• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Pečená mrkev s petrželkovým pestem
Napište svůj komentář k receptu

Pečená mrkev s petrželkovým pestem

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
1.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pečená mrkev s petrželkovým pestem
Pečená mrkev s petrželkovým pestem
Pečená mrkev s petrželkovým pestem
Pečená mrkev s petrželkovým pestem
Pečená mrkev s petrželkovým pestem
Pečená mrkev s petrželkovým pestem
4fotografie
Nahrát fotku
 

Pečenou mrkev si nejvíce vychutnáte jako lehkou chuťovku. Skvěle se ale hodí také jako příloha například ke šťavnatému steaku. Sladkost mrkve, která je umocněná pečením, doplňuje v tomto receptu svěží petrželkové pesto provoněné praženými vlašskými ořechy. Pokud máte rádi neotřelé kombinace chutí, tento pokrm vás jistě osloví.

Suroviny

2 porce
    • 500
      g mrkev
    • olivový olej
    • 2
      lžička římský kmín
    • 2
      hrst vlašské ořechy
    • 1
      svazek petrželka
    • 2
      stroužek česnek
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Mrkev dobře umyjte a podélně rozkrojte na poloviny, dejte na plech vyložený pečicím papírem, zakápněte olejem, osolte a posypte římským kmínem. Rukama promíchejte, aby se každá mrkev dobře obalila, pak je rovnoměrně rozložte vedle sebe. Dejte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte asi 25 minut. Mrkve by měly změknout a na koncích lehce zkaramelizovat, ale stále zůstat na skus.

RADA: Zdravé jídlo do krabičky: Deník veganky

2
Mezitím připravte pesto. Ořechy nasucho opražte na pánvi, stačí, aby se rozvoněly. Do mixéru dejte otrhané listy z petrželkové natě, stroužky česneku, polovinu opražených ořechů, asi 100 ml olivového oleje, sůl a pepř. Vše rozmixujte. Podle potřeby přidejte olej, na zalití pečené zeleniny je lepší tekutější pesto. Pečenou mrkev nandejte na talíře, bohatě zalijte pestem a posypte zbylými ořechy.

RADA: Jak loupat česnek

3
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Grilovaná kořenová zelenina

Grilovaná kořenová zelenina

Pečená mrkev s mrkvovým pestem

Pečená mrkev s mrkvovým pestem

Pečená zelenina s glazovaným bůčkem

Pečená zelenina s glazovaným bůčkem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Přílohy, pečivo a luštěniny FOOD Vegetariánské a zdravé
Pečení Pražení Mixování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Mrkev Olivový olej Pepř mletý Petrželka Římský kmín Sůl Vlašské ořechy

Dušená mrkev

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Angreštová marmeláda s medem

Angreštová marmeláda s medem

Velikonoční sekaná

Velikonoční sekaná

Med ze sedmikrásek

Med ze sedmikrásek

Mňamka z listového těsta

Mňamka z listového těsta

Bábovka s olejem

Bábovka s olejem

Čokoládové fondue

Čokoládové fondue

Čočka na kyselo - salát

Čočka na kyselo - salát

Mexická polévka Sopa Tarasca

Mexická polévka Sopa Tarasca

Piškotový korpus - dvoupatrový dort

Piškotový korpus - dvoupatrový dort

Doporučujeme

30 minut
Středomořská čočková polévka

Středomořská čočková polévka

50 minut
Šakšuka v praprikách

Šakšuka v praprikách

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

30 minut
Ostružiny s mandlovou drobenkou

Ostružiny s mandlovou drobenkou

80 minut
Ratatouille

Ratatouille

80 minut
Cuketová bábovka

Cuketová bábovka

40 minut
Kuřecí prsa Caprese

Kuřecí prsa Caprese

40 minut
Krémová polévka s fazolkami a koprem

Krémová polévka s fazolkami a koprem

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Dušená mrkev

Poslední sledované recepty

118
Smetanové fleky se zelím
Smetanové fleky se zelím
109
Fazole (nejen) se slaninou
Fazole (nejen) se…
73
Chřestový salát s vejcem
Chřestový salát s vejcem
73
Jahodové řezy od Bláži
Jahodové řezy od Bláži
61
Chlebíčky s vejcem
Chlebíčky s vejcem

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Zářijové večeře, které budete mít do 30 minut na stole
Od pondělí do pátku: Zářijové večeře, které…
Jednoduchá a luxusní budapešťská pomazánka: Stačí trochu vylepšit dvě základní ingredience
Jednoduchá a luxusní budapešťská pomazánka: Stačí…
Dorty vzdorující gravitaci: Prohlédněte si sladkosti, které ohromí každého oslavence
Dorty vzdorující gravitaci: Prohlédněte si…
Švestky jedna báseň: 11 receptů, díky kterým chutně zpracujete letošní úrodu
Švestky jedna báseň: 11 receptů, díky kterým…
Domácí pečený čaj: Zkuste další chutný způsob, jak zužitkovat úrodu letního ovoce
Domácí pečený čaj: Zkuste další chutný způsob,…
AHA.cz Drama u Vondráčkové: První reakce zpěvačky

Drama u Vondráčkové: První reakce zpěvačky

Mimibazar Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Dáma.cz Slzy, kufry a zpáteční letenka. Jak vypadají rozchody na dovolené?

Slzy, kufry a zpáteční letenka. Jak vypadají rozchody na dovolené?

Blesk pro ženy Módní tabu v kanceláři: Na tyhle oděvy zapomeňte!

Módní tabu v kanceláři: Na tyhle oděvy zapomeňte!

Ženy.cz Stojí váš šéf za starou bačkoru? Tak přestaňte brečet a jednejte

Stojí váš šéf za starou bačkoru? Tak přestaňte brečet a jednejte

Blesk.cz Pánské prvky v dámském šatníku očima Iny T.

Pánské prvky v dámském šatníku očima Iny T.

SportRevue.cz FOTO: Nejzoufalejší sportovní disciplína? Basket ve spodním prádle

FOTO: Nejzoufalejší sportovní disciplína? Basket ve spodním prádle

Maminka.cz Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Blesk Horoskopy Velký horoskop lásky na září: Kdo si projde partnerskou krizí a kdo může otěhotnět?

Velký horoskop lásky na září: Kdo si projde partnerskou krizí a kdo může otěhotnět?

Další doporučené recepty:

Pečená kuřecí stehýnka na šlehačce
Pečená kuřecí stehýnka na šlehačce
Pečená mrkev s balzamikem a mandlemi
Pečená mrkev s balzamikem a mandlemi
Pečená mrkev s mrkvovým pestem
Pečená mrkev s mrkvovým pestem
Pečená perlička s kaštany a foie gras
Pečená perlička s kaštany a foie gras
Pečená plec (nejen) s jablky
Pečená plec (nejen) s jablky
Pečená pražma s mangovou salsou
Pečená pražma s mangovou salsou
  • Recepty.cz
  • Pečená mrkev s petrželkovým pestem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact