na prosinec: Berany čeká velké drama, Vodnáře zase změny a Ryby najdou osudovou lásku

Další doporučené recepty:

Pečené brambory se zeleninou
Pečené brambory se zeleninou
Pečené citronové kuře s jablky a hruškami
Pečené citronové kuře s jablky a…
Pečené červené zelí s řepou a pórkem
Pečené červené zelí s řepou a pórkem
Pečené donuty
Pečené donuty
Pečené donuty s čokoládou
Pečené donuty s čokoládou
Pečené fazole
Pečené fazole
  • Recepty.cz
  • Pečené česnekovo-houbové koleno
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact