• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Pečená kuřecí stehna na rozmarýnu
Napište svůj komentář k receptu

Pečená kuřecí stehna na rozmarýnu

autor: jariss
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pečená kuřecí stehna na rozmarýnu
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      ks kuřecí stehna
    • 3
      lžíce olivový olej
    • 3
      lžíce bílé víno 2-3
    • 150
      g anglická slanina Slaniny či špeku
    • rozmarýn čerstvý - lžička sušeného
    • 5
      stroužek česnek Na plátky
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Římský hrnec si necháme namočit dle návodu a mezitím si připravíme umytá a osušená kuřecí stehna tak, že kůži na stehnech na několika místech nařízněte a do zářezů vložte kousky česneku. Také jehličky rozmarýnu můžete zapíchat pod kůži, aby lépe držely a při pečení nevypadávaly. Maso lehce a stejnoměrně osolte a opepřete.
2
Pokud použijete olej, tak stehna přelijte olejem a nechejte alespoň 2 hodiny marinovat. Pokud použijeme slaninu či špek, tak marinování vynecháme. Slaninu, nebo špek si pokrájíme na malé kostky a zasypeme stehna. Přidáme bílé víno a vložíme římský hrnec péct do trouby. Pečeme asi 55 minut při 220 °C, následně odkryjeme a dopékáme kůžičku dalších asi 20 minut.
3
Podáváme z různě upravenými bramborami, rýží a zeleninovým salátem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pikantní pečená kuřecí stehna

Pikantní pečená kuřecí stehna

Pečená kuřecí stehna

Pečená kuřecí stehna

Králičí stehna pečená velmi pomalu

Králičí stehna pečená velmi pomalu

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Hana Rožníčková | 24. 4. 2007 09:04

    Jarda má pravdu, tuk se může úplně vynechat. Když jsem poprvé pekla v římáku celé kuře, tak jsem koukala kolik tuku se z něj vypeklo a šťáva byla vynikající.Takže Jano římák je pro jaterní dietu vhodný.

  • Jaroslav Pelcman | 24. 4. 2007 08:31

    Jano, není vůbec nutné dávat do římského hrnce tuk, ani slaninu či špek. Pokrm se nepřipálí díky tomu, že hliněná nádoba se máčí na nějaký čas do vody. Na druhou stranu, tak tyhle nezdravé věcičky dají pokrmu zase malinko jiný šmak.

  • Jana Hrouzková | 20. 4. 2007 18:45

    Všude se píše,jak se v římském hrnci vaří bez tuku,ale v hodně receptech je olej zastoupený. Je tedy nebo není nutný? Co se stane, když ho tam nepřidám? Syn má jaterní dietu a olej musíme úplně vypustit. Děkuji.

  • Jana Koubová Koubová | 27. 1. 2007 22:40

    Kuřecí stehna je možno péct rovnou s bramborami, ušetří se nádobí a je to dobré. Jana K.

  • Airan | 4. 7. 2006 17:09

    Pro mne vsechna jidla v rimskym hrnci (proste ve vsech kameninovych nadobach) jsou lepsi na chut, nemuzu si pomoct:-) A na rozmarinu - to musi byt chut a vune..:-)

  • Jitka Malinová | 28. 6. 2006 10:25

    Římský hrnec mám glazovaný uvnitř, poklička už né, ale ta hlína už je nějak upravená, že se nemusí namáčet. Při pečení se nemusí podlévat a ani dávat žádný tuk.

  • Jaroslav Pelcman | 28. 6. 2006 08:15

    Římský hrnec je nádoba tvaru klasického nebo podobného tvaru plechovému pekáči. Je vyrobena z neglazované keramiky. Tedy vlastně jen z hlíny. Hlína ale musí mít schopnost nasáknout vodu. Hrnec má vždy samostatné dno a víko, které by do sebe měly zapadat. Římský hrnec je vhodný pro všechny, kteří trpí žlučníkovým onemocněním, jsou na redukčních dietách nebo jen snaží žít zdravě.

  • Anina | 27. 6. 2006 14:06

    Co je to ten římský hrnec a v čem je lepší ???

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody
Maso Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Bílé víno Česnek Kuřecí stehna Olivový olej Pepř mletý Rozmarýn Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tvarohovo-ananasové řezy

Tvarohovo-ananasové řezy

Rychlovka s gnocchi

Rychlovka s gnocchi

Nakládané sýry - směs

Nakládané sýry - směs

Kuře na nivě

Kuře na nivě

Ajťácké Chilli con carne

Ajťácké Chilli con carne

Kachní prsa s brusinkovou omáčkou

Kachní prsa s brusinkovou omáčkou

Křenová pomazánka II.

Křenová pomazánka II.

Nadýchané špenátové lívance

Nadýchané špenátové lívance

Těstoviny se špenátem

Těstoviny se špenátem

Doporučujeme

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

202
Olomoucké kotlety (kapsy)
Olomoucké kotlety (kapsy)
163
Houbovo-zeleninová polévka s drožďovou zavářkou
Houbovo-zeleninová…
75
Sardelové chlebíčky
Sardelové chlebíčky
46
Vařené brambory
Vařené brambory
46
Cuketové hranolky
Cuketové hranolky

Zajímavé články

Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan, francouzský fougasse nebo italskou focacciu
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan,…
Jak snadno usušit švestky v troubě? Trpělivost se vyplatí, odměnou vám bude opravdová lahůdka
Jak snadno usušit švestky v troubě? Trpělivost se…
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
AHA.cz Brodská sbalila kufry: Životní kapitola končí

Brodská sbalila kufry: Životní kapitola končí

Mimibazar Silná imunita bez stresu: 5 ověřených tipů pro zdraví celé rodiny

Silná imunita bez stresu: 5 ověřených tipů pro zdraví celé rodiny

Dáma.cz Bylinky podle horoskopu: Které rostliny prospívají vašemu znamení?

Bylinky podle horoskopu: Které rostliny prospívají vašemu znamení?

Blesk pro ženy Robert Redford: V posteli byl nejlepší, ze všeho nejvíce miloval ale samotu!

Robert Redford: V posteli byl nejlepší, ze všeho nejvíce miloval ale samotu!

Ženy.cz Poslední šance přihodit v aukci Akty X. Krása, která pomáhá ženám s rakovinou prsu

Poslední šance přihodit v aukci Akty X. Krása, která pomáhá ženám s rakovinou prsu

Blesk.cz Smutek hvězd po smrti Redforda (†89):  Pocta legendě i zlomené srdce

Smutek hvězd po smrti Redforda (†89): Pocta legendě i zlomené srdce

SportRevue.cz FOTO: Krásná tenistka Anna Kurnikovová. Tak se měnila v průběhu času

FOTO: Krásná tenistka Anna Kurnikovová. Tak se měnila v průběhu času

Maminka.cz Neuvěřitelné: Tahle supermáma porodila 12 dětí během 12 let. Učí je doma a ještě se stará o farmu plnou zvířat

Neuvěřitelné: Tahle supermáma porodila 12 dětí během 12 let. Učí je doma a ještě se stará o farmu plnou zvířat

Blesk Horoskopy Co se děje po smrti? 7 věcí, které jste o reinkarnaci možná nevěděli

Co se děje po smrti? 7 věcí, které jste o reinkarnaci možná nevěděli

  • Recepty.cz
  • Pečená kuřecí stehna na rozmarýnu
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact