• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Pečené brambory Hasellback
Napište svůj komentář k receptu

Pečené brambory Hasellback

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.1
hodnotilo: 24
doba přípravy: 55 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pečené brambory Hasellback
Pečené brambory Hasellback
Pečené brambory Hasellback
Pečené brambory Hasellback
Pečené brambory Hasellback
Pečené brambory Hasellback
Pečené brambory Hasellback
Pečené brambory Hasellback
6fotografií
Nahrát fotku
 

Na povrchu úžasně křupavé, uvnitř naopak nádherně vláčné a jemné. Tenhle chuťový kontrast ochucených pečených brambor prostě nejde nemilovat.

Suroviny

4 porce
    • 1,50
      brambory varný typ A
    • 5
      stroužek česnek
    • 4
      lžíce olej
    • 2
      snítka rozmarýn
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Troubu předehřejte na 180 °C. Brambory velmi dobře omyjte. Ostrým tenkým nožem je pokrájejte na tenké plátky, ale nedokrojte až do konce, každá brambora musí zůstat v celku. Nakrájejte na plátky 2 stroužky česneku a nastrkejte je na přeskáčku mezi plátky brambor.

RADA: Jak rychle loupat česnek? Koukněte na VIDEO

2
Zapékací mísu vytřete olejem. Zbylé stroužky položte na dno mísy a přidejte rozmarýn. Na to naskládejte brambory, osolte je, opepřete a pečte 30 minut. Poté brambory potřete pomocí mašlovačky olejem ze dna misky a ještě pečte dalších 20 minut. Tip: Do zářezů v bramborách můžete zastrčit tenké plátky slaniny či cibule, snítky tymiánu nebo rozmarýnu, lístky šalvěje... Je to trochu piplačka, ale ta chuť za to stojí.
3
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (únor/2020)

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Gratinované brambory s hořčicí

Gratinované brambory s hořčicí

Brambory v krustě s ořechy

Brambory v krustě s ořechy

Pečené brambory s brynzou a slaninou

Pečené brambory s brynzou a slaninou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Brambory FOOD
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Olej Pepř mletý Rozmarýn Sůl

Jak loupat česnek

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Roláda z esíček

Roláda z esíček

Tvarohové knedlíky s jakýmkoliv ovocem II.

Tvarohové knedlíky s jakýmkoliv…

Těstoviny se špenátem a žampiony

Těstoviny se špenátem a žampiony

Nebeská Máňa

Nebeská Máňa

Zeleninové kari

Zeleninové kari

Báječné ovocné koláčky - snadno a rychle

Báječné ovocné koláčky - snadno a…

Bryndzová pomazánka II.

Bryndzová pomazánka II.

Telecí líčka na víně

Telecí líčka na víně

Švestkový rozvar (marmeláda) na koláče, vdolky, do buchet...

Švestkový rozvar (marmeláda) na…

Doporučujeme

30 minut
Tortilla wrap s lilkem a halloumi

Tortilla wrap s lilkem a halloumi

300 minut
Švestková povidla

Švestková povidla

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

80 minut
Švestkový koláč s vanilkovým krémem

Švestkový koláč s vanilkovým krémem

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

Jak loupat česnek

Poslední sledované recepty

100
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
67
Kynutý knedlík z mikrovlnky
Kynutý knedlík z…
47
Houbové měšce s rýží nebo s brambory
Houbové měšce s rýží…
38
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
35
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou

Zajímavé články

Velký cuketový speciál: Rady, tipy a recepty, jak chutně naložit s úrodou cuket
Velký cuketový speciál: Rady, tipy a recepty, jak…
Rychlé buchty s broskvemi: 5 receptů na sladké letní moučníky, které mají šťávu
Rychlé buchty s broskvemi: 5 receptů na sladké…
Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři nebo na cesty, kterou zvládnete připravit i v paneláku
Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři…
Sezóna rajčat je tady! S našimi 50 recepty si s úrodou hravě poradíte. A ještě si pochutnáte!
Sezóna rajčat je tady! S našimi 50 recepty si s…
Letní mlsání? Pojďte na to chytře
Letní mlsání? Pojďte na to chytře
AHA.cz Laďka Něrgešová v paruce: Zdrcující verdikt lékařů

Laďka Něrgešová v paruce: Zdrcující verdikt lékařů

Mimibazar Vyzkoušeli jsme: Suchý olej Mixa proti celulitidě - přirozená cesta k hladší kůži bez jizev!

Vyzkoušeli jsme: Suchý olej Mixa proti celulitidě - přirozená cesta k hladší kůži bez jizev!

Dáma.cz Zlatokopky podle zvěrokruhu: Ženám v těchto znameních jde často jen o peníze

Zlatokopky podle zvěrokruhu: Ženám v těchto znameních jde často jen o peníze

Blesk pro ženy Manikúra, kterou milují celebrity: Hitem sociálních sítí jsou mléčné nehty

Manikúra, kterou milují celebrity: Hitem sociálních sítí jsou mléčné nehty

Ženy.cz Profesionální trenér otestoval 10 běžných sportů. Při kterém z nich spálíte nejvíc tuku?

Profesionální trenér otestoval 10 běžných sportů. Při kterém z nich spálíte nejvíc tuku?

Blesk.cz Soukromý pohřeb Osbournea (†76) v jeho sídle: Rocková smetanka a zas**ný Ozzy

Soukromý pohřeb Osbournea (†76) v jeho sídle: Rocková smetanka a zas**ný Ozzy

SportRevue.cz Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Maminka.cz Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Blesk Horoskopy 5 znamení, která vůbec nestárnou: Kdo zraje jako víno a těžko by mu někdo hádal jeho skutečný věk?

5 znamení, která vůbec nestárnou: Kdo zraje jako víno a těžko by mu někdo hádal jeho skutečný věk?

Další doporučené recepty:

Pečené bramborové lupínky
Pečené bramborové lupínky
Pečené brambory
Pečené brambory
Pečené brambory
Pečené brambory
Pečené brambory pod slaninou a nivou
Pečené brambory pod slaninou a nivou
Pečené brambory s anglickou slaninou
Pečené brambory s anglickou slaninou
Pečené brambory s brynzou a slaninou
Pečené brambory s brynzou a slaninou
  • Recepty.cz
  • Pečené brambory Hasellback
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact