• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Pečené bramborové vdolky s jablkovými povidly
Napište svůj komentář k receptu

Pečené bramborové vdolky s jablkovými povidly

autor: Pickajda
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pečené bramborové vdolky s jablkovými povidly
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 350
      g polohrubá mouka
    • 350
      g hladká mouka
    • 350
      g brambory
    • 1
      ks vejce
    • 1
      kostka droždí
    • 125
      g cukr krupice
    • sůl
    • tuk na potření
  • Povidla
    • jablka
    • citron
    • med
    • hnědý rum
  • Na ozdobu
    • tvaroh z vaničky
    • bílý jogurt Activia
    • vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

1
Vdolky: droždí rozdrobíme do vlažného mléka, přidáme lžičku cukru, trochu mouky a necháme vzejít kvásek. Brambory najemno nastrouháme, přidáme ostatní suroviny, kvásek a vypracujeme hladké těsto. Bez kynutí z něj vypracujeme malé bochánky (ve tvaru buchet), které klademe na plech s pečícím papírem blízko k sobě.
2
Vdolečky by měly zaplnit 1 velký plech. Po dohotovení pokryjeme utěrkou a necháme cca 15 minut kynout. Poté potřeme tukem a pečeme při 180 °C cca 30 minut. Po upečení ještě jednou potřeme tukem.
3
Povidla: jablka oloupeme, nakrájíme na kousky, přidáme kolečka omytého citrónu i s kůrou a rozdusíme na kaši. Pokud máme nádobu s nepřilnavým dnem, jde to i bez přidání vody. Pak citrón vyjmeme a povidla osladíme medem. Po vychladnutí můžeme přidat rum nebo rozinky namočené v rumu. Tvaroh rozšleháme s jogurtem a ochutíme vanilkovým cukrem.
4
Vdolečky na talíři natrhneme a poklademe povidly a tvarohem. Nebo vše naservírujeme na talíře a misky a necháme strávníky, ať se obslouží sami.
5
Recept na vdolečky pochází z kuchařky Kluci v akci 2, povidla a tvaroh jsou podle mého gusta (kluci dávali kysanou smetanu, ale tvaroh mi připadá výraznější).
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jednoduchý koláč s jablkovými povidly a tvarohem

Jednoduchý koláč s jablkovými povidly…

Vdolky s povidly a tvarohem

Vdolky s povidly a tvarohem

Bavorské vdolky s povidly a tvarohem

Bavorské vdolky s povidly a tvarohem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • ilis ilis | 6. 2. 2009 16:21

    Děkuji za upřesnění.

  • Di - | 6. 2. 2009 07:35

    Fuj, smíchala jsem dvě vazby! Takže, Kovářovi, prosím, doplňte do ingrediencí 250 ml mléka. Nebo prosím Kovářovy o doplnění... Nejsme na češtinářském kroužku, ale ani já nechci dělat gramatické chyby!

  • Di - | 6. 2. 2009 07:00

    Děkuji za upozornění, Ilis, máte pravdu. Veronika Lindner asi dala mléka "přiměřeně", ale má ho být 250 ml. Prosím Kovářovi o doplnění tohoto údaje.

  • ilis ilis | 5. 2. 2009 22:13

    Recept vypadá zajímavě,ale chybí mléko v popisu ingrediencí.Mléka má být méně,více či přiměřeně?Jablková povidla nahradím hruškovými...

  • Di - | 28. 1. 2009 13:58

    Já bych ani poradit nemohla - na plotně péct nemohu, mám totiž plyn a používám jenom hořáky, plotýnka na ně mi nevyhovuje. Takže někdy, když třeba peču lokše, používám suchou zepterovou pánev. Bohužek němám ani ty lesní jahody.... Tedy dámy, Vy jste ale rozvinuly kolem tohoto receptu chutě!

  • Jana Řezníčková | 28. 1. 2009 13:24

    Nevadí, Laďko, že nejste Di, i tak díky za odpověď.Určitě je vyzkouším. Určitě budou dobré, ikdyž nebudu mít ten sníh s lesními jahodami.....

  • ladislava staffenová | 28. 1. 2009 12:40

    Nejsem tedy Di - ta se určitě také ozve - ale prakticky tentýž recept (až na nepodstatné drobnosti) mám od babičky, která na ničem jiném, než na plotně nepekla. Já tedy plotnu nemám, ale zkusila bych to. :-)

  • Jana Řezníčková | 28. 1. 2009 12:32

    Di, nevíte, nešly by tyhle vdolky péct na plotně? Moje babička dělávala podobné,bohužel nevím přesně jaké, a pekla je na plotně - po upečení potřela sádlem z obou stran a pak natřela povidlím a nastrouhala tvaroh, někdy jsme měli našlehaný sníh s lesními jahodami - naprosto bezkonkurenční.Chtěla bych je vyzkoušet péct na té plotně, ale nevím, jestli je to těsto pro tento účel.

  • Di - | 28. 1. 2009 11:57

    Tak to jsem moc ráda, Veroniko. Měla jsem trochu strach, aby mě Váš manžel neproklína, že musí jíst sladké k obědu. Můj muž moc na sladké není, ale když byly tyhle vdolky čerstvě upečené, tak mizely jak sníh na jaře. Tak dobrou chuť.

  • Veronika Lindner | 28. 1. 2009 11:40

    Tak vdolky jsou hotovy a i kdyz manzel ze zacatku koukal skepticky,tak ted se s nima cpe.V lete jsem delala jahodovou marmeladu,tak jsem ji na to pouzila a navrch trosku sladke slehacky.Je to vazne basta!!!!

  • Veronika Lindner | 27. 1. 2009 18:50

    Di,nebudete tomu verit,ale uz dobre pul hodiny si piseme s moji sestrou o tech vdolkach a schodli jsme se na tom,ze uz jsme je alespon 10 let nejedli.Taky mi jeste napadlo,ze mama davala navrch misto smetany pacholika.Kazdopadne jeste jednou dekuju,ja bych snad uplne zapomnela ze existuji,a kdybych to prave nepripomnela moji sestre,tak by je zapomnela i ona.Dam zitra vedet,jak se na to tvaril muj rakousky manzel,ktery je nezna.

  • Di - | 27. 1. 2009 18:41

    Já jsem k chlupáčům se zelím udělala Hradecké koule, už dlouho jsem je toužila vyzkoušet. Mohu jen doporučit!

  • ladislava staffenová | 27. 1. 2009 17:33

    no vidíš, chlupáče - jejda ....

  • Di - | 27. 1. 2009 17:32

    Ty moje byly jako kámen, ale naštěstí se brambory nerozvařily do měkkého"blivajzu" a šly strouhat. A taky z nich byly skvělé chlupaté i normílní bramborové knedlíky.

  • ladislava staffenová | 27. 1. 2009 17:20

    Di - teď jsi mě docela inspirovala - hlavně těmi zmrzlými ingrediencemí - díííky

  • Di - | 27. 1. 2009 17:07

    To mám radost, Veroniko, že jsem Vás inspirovala. Já je dělala nedávno poprvé. Moje inspirace byla zcela prozaická: zmrzlé brambory i jablka na balkóně. Ani jedno konečnému výsledku nevydilo.

  • Veronika Lindner | 27. 1. 2009 16:34

    Pani Di,uplne jste mi tema vdoleckama pripomnela moje detstvi. Babicka je taky delala. Daval na ne hruskova povidla, pak nastrouhala tvaroh a na konec navrch posadila kopecek sladke slehacky. Ja badlim uz 18 let v rakousku a jeste se mi tu nepovedlo sehnat tvaroh na strouhani, tak si ho vozim z cech a davam do mrazaku. Kazdopadne se do nich zitra pustim,uplne me prepadla na ne chut. Davam velkou jednicku a doporucuji!!

  • Di - | 27. 1. 2009 07:38

    Zapomněla jsem dodat, že pokud Vám vdolky zbydou a jsou už tvrdší, dají se nakrájet na větší kostičky, prohřát - opéci v troubě a použít jako dukátové buchtičky s krémem.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla
Pokrmy Sladké Oběd Svačina Večeře Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílý jogurt Brambory Citron Cukr krupice Droždí Hladká mouka Hnědý rum Jablka Med Polohrubá mouka Sůl Tuk Tvaroh z vaničky Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zeleninové rizoto

Zeleninové rizoto

Vajíčková pomazánka od Mariky

Vajíčková pomazánka od Mariky

Cibulový koláč III.

Cibulový koláč III.

Plněná cuketa

Plněná cuketa

Mřížkový dýňový koláč

Mřížkový dýňový koláč

Celer z trouby

Celer z trouby

Bramboráky (křupavé)

Bramboráky (křupavé)

Kapustové karbanátky s uzeným masem a sýrem

Kapustové karbanátky s uzeným masem a…

Pěna s polevou z hořké čokolády

Pěna s polevou z hořké čokolády

Doporučujeme

15 minut
Omeleta s cibulí a pórkem

Omeleta s cibulí a pórkem

60 minut
Mandlové vanilkové rohlíčky

Mandlové vanilkové rohlíčky

50 minut
Vánoční marokánky

Vánoční marokánky

20 minut
Klasický recept na polevu na perníčky

Klasický recept na polevu na perníčky

70 minut
Pudinkové cukroví

Pudinkové cukroví

30 minut
Kouzelný vaječný koňak

Kouzelný vaječný koňak

20 minut
Pralinky s burisony

Pralinky s burisony

30 minut
Florentýnky

Florentýnky

40 minut
Šlehačkové cukroví

Šlehačkové cukroví

Poslední sledované recepty

118
Meruňkové knedlíky - kynuté
Meruňkové knedlíky -…
67
Zabijačkové plněné knedlíky prejtem, jelitem, jitrnicí - kynuté
Zabijačkové plněné…
47
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
25
Vepřové s hruškou a Hermelínem
Vepřové s hruškou a…
22
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…

Zajímavé články

Rozteklé vanilkové rohlíčky nebo linecké? Díky těmto trikům budou při pečení krásně držet tvar
Rozteklé vanilkové rohlíčky nebo linecké? Díky…
Fantastické marokánky 3x jinak: se smetanou, salkem i arašídy
Fantastické marokánky 3x jinak: se smetanou,…
Vaječný likér podle celebrit: Jak na ten nejlepší od Josefa Maršálka, Kristíny Nemčkové nebo Florentýny
Vaječný likér podle celebrit: Jak na ten nejlepší…
Linecké cukroví trochu jinak: Zkuste vylepšenou verzi s mákem
Linecké cukroví trochu jinak: Zkuste vylepšenou…
Teplé večeře do půl hodiny: 5 receptů, které zvládnete i při pečení cukroví
Teplé večeře do půl hodiny: 5 receptů, které…
AHA.cz Dusno mezi matkou a dcerou! KONEC DIPLOMACIE, vzdává to Jirešová

Dusno mezi matkou a dcerou! KONEC DIPLOMACIE, vzdává to Jirešová

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Co napsat na vánoční přání 2025? Vyberte si to nejhezčí přání pro své blízké

Co napsat na vánoční přání 2025? Vyberte si to nejhezčí přání pro své blízké

Blesk pro ženy Karmický horoskop na prosinec: Panny dožene minulost, Lvy čeká lekce pokory

Karmický horoskop na prosinec: Panny dožene minulost, Lvy čeká lekce pokory

Ženy.cz Hodní kluci to mají fakt těžké! Milujeme je – ale spíš jako bráchu

Hodní kluci to mají fakt těžké! Milujeme je – ale spíš jako bráchu

Blesk.cz Detaily pohřbu Patrika Hezuckého (†55): Zakázali vstup veřejnosti! Ale má to háček

Detaily pohřbu Patrika Hezuckého (†55): Zakázali vstup veřejnosti! Ale má to háček

SportRevue.cz FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

Maminka.cz Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Blesk Horoskopy Karmický horoskop na prosinec: Panny dožene minulost, Lvy čeká lekce pokory

Karmický horoskop na prosinec: Panny dožene minulost, Lvy čeká lekce pokory

  • Recepty.cz
  • Pečené bramborové vdolky s jablkovými povidly
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact