• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Pečená reveň s mořským ďasem
Napište svůj komentář k receptu

Pečená reveň s mořským ďasem

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pečená reveň s mořským ďasem
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 600
      g rebarbora tenké stvoly nakrájené na 6–8cm kousky
    • 1
      lžíce moučkový cukr
    • 40
      g zázvor čerstvý, oloupaný a najemno nakrájený
    • 1
      ks zelená chilli paprička nakrájená
    • 2
      ks pomeranč ideálně v biokvalitě
    • 150
      g cukr krupice
    • 150
      ml jablečný ocet
    • 2
      ks mrkev velká, nastrouhaná nebo nakrájená na tenké nitky
    • 0,50
      l olej arašídový na smažení
    • 4
      ks filety mořského ďasa nebo jiné bělomasé ryby
    • 1
      lžíce olivový olej
    • 3
      lžíce máslo studené
    • 80
      g mangold malé lístky
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Kousky rebarbory posypte cukrem a pečte v troubě předehřáté na 100 °C asi 30 až 40 minut.
2
Svařte spolu 150 ml pomerančové šťávy, kůru nastrouhanou z poloviny pomeranče, cukrem a octem, asi 3 minuty, pak propasírujte. Povařte ještě 2 minuty s chilli papričkou a zázvorem, sejměte z ohně a vložte rebarboru.
3
Nitky mrkve osmažte dokřupava v kastrůlku s rozpáleným arašídovým olejem, nechte okapat a osolte. Kousky ryby osmažte na olivovém oleji na středním plameni. Rebarboru rozdělte na talíře, odvar svařte a máslo zašlehejte, vlijte na talíře a doplňte mangoldem, rybou a nitkami mrkve.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Krkovička pečená na medu a hořčicí

Krkovička pečená na medu a hořčicí

Pečená kachna s červeným zelím

Pečená kachna s červeným zelím

Rösti - smažená nebo pečená příloha

Rösti - smažená nebo pečená příloha

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Ryby
Maso Rybí Červen Oběd Večeře Pečení Smažení Vaření Šlehání Výjimečný den Návštěva Zdravý oběd Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Filety Jablečný ocet Mangold Máslo Moučkový cukr Mrkev Olej arašídový Olivový olej Pomeranč Rebarbora Sůl Zázvor Zelená chilli paprička
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Květákový nákyp s kuřecím masem

Květákový nákyp s kuřecím masem

Borůvkový (višňový)  likér

Borůvkový (višňový) likér

Cheesecake IV.

Cheesecake IV.

Kremrole s vanilkovo-nugátovým krémem

Kremrole s vanilkovo-nugátovým krémem

Křenová pomazánka II.

Křenová pomazánka II.

Rybí hranolky (nudličky) v těstíčku

Rybí hranolky (nudličky) v těstíčku

Pesto Rosso

Pesto Rosso

Polévka z čerstvého špenátu - jednoduchá a rychlá

Polévka z čerstvého špenátu -…

Chalupářská hrstková polévka

Chalupářská hrstková polévka

Doporučujeme

30 minut
Mexický hrnec s rýží

Mexický hrnec s rýží

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

Domácí kečup

Domácí kečup

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Poslední sledované recepty

125
Dýňová tortila
Dýňová tortila
102
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
90
Máslové řízky
Máslové řízky
51
Rajčatová polévka & sýrové minisendviče
Rajčatová polévka &…
46
Zapečené chlebíčky - rychlá večeře
Zapečené chlebíčky -…

Zajímavé články

Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát, září jako duha a je doslova nabitý živinami
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát,…
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři suroviny!
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři…
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které připravíte do půl hodiny
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které…
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na recepty pro zoufalé babičky
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na…
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch se starou technikou zdobení dortů
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch…
AHA.cz 5 let po smrti Hany Krampolové (†59): O její hrob se nikdo nestará

5 let po smrti Hany Krampolové (†59): O její hrob se nikdo nestará

Mimibazar Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Dáma.cz Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Blesk pro ženy Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Ženy.cz Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Blesk.cz 40 let od smrti lásky Bartošové (†48) Sepéšiho (†25): Záhada zmizelého pomníčku!

40 let od smrti lásky Bartošové (†48) Sepéšiho (†25): Záhada zmizelého pomníčku!

SportRevue.cz FOTO: Ženská kulturistika? Tohle je ale pekelně zrůdná podívaná

FOTO: Ženská kulturistika? Tohle je ale pekelně zrůdná podívaná

Maminka.cz 6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

Blesk Horoskopy 5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

Další doporučené recepty:

Pečená pražma s mangovou salsou
Pečená pražma s mangovou salsou
Pečená prsíčka v parmazánovém těstíčku
Pečená prsíčka v parmazánovém těstíčku
Pečená rajčata plněná šunkou a vejci
Pečená rajčata plněná šunkou a vejci
Pečená růžišková kapusta
Pečená růžišková kapusta
Pečená ryba s karotkovým pyré
Pečená ryba s karotkovým pyré
Pečená řepa s česnekem a fetou
Pečená řepa s česnekem a fetou
  • Recepty.cz
  • Pečená reveň s mořským ďasem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact