• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Pečené brambory s brynzou a slaninou
Napište svůj komentář k receptu

Pečené brambory s brynzou a slaninou

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.1
hodnotilo: 20
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pečené brambory s brynzou a slaninou
Pečené brambory s brynzou a slaninou
Pečené brambory s brynzou a slaninou
Pečené brambory s brynzou a slaninou
Pečené brambory s brynzou a slaninou
Pečené brambory s brynzou a slaninou
Pečené brambory s brynzou a slaninou
5fotografií
Nahrát fotku
 

Tento jednoduchý pokrm je hotová lahůdka, kterou si jistě všichni oblíbí. Pečené brambory doplněné lahodnou brynzou, dozlatova opečenými plátky slaniny, kolečky šalotky a pažitkou totiž chutnají skvěle.

Suroviny

4 porce
    • 8
      ks brambory typ A, B
    • olivový olej
    • 150
      g anglická slanina
    • 4
      ks šalotka
    • 200
      g bryndza
    • 1
      svazek pažitka
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Brambory vydrhněte a podélně překrojte na poloviny. Rozložte je na plech a řeznou stranu potřete olivovým olejem. Dejte je do trouby předehřáté na 180 °C a pečte asi 45 minut, brambory musejí být měkké.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

2
Slaninu pokrájejte na nudličky, šalotky na kolečka. Slaninu opékejte na rozpálené pánvi dokřupava, v průběhu pečení přidejte lžíci olivového oleje a pokrájené šalotky a vše opečte dozlatova.
3
Upečené brambory načechrejte vidličkou, osolte, opepřete a na každou dejte poctivou lžíci brynzy. Brambory posypte vypečenou slaninou se šalotkami a nasekanou pažitkou.

RADA: VIDEO, jak na domácí pizzu

4
Tip: Vyberte pokud možno stejně velké brambory, aby se všechny upekly stejnoměrně.
5
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pečené batáty

Pečené batáty

Plněné brambory s rajčaty a mozzarellou

Plněné brambory s rajčaty a…

Placky ze sladkých brambor s lososovým tatarákem

Placky ze sladkých brambor s…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Jednohubky FOOD
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Brambory Bryndza Olivový olej Pažitka Pepř mletý Šalotka Sůl

Pikantní pečená cizrna: Deník veganky

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zámecké brambory

Zámecké brambory

Uhlířina II.

Uhlířina II.

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

Špagety z pánve

Špagety z pánve

Pomerančová marmeláda pro domácí pekárnu

Pomerančová marmeláda pro domácí…

Kuřecí guláš na černém pivu s knedlíkem

Kuřecí guláš na černém pivu s…

Houbové rizito (rýže) po našem

Houbové rizito (rýže) po našem

Božské bezlepkové cookies

Božské bezlepkové cookies

Vajíčková pomazánka Rabat

Vajíčková pomazánka Rabat

Doporučujeme

40 minut
Quiche s červenou řepou a sýrem

Quiche s červenou řepou a sýrem

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Pikantní pečená cizrna: Deník veganky

Poslední sledované recepty

21
Halušky s pečeným kuřetem
Halušky s pečeným kuřetem
15
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
14
Krůtí srdíčka s noky
Krůtí srdíčka s noky
14
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
11
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže mohou způsobit ořechy i večeře na dovolené
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže…
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým to zvládnete raz dva
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým…
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si ho můžete vyrobit doma?
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si…
AHA.cz Bagárová sklidila posměch! Zpěvačka pobavila starou fotkou

Bagárová sklidila posměch! Zpěvačka pobavila starou fotkou

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Blesk pro ženy Carmen Mayerová vypadá v 81 letech fantasticky! Co se naučit z jejího stylu?

Carmen Mayerová vypadá v 81 letech fantasticky! Co se naučit z jejího stylu?

Ženy.cz Perimenopauza: Když hormony pořádají mejdan

Perimenopauza: Když hormony pořádají mejdan

Blesk.cz Seriálová hvězda Veronika Gajerová (62): Soud kvůli insolvenci!

Seriálová hvězda Veronika Gajerová (62): Soud kvůli insolvenci!

SportRevue.cz FOTOGALERIE: Osudové ženy Cristiana Ronalda. Která je nejhezčí?

FOTOGALERIE: Osudové ženy Cristiana Ronalda. Která je nejhezčí?

Maminka.cz Princ Harry prozradil pikantnosti z porodů Archieho a Lilibet: Ukradl Meghan rajský plyn a byl u vyvolávaného porodu do vany

Princ Harry prozradil pikantnosti z porodů Archieho a Lilibet: Ukradl Meghan rajský plyn a byl u vyvolávaného porodu do vany

Blesk Horoskopy Denní horoskop na čtvrtek 11. 9. 2025: Koho čeká neobvyklé setkání a komu se otevřou nové možnosti?

Denní horoskop na čtvrtek 11. 9. 2025: Koho čeká neobvyklé setkání a komu se otevřou nové možnosti?

Další doporučené recepty:

Pečené brambory Hasellback
Pečené brambory Hasellback
Pečené brambory pod slaninou a nivou
Pečené brambory pod slaninou a nivou
Pečené brambory s anglickou slaninou
Pečené brambory s anglickou slaninou
Pečené brambory s bylinkami
Pečené brambory s bylinkami
Pečené brambory s cibulí
Pečené brambory s cibulí
Pečené brambory s česnekem a citronem
Pečené brambory s česnekem a citronem
  • Recepty.cz
  • Pečené brambory s brynzou a slaninou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact