• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Pečené brambory s česnekem a citronem
Napište svůj komentář k receptu

Pečené brambory s česnekem a citronem

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: 100 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pečené brambory s česnekem a citronem
Pečené brambory s česnekem a citronem
Pečené brambory s česnekem a citronem
Pečené brambory s česnekem a citronem
Pečené brambory s česnekem a citronem
Pečené brambory s česnekem a citronem
Pečené brambory s česnekem a citronem
Pečené brambory s česnekem a citronem
Pečené brambory s česnekem a citronem
7fotografií
Nahrát fotku
 

Brambory jsou bezesporu nejoblíbenější přílohou. Vyzkoušejte je připravit na tak trochu jiný způsob. Při pečení je doplňte o česnek, citron a tymián. Výsledek bude stát rozhodně za to.

Suroviny

4 porce
    • 12
      ks brambory menší
    • 12
      stroužek česnek
    • 1
      ks citron
    • 80
      ml olivový olej
    • sůl
    • pepř mletý
    • 8
      tymián čerstvých větviček

Postup přípravy receptu

1
Brambory pokrájejte na plátky po cca dvou milimetrech, ale nedokrojte je až do konce.
2
Citron nakrájejte na kolečka, odstraňte pecky. Stroužky česneku nemusíte loupat, stačí zmáčknout plochou nože.

RADA: Jak skladovat česnek?

3
Brambory vložte na plech, vymačkejte na ně šťávu z citronů, přihoďte česnek a tymián. Důkladně osolte, opepřete. Zakápněte olivovým olejem, tak aby se co nejvíce dostal do zářezů. Důkladně promněte. Pečte na 220 °C z obou stran, nebo pomocí horkého vzduchu na 200 °C.
4
Při pečení sledujte citrony. Pokud už chytají barvu, vyndejte je, aby se nespálily. Každou bramboru polijte horkým ochuceným olejem. Můžete je i obrátit.
5
Brambory v průběhu pečení kontrolujte, zda jsou už měkké. Pečte nejdéle hodinu a půl.

RADA: Vyzkoušejte také kuřecí prsa Hasselback.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pečené bramborové lupínky

Pečené bramborové lupínky

Pečené brambory Hasellback

Pečené brambory Hasellback

Pečené brambory

Pečené brambory

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Brambory
Oběd Večeře Pozdní večeře Pečení Děti Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Citron Olivový olej Pepř mletý Sůl Tymián
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bramborový oběd

Bramborový oběd

Pomazánka z červené řepy II.

Pomazánka z červené řepy II.

Plněné bezmasé bramborové knedlíky

Plněné bezmasé bramborové knedlíky

Pečená zelenina na lžíci oleje

Pečená zelenina na lžíci oleje

Bezmasé těstoviny - výborné

Bezmasé těstoviny - výborné

Smažák z hrnku podle Ládi Hrušky

Smažák z hrnku podle Ládi Hrušky

Cuketové placičky (nejen) s vločkami

Cuketové placičky (nejen) s vločkami

Dušené maso s hráškem

Dušené maso s hráškem

Lembas (Elfí chléb)

Lembas (Elfí chléb)

Doporučujeme

40 minut
Quiche s červenou řepou a sýrem

Quiche s červenou řepou a sýrem

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

30 minut
Smažená rýže se zeleninou a krůtím masem

Smažená rýže se zeleninou a krůtím…

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Poslední sledované recepty

177
Salát z quinoy s ředkvičkami a koprem
Salát z quinoy s…
104
Steakový salát s balzamikem
Steakový salát s…
35
Quiche s červenou řepou a sýrem
Quiche s červenou řepou…
25
Nejlepší horká čokoláda II. - méně sladká verze při nedostatku čokolády!
Nejlepší horká čokoláda…
25
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce
Cuketové kuličky v…

Zajímavé články

7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže mohou způsobit ořechy i večeře na dovolené
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže…
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým to zvládnete raz dva
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým…
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si ho můžete vyrobit doma?
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si…
AHA.cz Skandál Rolins s Nedvědem: Drsný ortel Soukupa nad Méďou

Skandál Rolins s Nedvědem: Drsný ortel Soukupa nad Méďou

Mimibazar Zpevněte tělo elektřinou a pak se zmrazte: Co je EMS trénink a proč ho vyzkoušet?

Zpevněte tělo elektřinou a pak se zmrazte: Co je EMS trénink a proč ho vyzkoušet?

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Denní horoskop na čtvrtek 11. 9. 2025: Koho čeká neobvyklé setkání a komu se otevřou nové možnosti?

Denní horoskop na čtvrtek 11. 9. 2025: Koho čeká neobvyklé setkání a komu se otevřou nové možnosti?

Ženy.cz Proč vám „já-pohled“ ničí vztahy a jak to změnit?

Proč vám „já-pohled“ ničí vztahy a jak to změnit?

Blesk.cz Smutek »básníka« Pavla Kříže: Pochoval maminku

Smutek »básníka« Pavla Kříže: Pochoval maminku

SportRevue.cz FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

Maminka.cz Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Blesk Horoskopy Přátelství podle znamení zvěrokruhu: Kdo by za vás dýchal a koho brát raději s rezervou?

Přátelství podle znamení zvěrokruhu: Kdo by za vás dýchal a koho brát raději s rezervou?

Další doporučené recepty:

Pečené brambory s brynzou a slaninou
Pečené brambory s brynzou a slaninou
Pečené brambory s bylinkami
Pečené brambory s bylinkami
Pečené brambory s cibulí
Pečené brambory s cibulí
Pečené brambory s kaviárem
Pečené brambory s kaviárem
Pečené brambory s kuřecím plátkem
Pečené brambory s kuřecím plátkem
Pečené brambory s pršutem
Pečené brambory s pršutem
  • Recepty.cz
  • Pečené brambory s česnekem a citronem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact