• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Pečené bramborové vdolky s jablkovými povidly
Napište svůj komentář k receptu

Pečené bramborové vdolky s jablkovými povidly

autor: Pickajda
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pečené bramborové vdolky s jablkovými povidly
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 350
      g polohrubá mouka
    • 350
      g hladká mouka
    • 350
      g brambory
    • 1
      ks vejce
    • 1
      kostka droždí
    • 125
      g cukr krupice
    • sůl
    • tuk na potření
  • Povidla
    • jablka
    • citron
    • med
    • hnědý rum
  • Na ozdobu
    • tvaroh z vaničky
    • bílý jogurt Activia
    • vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

1
Vdolky: droždí rozdrobíme do vlažného mléka, přidáme lžičku cukru, trochu mouky a necháme vzejít kvásek. Brambory najemno nastrouháme, přidáme ostatní suroviny, kvásek a vypracujeme hladké těsto. Bez kynutí z něj vypracujeme malé bochánky (ve tvaru buchet), které klademe na plech s pečícím papírem blízko k sobě.
2
Vdolečky by měly zaplnit 1 velký plech. Po dohotovení pokryjeme utěrkou a necháme cca 15 minut kynout. Poté potřeme tukem a pečeme při 180 °C cca 30 minut. Po upečení ještě jednou potřeme tukem.
3
Povidla: jablka oloupeme, nakrájíme na kousky, přidáme kolečka omytého citrónu i s kůrou a rozdusíme na kaši. Pokud máme nádobu s nepřilnavým dnem, jde to i bez přidání vody. Pak citrón vyjmeme a povidla osladíme medem. Po vychladnutí můžeme přidat rum nebo rozinky namočené v rumu. Tvaroh rozšleháme s jogurtem a ochutíme vanilkovým cukrem.
4
Vdolečky na talíři natrhneme a poklademe povidly a tvarohem. Nebo vše naservírujeme na talíře a misky a necháme strávníky, ať se obslouží sami.
5
Recept na vdolečky pochází z kuchařky Kluci v akci 2, povidla a tvaroh jsou podle mého gusta (kluci dávali kysanou smetanu, ale tvaroh mi připadá výraznější).
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jednoduchý koláč s jablkovými povidly a tvarohem

Jednoduchý koláč s jablkovými povidly…

Vdolky s povidly a tvarohem

Vdolky s povidly a tvarohem

Bavorské vdolky s povidly a tvarohem

Bavorské vdolky s povidly a tvarohem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • ilis ilis | 6. 2. 2009 16:21

    Děkuji za upřesnění.

  • Di - | 6. 2. 2009 07:35

    Fuj, smíchala jsem dvě vazby! Takže, Kovářovi, prosím, doplňte do ingrediencí 250 ml mléka. Nebo prosím Kovářovy o doplnění... Nejsme na češtinářském kroužku, ale ani já nechci dělat gramatické chyby!

  • Di - | 6. 2. 2009 07:00

    Děkuji za upozornění, Ilis, máte pravdu. Veronika Lindner asi dala mléka "přiměřeně", ale má ho být 250 ml. Prosím Kovářovi o doplnění tohoto údaje.

  • ilis ilis | 5. 2. 2009 22:13

    Recept vypadá zajímavě,ale chybí mléko v popisu ingrediencí.Mléka má být méně,více či přiměřeně?Jablková povidla nahradím hruškovými...

  • Di - | 28. 1. 2009 13:58

    Já bych ani poradit nemohla - na plotně péct nemohu, mám totiž plyn a používám jenom hořáky, plotýnka na ně mi nevyhovuje. Takže někdy, když třeba peču lokše, používám suchou zepterovou pánev. Bohužek němám ani ty lesní jahody.... Tedy dámy, Vy jste ale rozvinuly kolem tohoto receptu chutě!

  • Jana Řezníčková | 28. 1. 2009 13:24

    Nevadí, Laďko, že nejste Di, i tak díky za odpověď.Určitě je vyzkouším. Určitě budou dobré, ikdyž nebudu mít ten sníh s lesními jahodami.....

  • ladislava staffenová | 28. 1. 2009 12:40

    Nejsem tedy Di - ta se určitě také ozve - ale prakticky tentýž recept (až na nepodstatné drobnosti) mám od babičky, která na ničem jiném, než na plotně nepekla. Já tedy plotnu nemám, ale zkusila bych to. :-)

  • Jana Řezníčková | 28. 1. 2009 12:32

    Di, nevíte, nešly by tyhle vdolky péct na plotně? Moje babička dělávala podobné,bohužel nevím přesně jaké, a pekla je na plotně - po upečení potřela sádlem z obou stran a pak natřela povidlím a nastrouhala tvaroh, někdy jsme měli našlehaný sníh s lesními jahodami - naprosto bezkonkurenční.Chtěla bych je vyzkoušet péct na té plotně, ale nevím, jestli je to těsto pro tento účel.

  • Di - | 28. 1. 2009 11:57

    Tak to jsem moc ráda, Veroniko. Měla jsem trochu strach, aby mě Váš manžel neproklína, že musí jíst sladké k obědu. Můj muž moc na sladké není, ale když byly tyhle vdolky čerstvě upečené, tak mizely jak sníh na jaře. Tak dobrou chuť.

  • Veronika Lindner | 28. 1. 2009 11:40

    Tak vdolky jsou hotovy a i kdyz manzel ze zacatku koukal skepticky,tak ted se s nima cpe.V lete jsem delala jahodovou marmeladu,tak jsem ji na to pouzila a navrch trosku sladke slehacky.Je to vazne basta!!!!

  • Veronika Lindner | 27. 1. 2009 18:50

    Di,nebudete tomu verit,ale uz dobre pul hodiny si piseme s moji sestrou o tech vdolkach a schodli jsme se na tom,ze uz jsme je alespon 10 let nejedli.Taky mi jeste napadlo,ze mama davala navrch misto smetany pacholika.Kazdopadne jeste jednou dekuju,ja bych snad uplne zapomnela ze existuji,a kdybych to prave nepripomnela moji sestre,tak by je zapomnela i ona.Dam zitra vedet,jak se na to tvaril muj rakousky manzel,ktery je nezna.

  • Di - | 27. 1. 2009 18:41

    Já jsem k chlupáčům se zelím udělala Hradecké koule, už dlouho jsem je toužila vyzkoušet. Mohu jen doporučit!

  • ladislava staffenová | 27. 1. 2009 17:33

    no vidíš, chlupáče - jejda ....

  • Di - | 27. 1. 2009 17:32

    Ty moje byly jako kámen, ale naštěstí se brambory nerozvařily do měkkého"blivajzu" a šly strouhat. A taky z nich byly skvělé chlupaté i normílní bramborové knedlíky.

  • ladislava staffenová | 27. 1. 2009 17:20

    Di - teď jsi mě docela inspirovala - hlavně těmi zmrzlými ingrediencemí - díííky

  • Di - | 27. 1. 2009 17:07

    To mám radost, Veroniko, že jsem Vás inspirovala. Já je dělala nedávno poprvé. Moje inspirace byla zcela prozaická: zmrzlé brambory i jablka na balkóně. Ani jedno konečnému výsledku nevydilo.

  • Veronika Lindner | 27. 1. 2009 16:34

    Pani Di,uplne jste mi tema vdoleckama pripomnela moje detstvi. Babicka je taky delala. Daval na ne hruskova povidla, pak nastrouhala tvaroh a na konec navrch posadila kopecek sladke slehacky. Ja badlim uz 18 let v rakousku a jeste se mi tu nepovedlo sehnat tvaroh na strouhani, tak si ho vozim z cech a davam do mrazaku. Kazdopadne se do nich zitra pustim,uplne me prepadla na ne chut. Davam velkou jednicku a doporucuji!!

  • Di - | 27. 1. 2009 07:38

    Zapomněla jsem dodat, že pokud Vám vdolky zbydou a jsou už tvrdší, dají se nakrájet na větší kostičky, prohřát - opéci v troubě a použít jako dukátové buchtičky s krémem.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla
Pokrmy Sladké Oběd Svačina Večeře Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílý jogurt Brambory Citron Cukr krupice Droždí Hladká mouka Hnědý rum Jablka Med Polohrubá mouka Sůl Tuk Tvaroh z vaničky Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Horácké knedlíky

Horácké knedlíky

Berušky

Berušky

Zapečené brambory se žampiony

Zapečené brambory se žampiony

Můj vlastní kuskus

Můj vlastní kuskus

"Slovenský" bramborák

"Slovenský" bramborák

Kuřecí kari s kokosovým mlékem

Kuřecí kari s kokosovým mlékem

Halušky se špenátem

Halušky se špenátem

Papriková smetanová omáčka

Papriková smetanová omáčka

Bramborovo-ledový salát

Bramborovo-ledový salát

Doporučujeme

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

57
Guláš s hráškem
Guláš s hráškem
56
Pepanovo sádlo se špekem a cibulkou
Pepanovo sádlo se špekem…
33
Pečené kuřecí závitky
Pečené kuřecí závitky
30
Cizrnovo - houbová polévka
Cizrnovo - houbová…
25
Kuřecí vývar s domácími nudlemi
Kuřecí vývar s domácími…

Zajímavé články

Jablečný závin, který chutná božsky aneb osvědčené triky našich babiček
Jablečný závin, který chutná božsky aneb…
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat, usušit a zpracovat?
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat,…
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže mohou způsobit ořechy i večeře na dovolené
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže…
AHA.cz Martina Čechová po rozchodu se slavným brankářem: Bez respektu

Martina Čechová po rozchodu se slavným brankářem: Bez respektu

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Udělat si dobře můžete i bez partnera: Čím nahradit sex, když jste single?

Udělat si dobře můžete i bez partnera: Čím nahradit sex, když jste single?

Blesk pro ženy Bunda, která zastínila trenčkot: Barn jacket milovala už královna Alžběta!

Bunda, která zastínila trenčkot: Barn jacket milovala už královna Alžběta!

Ženy.cz „Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

„Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

Blesk.cz Obnovená premiéra muzikálu Osmý světadíl: Vdovy po Patejdlovi (†68) a Žbirkovi (†69) v dobré náladě

Obnovená premiéra muzikálu Osmý světadíl: Vdovy po Patejdlovi (†68) a Žbirkovi (†69) v dobré náladě

SportRevue.cz FOTO: Sexy kalendář. Polonahým cheerleaders to v plavkách zatraceně sluší

FOTO: Sexy kalendář. Polonahým cheerleaders to v plavkách zatraceně sluší

Maminka.cz Takhle vypadá láska. Milující máma porodila navzdory všem děti s trpasličí nemocí a je inspirací pro ostatní

Takhle vypadá láska. Milující máma porodila navzdory všem děti s trpasličí nemocí a je inspirací pro ostatní

Blesk Horoskopy Těchto 6 věcí z bytu vyhoďte! Zbavte se negativní energie podle feng-šuej

Těchto 6 věcí z bytu vyhoďte! Zbavte se negativní energie podle feng-šuej

  • Recepty.cz
  • Pečené bramborové vdolky s jablkovými povidly
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact