• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Pečená krůta podle kanadského receptu
Napište svůj komentář k receptu

Pečená krůta podle kanadského receptu

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pečená krůta podle kanadského receptu
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 6,50
      kg krůtí maso celá krůta
    • 1
      ks cibule nakrájená na čtvrtky
    • 2
      ks celer stonek - na špalíčky
    • 2
      lžička šalvěj sušená
    • 1
      lžička majoránka
    • 50
      ml máslo rozpuštěné
    • sůl
    • pepř mletý
  • Omáčka
    • 500
      ml masox kuřecí nebo zeleninový
    • 75
      ml hladká mouka
    • 1
      lžička majoránka
    • 1
      lžička pepř mletý
    • 1
      lžíce bílý vinný ocet

Postup přípravy receptu

1
Z krůty vyjmeme drůbky (jatýrka, žaludek, srdíčko a krk) necháme na polévku. Krůtu umyjeme a vysušíme papírovou utěrkou. Cibuli, celer a polovinu koření vložíme do krůty, nohy můžeme svázat provázkem, a křídla vložíme pod krůtu. Dáme do vymazaného pekáče, prsama nahoru. Smícháme zbytek koření s máslem a krůtu pomažeme. (Toto si můžeme připravit den před pečením a uložit do lednice.)
2
Pečeme při teplotě 160 °C. Potíráme rozpuštěným máslem s kořením, každých 30 minut. Pečeme asi 3-3/12 hodihy. Máme-li teploměr, měl by ukazovat 77 °C, když je krůta upečená.
3
Upečenou krůtu přendáme na prkénko, a přikryjeme alobalem; krůtu necháme na prkénku asi půl hodiny, aby se šťáva "zatáhla". Potom krůtu nejlépe elektrickým nožem krájíme na plátky. Nejdříve odkrojíme stehna, ty můžeme nechat vcelku, a začneme od prsou. Máme tak zvlášť bílé maso a tmavé, bez kosti. Zbylé maso na kostře okrájíme na rizoto, a kostru použijeme na polévku. Tento způsob krájení je jistě mnohem účinější, než krájení na porce.
4
Omáčka: z pekáče slijeme šťávu, tuk částečně slijeme, necháme si tak asi 1/4 hrnku. Do zbytku šťávy přidáme vývar, abychom měli asi 3/4 l tekutiny. Zbytek tuku (1/4) hrnku nalijeme zpět do pekáče, zamícháme mouku, majoránku, šalvěj a pepř. Povaříme 1 minutu; vařečkou zeškrabeme veškeré výpečky v pekáči a po částech vmícháme vinný ocet. Na mírném ohni povaříme za častého míchání 10 minut. Přecedíme a podáváme z krůtou.
5
Nádivka: ořechová nádivka se sušeným ovocem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pečená krůta s pečenými brambory a dušenou zeleninou

Pečená krůta s pečenými brambory a…

Pečená krůta s čočkovým salátem

Pečená krůta s čočkovým salátem

Čokoládový dort podle italského receptu (poctivá porce čokolády)

Čokoládový dort podle italského…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • pupen Hons | 10. 4. 2006 20:46

    Já bych si dal říct:-)))

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Pečení Výjimečný den Kanada Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílý vinný ocet Celer Cibule Hladká mouka Krůtí maso Majoránka Máslo Masox Pepř mletý Šalvěj Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Řecký gyros

Řecký gyros

Vepřová roláda

Vepřová roláda

Super jablkové knedlíky

Super jablkové knedlíky

Maminčina drožďová pomazánka

Maminčina drožďová pomazánka

Kakaové palačinky

Kakaové palačinky

Knedlíčky s bylinkami ze strouhanky

Knedlíčky s bylinkami ze strouhanky

Perník s čokoládou a kokosem

Perník s čokoládou a kokosem

Hovězí ptáčky s rýží

Hovězí ptáčky s rýží

Grilované masové válečky

Grilované masové válečky

Doporučujeme

25 minut
Vietnamské palačinky s krevetami

Vietnamské palačinky s krevetami

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

221
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
22
Vietnamské palačinky s krevetami
Vietnamské palačinky s…
20
Žloutkové řezy jako vánek
Žloutkové řezy jako vánek
16
Dušené zelí mojí babičky
Dušené zelí mojí babičky
15
Klasické lečo
Klasické lečo

Zajímavé články

Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a připravit, aby chutnala jako z restaurace
Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a…
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito, Mango Lassí nebo nealko Gin Tonic
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito,…
7 oblíbených letních tvarohových dezertů: Využijte naplno tajnou ingredienci našich babiček
7 oblíbených letních tvarohových dezertů:…
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez zbytečného cukru a umělých aromat
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez…
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
AHA.cz Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Blesk pro ženy Culíková inspirace: Jak ho ozvláštnit s minimem námahy?

Culíková inspirace: Jak ho ozvláštnit s minimem námahy?

Ženy.cz Co znamená LGBTQ+? Malý tahák pro ty, co se v tom ztrácí jako já

Co znamená LGBTQ+? Malý tahák pro ty, co se v tom ztrácí jako já

Blesk.cz Božská Lela Vémola ukázala tělo po třech císařích: Milujte se i s jizvami a striemi!

Božská Lela Vémola ukázala tělo po třech císařích: Milujte se i s jizvami a striemi!

SportRevue.cz FOTO: Gabriela Koukalová a 49 dalších největších krásek zimních sportů tohoto tisíciletí

FOTO: Gabriela Koukalová a 49 dalších největších krásek zimních sportů tohoto tisíciletí

Maminka.cz Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Blesk Horoskopy Cikánský horoskop o vás řekne víc, než myslíte! Jakou povahu vám přisoudil?

Cikánský horoskop o vás řekne víc, než myslíte! Jakou povahu vám přisoudil?

  • Recepty.cz
  • Pečená krůta podle kanadského receptu
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact