• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Pečené česnekovo-houbové koleno
Napište svůj komentář k receptu

Pečené česnekovo-houbové koleno

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 8
doba přípravy: 180 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pečené česnekovo-houbové koleno
Pečené česnekovo-houbové koleno
Pečené česnekovo-houbové koleno
Pečené česnekovo-houbové koleno
Pečené česnekovo-houbové koleno
Pečené česnekovo-houbové koleno
Pečené česnekovo-houbové koleno
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

3 porce
    • 3
      ks vepřové koleno menší
    • 400
      g houby mražené nebo čerstvé, cca 350 -
    • česnek cca 1,5 palice
    • tymián
    • rozmarýn
    • pepř mletý
    • sůl
    • solamyl (bramborový škrob) nebo jíška
    • 1
      ks cibule velká
  • Na povaření kolene:
    • sůl
    • 4
      ks nové koření
    • 2
      ks bobkový list
    • 8
      ks pepř celý
    • česnek půl paličky

Postup přípravy receptu

1
Kolena očistíme a vložíme na cca 45 minut vařit do osolené vody s novým kořením, pepřem, bobkovými listy a rozmáčknutým česnekem. Vody nedáváme příliš, aby byl vývar silný a dobu varu můžeme zkrátit v tlakovém hrnci. Po povaření kolena vyndáme, vývar scedíme.

RADA: Jak rychle loupat česnek? Koukněte na VIDEO

2
Do pekáče dáme velkou, drobně pokrájenou cibuli, nasekaný česnek, mražené nebo čerstvé, vroucí vodou spařené houby, větvičku rozmarýnu a tymiánu. Na to položíme předvařená kolena, která opepříme, podlijeme vývarem, zaklopíme a pečeme cca 45- 60 minut v předehřáté troubě na 200 stupňů.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

3
Poté pekáč odklopíme a za občasného podlití a otočení kolen dopečeme do měkka a dozlatova, z houbového sosu vyndáme vyvařené větvičky bylinek, šťávu dle potřeby maličko zahustíme solamylem nebo jíškou, krátce provaříme a dle chuti můžeme dosolit nebo opepřit.
4
Podáváme s čerstvým chlebem nebo noky či knedlíkem.

RADA: VIDEO, jak na houskový knedlík

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vepřové koleno na černém pivě

Vepřové koleno na černém pivě

Vepřová panenka s cibulí a jablky

Vepřová panenka s cibulí a jablky

Vepřové špízy

Vepřové špízy

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Vepřové
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Česnek Cibule Houby Nové koření Pepř celý Pepř mletý Rozmarýn Solamyl (bramborový škrob) Sůl Tymián Vepřové koleno

Jak na houskový knedlík

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ořechové pusinky

Ořechové pusinky

Bezinková šťáva II.

Bezinková šťáva II.

Troubový segedinský guláš

Troubový segedinský guláš

Kuřecí gyros harmonika - grilovaná

Kuřecí gyros harmonika - grilovaná

Ředkvičkový salát se šunkou

Ředkvičkový salát se šunkou

Pomerančová marmeláda pro domácí pekárnu

Pomerančová marmeláda pro domácí…

Domácí Trdelník

Domácí Trdelník

Jidáše - medové

Jidáše - medové

Bylinkové vepřové s bramborem a žampiony

Bylinkové vepřové s bramborem a…

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Jak na houskový knedlík

Poslední sledované recepty

129
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou
Grilovaná zelenina s…
76
Bezmasý guláš z hlívy
Bezmasý guláš z hlívy
73
Houbový guláš
Houbový guláš
62
Čočkové kuličky v rajčatové omáčce s těstovinami
Čočkové kuličky v…
56
Bramborový guláš se smetanou
Bramborový guláš se…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Gilmorky zazářily na Emmy: Po 25 letech snad nezestárly! A kdo ještě oslnil?

Gilmorky zazářily na Emmy: Po 25 letech snad nezestárly! A kdo ještě oslnil?

Ženy.cz Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Blesk.cz Veronika Khek Kubařová měsíc po porodu: První fotka miminka!

Veronika Khek Kubařová měsíc po porodu: První fotka miminka!

SportRevue.cz FOTO: Sexy kalendář. Polonahým cheerleaders to v plavkách zatraceně sluší

FOTO: Sexy kalendář. Polonahým cheerleaders to v plavkách zatraceně sluší

Maminka.cz Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Další doporučené recepty:

Pečené brambory se zeleninou
Pečené brambory se zeleninou
Pečené citronové kuře s jablky a hruškami
Pečené citronové kuře s jablky a…
Pečené červené zelí s řepou a pórkem
Pečené červené zelí s řepou a pórkem
Pečené donuty
Pečené donuty
Pečené donuty s čokoládou
Pečené donuty s čokoládou
Pečené fazole
Pečené fazole
  • Recepty.cz
  • Pečené česnekovo-houbové koleno
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact