• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Pečené brambory s česnekem a citronem
Napište svůj komentář k receptu

Pečené brambory s česnekem a citronem

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: 100 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pečené brambory s česnekem a citronem
Pečené brambory s česnekem a citronem
Pečené brambory s česnekem a citronem
Pečené brambory s česnekem a citronem
Pečené brambory s česnekem a citronem
Pečené brambory s česnekem a citronem
Pečené brambory s česnekem a citronem
Pečené brambory s česnekem a citronem
Pečené brambory s česnekem a citronem
7fotografií
Nahrát fotku
 

Brambory jsou bezesporu nejoblíbenější přílohou. Vyzkoušejte je připravit na tak trochu jiný způsob. Při pečení je doplňte o česnek, citron a tymián. Výsledek bude stát rozhodně za to.

Suroviny

4 porce
    • 12
      ks brambory menší
    • 12
      stroužek česnek
    • 1
      ks citron
    • 80
      ml olivový olej
    • sůl
    • pepř mletý
    • 8
      tymián čerstvých větviček

Postup přípravy receptu

1
Brambory pokrájejte na plátky po cca dvou milimetrech, ale nedokrojte je až do konce.
2
Citron nakrájejte na kolečka, odstraňte pecky. Stroužky česneku nemusíte loupat, stačí zmáčknout plochou nože.

RADA: Jak skladovat česnek?

3
Brambory vložte na plech, vymačkejte na ně šťávu z citronů, přihoďte česnek a tymián. Důkladně osolte, opepřete. Zakápněte olivovým olejem, tak aby se co nejvíce dostal do zářezů. Důkladně promněte. Pečte na 220 °C z obou stran, nebo pomocí horkého vzduchu na 200 °C.
4
Při pečení sledujte citrony. Pokud už chytají barvu, vyndejte je, aby se nespálily. Každou bramboru polijte horkým ochuceným olejem. Můžete je i obrátit.
5
Brambory v průběhu pečení kontrolujte, zda jsou už měkké. Pečte nejdéle hodinu a půl.

RADA: Vyzkoušejte také kuřecí prsa Hasselback.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pečené bramborové lupínky

Pečené bramborové lupínky

Pečené brambory Hasellback

Pečené brambory Hasellback

Pečené brambory

Pečené brambory

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Brambory
Oběd Večeře Pozdní večeře Pečení Děti Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Citron Olivový olej Pepř mletý Sůl Tymián
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapečené žampiony

Zapečené žampiony

Olejová bábovka

Olejová bábovka

Úplně obyčejný hrnkový chleba

Úplně obyčejný hrnkový chleba

Jablečné těstoviny s tvarohem

Jablečné těstoviny s tvarohem

Jablečné vdolečky - kynuté, pečené

Jablečné vdolečky - kynuté, pečené

Fazolková omáčka

Fazolková omáčka

Rybí hranolky (nudličky) v těstíčku

Rybí hranolky (nudličky) v těstíčku

Přírodní maso se zeleninou

Přírodní maso se zeleninou

Hlíva s pohankou

Hlíva s pohankou

Doporučujeme

30 minut
Stroganoff

Stroganoff

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

26
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
22
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
20
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
18
Klasické lečo
Klasické lečo
18
Drůbeží vývar s knedlíčky
Drůbeží vývar s knedlíčky

Zajímavé články

Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota, ze které uděláte skvělou snídani, hranolky i sladký koláč
Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota…
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí maggi nebo vegetu
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí…
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak začít nový den
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak…
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
AHA.cz Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Blesk pro ženy Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Ženy.cz Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Blesk.cz Nikol Leitgeb (38): Z pařmenky vesnický balík!

Nikol Leitgeb (38): Z pařmenky vesnický balík!

SportRevue.cz FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

Další doporučené recepty:

Pečené brambory s brynzou a slaninou
Pečené brambory s brynzou a slaninou
Pečené brambory s bylinkami
Pečené brambory s bylinkami
Pečené brambory s cibulí
Pečené brambory s cibulí
Pečené brambory s kaviárem
Pečené brambory s kaviárem
Pečené brambory s kuřecím plátkem
Pečené brambory s kuřecím plátkem
Pečené brambory s pršutem
Pečené brambory s pršutem
  • Recepty.cz
  • Pečené brambory s česnekem a citronem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact