• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Pečená ryba s karotkovým pyré
Napište svůj komentář k receptu

Pečená ryba s karotkovým pyré

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pečená ryba s karotkovým pyré
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 600
      g mrkev
    • 2
      ks jablka (malá)
    • 2
      lžíce olivový olej
    • 250
      ml zeleninový vývar
    • 1
      ks pomeranč
    • 1
      lžíce fenyklová semínka
    • 1
      lžíce cukr krupice
    • 100
      ml balzamikový ocet
    • 500
      g mořská ryba (bělomasá, filety)
    • 150
      g smetana ke šlehání
    • 0,50
      svazek bazalka
    • sůl
    • pepř mletý
    • 1
      špetka muškátový oříšek (strouhaný)

Postup přípravy receptu

1
Mrkve omyjte, oloupejte nebo oškrábejte a nakrájejte na kousky. Jablka omyjte, zbavte jádřince a nakrájejte na kousky. V kastrolu rozehřejte 1 lžíci olivového oleje a mrkev s jablky krátce poduste. Zalijte vývarem a povařte asi 15 minut. Z pomeranče ostrouhejte kůru a vymačkejte šťávu. Promíchejte s 1 lžící oleje a fenyklem a nechte stranou. Cukr a ocet dejte do kastrůlku, promíchejte a asi 8 minut povařte, až vznikne hustá pikantní omáčka. Plátky ryby opláchněte a osušte. Osolte je a opepřete. Smetanu vlijte k podušené mrkvi s jablky a rozmixujte na pyré. Osolte, opepřete a poprašte muškátovým oříškem. Bazalku opláchněte, lístky otrhejte a nasekejte nahrubo. V pánvi rozehřejte zbylý olej a z obou stran na něm opečte rybu, asi 8 minut. Podávejte s karotkovým pyré, octovou omáčkou a bazalkou, zakápnuté olejem s pomerančovou šťávou a fenyklem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Křupavá ryba s kedlubnou a petrželkovým pyré

Křupavá ryba s kedlubnou a…

Ryba naostro na kapustovém pyré

Ryba naostro na kapustovém pyré

Pečená kuřecí prsa s jemným hrachovým pyré

Pečená kuřecí prsa s jemným hrachovým…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Ryby
Maso Rybí Oběd Večeře Smažení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Balzamikový ocet Bazalka Cukr krupice Fenyklová semínka Jablka Mořská ryba Mrkev Muškátový oříšek Olivový olej Pepř mletý Pomeranč Smetana ke šlehání Sůl Zeleninový vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rebarborový koláč se sněhem

Rebarborový koláč se sněhem

Ovocno-tvarohový koláč

Ovocno-tvarohový koláč

Vanilkové rohlíčky - rychlé

Vanilkové rohlíčky - rychlé

Bramborák rodeo II.

Bramborák rodeo II.

Věnečky

Věnečky

Pravý americký Apple Pie

Pravý americký Apple Pie

Pikantní vepřová pečínka

Pikantní vepřová pečínka

Houskové uzenářské knedlíky

Houskové uzenářské knedlíky

Zaječí paštika s cibulkou

Zaječí paštika s cibulkou

Doporučujeme

30 minut
Tortilla wrap s lilkem a halloumi

Tortilla wrap s lilkem a halloumi

300 minut
Švestková povidla

Švestková povidla

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

80 minut
Švestkový koláč s vanilkovým krémem

Švestkový koláč s vanilkovým krémem

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

Poslední sledované recepty

90
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
70
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
56
Chřest s bešamelovou omáčkou
Chřest s bešamelovou…
55
Polévka z pečené zeleniny
Polévka z pečené zeleniny
35
Restované žampiony s bramborami a kadeřávkem
Restované žampiony s…

Zajímavé články

Velký cuketový speciál: Rady, tipy a recepty, jak chutně naložit s úrodou cuket
Velký cuketový speciál: Rady, tipy a recepty, jak…
Rychlé buchty s broskvemi: 5 receptů na sladké letní moučníky, které mají šťávu
Rychlé buchty s broskvemi: 5 receptů na sladké…
Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři nebo na cesty, kterou zvládnete připravit i v paneláku
Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři…
Sezóna rajčat je tady! S našimi 50 recepty si s úrodou hravě poradíte. A ještě si pochutnáte!
Sezóna rajčat je tady! S našimi 50 recepty si s…
Letní mlsání? Pojďte na to chytře
Letní mlsání? Pojďte na to chytře
AHA.cz Laďka Něrgešová v paruce: Zdrcující verdikt lékařů

Laďka Něrgešová v paruce: Zdrcující verdikt lékařů

Mimibazar Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Manikúra, kterou milují celebrity: Hitem sociálních sítí jsou mléčné nehty

Manikúra, kterou milují celebrity: Hitem sociálních sítí jsou mléčné nehty

Ženy.cz Profesionální trenér otestoval 10 běžných sportů. Při kterém z nich spálíte nejvíc tuku?

Profesionální trenér otestoval 10 běžných sportů. Při kterém z nich spálíte nejvíc tuku?

Blesk.cz Rapper Vercetti má problém: 5 let natvrdo a vyhoštění

Rapper Vercetti má problém: 5 let natvrdo a vyhoštění

SportRevue.cz Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Maminka.cz Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Blesk Horoskopy 5 znamení, která vůbec nestárnou: Kdo zraje jako víno a těžko by mu někdo hádal jeho skutečný věk?

5 znamení, která vůbec nestárnou: Kdo zraje jako víno a těžko by mu někdo hádal jeho skutečný věk?

Další doporučené recepty:

Pečená rajčata plněná šunkou a vejci
Pečená rajčata plněná šunkou a vejci
Pečená reveň s mořským ďasem
Pečená reveň s mořským ďasem
Pečená růžišková kapusta
Pečená růžišková kapusta
Pečená řepa s česnekem a fetou
Pečená řepa s česnekem a fetou
Pečená řepa ve slanině s bylinkami
Pečená řepa ve slanině s bylinkami
Pečená sekaná na houbách
Pečená sekaná na houbách
  • Recepty.cz
  • Pečená ryba s karotkovým pyré
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact