• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Pečené brambory Vzpomínka na Berlín
Napište svůj komentář k receptu

Pečené brambory Vzpomínka na Berlín

autor: Di
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pečené brambory Vzpomínka na Berlín
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g brambory větší moučné
    • 1
      balíček tavený sýr Apetito
    • 1
      kelímek bílý jogurt Aktivia
    • 1
      lžička sůl
    • 3
      stroužek česnek
    • petrželka nebo pažitka
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Brambory se slupkou dobře omyjeme kartáčkem a narovnáme na plech, který vyložíme papírem na pečení. Můžeme je také zabalit jednolivě do alobalu. Upečeme v troubě, až jsou měkké a slupka je jakoby papírová. Pak každou bramboru pootevřeme (třeba tak, že do ní lehce bouchneme pěstí) a naplnímě sýrovou omáčkou. Můžeme posypat barevným pepřem nebo bylinkami. Podáváme jako samostatné jídlo nebo přílohu k masu bez omáčky.
2
Sýrová omáčka: tavený sýr rozšleháme s jogurtem (na 1 obdélníček cca 100 g jogurtu). Ochutíme česnekem, bylinkami, případně pepřem a solí.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dort "Vzpomínka na Casablanku"

Dort "Vzpomínka na Casablanku"

Nejlehčí pečené kuře a brambory

Nejlehčí pečené kuře a brambory

Pečené sladké brambory s řepou

Pečené sladké brambory s řepou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Di | 21. 11. 2006 07:26

    A mně jste zase přivedla k novému receptu - roztavený hermelín určitě zkusím.

  • Jaroslava Oumarová | 18. 11. 2006 12:24

    Di, věděla jsem, že to bude bašta:-)) Upekla jsem si je k Roztavenému hermelínu a místo česneku jsem dala nasekanou jarní cibulku, protože jsem se chystala do společnosti. Mňam!!

  • Markéta Šmídová | 16. 11. 2006 19:43

    Mňam, pochutnali jsme si. Jen doplním - pekla jsem je při 250 st. asi hodinu.

  • Jana Pátková | 15. 11. 2006 15:35

    Brambory jsou v troubě, dělám jogurtovou omáčku a sekám bylinky - už to tady voní, je to lepší než maso.

  • Tereza Jarčušková | 15. 11. 2006 15:24

    A k tomu kyslé mliečko.....Slintám tiež. Vďaka za recept

  • Di | 15. 11. 2006 12:38

    To jsem zvědavá, co budete říkat, až vyzkoušíte! Při četbě těchto stránek ale člověk někdy neví, co dříve.

  • Jaroslava Oumarová | 15. 11. 2006 12:04

    Mhmmm, už úplně cítím tu vůni...Bylinky a sýr k bramborám miluju, to nebude mít chybu:-))

  • Lidka Kábrtová | 15. 11. 2006 11:57

    Di, mňam, mňam...

  • Jana Z | 15. 11. 2006 11:46

    Jídla z brambor miluju a u tohoto přímo slintám.Díky za recept.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Brambory
Pokrmy Přílohy Z brambor Brambory Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílý jogurt Brambory Česnek Pepř mletý Petrželka Sůl Tavený sýr
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hovězí maso na pepři

Hovězí maso na pepři

Koprová kulajda

Koprová kulajda

Sedlácké kroupy

Sedlácké kroupy

Placičky z cukety a mrkve

Placičky z cukety a mrkve

Špagety se šunkou

Špagety se šunkou

Lilek s rajčaty

Lilek s rajčaty

Zelňačka pro přátele

Zelňačka pro přátele

Zapečené brambory s květákem a rajčaty

Zapečené brambory s květákem a rajčaty

Bramborový salát s okurkou a koprem

Bramborový salát s okurkou a koprem

Doporučujeme

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

67
Klasické lečo
Klasické lečo
48
Výborný a rychlý borůvkový koláč s drobenkou
Výborný a rychlý…
27
Nepečený ovocný dort
Nepečený ovocný dort
25
Domácí kečup
Domácí kečup
23
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Lžícový švestkový koláč podle Stelly Zázvorkové: Rychlý recept na víkend, který vám zmizí pod rukama
Lžícový švestkový koláč podle Stelly Zázvorkové:…
Dokonalé letní guacamole: Připravte si klasiku nebo variantu s pečenými rajčaty, mangem či slaninou
Dokonalé letní guacamole: Připravte si klasiku…
Salát, který miluje princezna Kate: Je ideální do horkých letních dní
Salát, který miluje princezna Kate: Je ideální do…
Pozor na jedovaté cukety! Podle čeho poznáte, že se jim máte vyhnout?
Pozor na jedovaté cukety! Podle čeho poznáte, že…
Grilovací sezóna zahájena: 6 nezbytných pomůcek pro každého gril mistra
Grilovací sezóna zahájena: 6 nezbytných pomůcek…
AHA.cz Ivana Gottová před komisí: Boj o manžela!

Ivana Gottová před komisí: Boj o manžela!

Mimibazar Román Návrat do zátoky: Ideální kniha pro letní dny. Prožijte příběh plný lásky a romantiky!

Román Návrat do zátoky: Ideální kniha pro letní dny. Prožijte příběh plný lásky a romantiky!

Dáma.cz Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Blesk pro ženy Styl Wednesday ovládne podzim! Temná estetika jako nová posedlost

Styl Wednesday ovládne podzim! Temná estetika jako nová posedlost

Ženy.cz Namísto rovnocennosti válka pohlaví. Kam až zajde moderní feminismus?

Namísto rovnocennosti válka pohlaví. Kam až zajde moderní feminismus?

Blesk.cz Bohuše Matuše čekají změny: Zásadní rozhodnutí jeho Lucinky (22)!

Bohuše Matuše čekají změny: Zásadní rozhodnutí jeho Lucinky (22)!

SportRevue.cz FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy Pijavice, vůdkyně nebo hasička konfliktů? Co prozradí den, kdy jste se narodila?

Pijavice, vůdkyně nebo hasička konfliktů? Co prozradí den, kdy jste se narodila?

  • Recepty.cz
  • Pečené brambory Vzpomínka na Berlín
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact