• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Pečená kachna s houskovými knedlíky a zelím na víně
Napište svůj komentář k receptu

Pečená kachna s houskovými knedlíky a zelím na víně

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 15
doba přípravy: 150 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pečená kachna s houskovými knedlíky a zelím na víně
Pečená kachna s houskovými knedlíky a zelím na víně
Pečená kachna s houskovými knedlíky a zelím na víně
Pečená kachna s houskovými knedlíky a zelím na víně
Pečená kachna s houskovými knedlíky a zelím na víně
Pečená kachna s houskovými knedlíky a zelím na víně
Pečená kachna s houskovými knedlíky a zelím na víně
Pečená kachna s houskovými knedlíky a zelím na víně
6fotografií
Nahrát fotku
 

Když se peče kachna, hádáte se pak v rodině, kdo si vezme stehno? Tak konec hašteření! Upečte rovnou pro každého jedno a bude klid. A k tomu si dejte zelí na víně a domácí knedlík. Co víc si přát?

Suroviny

4 porce
  • Pečená kachna
    • 4
      ks kachní stehna
    • 1
      lžička kmín
    • 4
      stroužek česnek
    • 1
      svazek tymián
    • 1
      špetka sůl
  • Červené zelí na víně
    • 1
      ks červené zelí malá hlávka
    • 1
      ks cibule
    • 2
      lžíce olej
    • 1
      lžíce cukr krupice
    • 100
      ml červené víno
    • 2
      ks jablka
    • 1
      lžíce vinný ocet
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
  • Houskové knedlíky
    • 2
      ks houska z předešlého dne
    • 500
      g hrubá mouka
    • 1
      ks vejce
    • 10
      g droždí
    • 0,50
      lžička cukr krupice
    • 250
      ml mléko vlažné
    • 1
      lžíce olej na vytření mísy
    • 1
      špetka sůl

Postup přípravy receptu

1
Troubu předehřejte na 160 °C. Stehna omyjte a osušte. Vložte je do pekáče, osolte a posypte kmínem. Přidejte celou palici česneku překrojenou napříč a tymián. Podlijte sklenicí vody, přiklopte nebo překryjte alobalem a pečte v troubě 2 hodiny. Poté maso odkryjte, teplotu zvyšte na 190 °C a dopečte ještě 30 minut. Kachna by měla mít zlatavou kůži. Mezitím si začněte připravovat zelí a knedlíky.

RADA: Jak na kuře na paprice? Zkuste recept podle Pohlreicha, Pauluse nebo Kopřivové

2
Zelí nakrájejte na tenké nudličky. Cibuli pokrájejte nadrobno a orestujte ji na oleji, asi 5 minut. Přidejte cukr a až cibule zezlátne, ihned přidejte zelí a víno. Provařte pár minut a přidejte nahrubo nastrouhaná jablka. Zmírněte plamen, zakryjte poklicí a duste asi 30 minut. Hotové zelí osolte, opepřete a dochuťte vinným octem.

RADA: Aby se knedlíky nelepily na dno hrnce

3
Udělejte knedlíky. Housky nakrájejte na menší kostky. Mouku smíchejte v míse se lžičkou soli. Uprostřed udělejte důlek, do něj vyklepněte vejce, rozdrobte droždí, přidejte cukr a zalijte mlékem. Vidličkou vejce lehce prošlehejte s mlékem a droždím a nechte 5 minut na teplém místě vzejít klásek. Poté vařečkou vypracujte měkké těsto a na závěr do něj zapracujte nakrájené housky. Těsto přendejte do mísy vytřené olejem, přikryjte utěrkou a nechte na teplém místě 30 minut kynout.
4
Ve velkém hrnci přiveďte k varu osolenou vodu. Namočte si ruce a z vykynutého těsta vytvarujte na pracovní ploše šišky (myslete na to, že se musí nejen vejít do hrnce, ale že při vaření také nakynou). Knedlíkové šišky ještě nechte 10 minut odpočinout a poté je opatrně přesuňte do vroucí vody. Knedlíky vařte 18 minut, v polovině varu je obraťte. Uvařené knedlíky vyndejte z vody a po celé délce propíchejte špejlí nebo vidličkou, aby ven vyšla pára. Knedlíky jsou velmi měkké, proto je krájejte opatrně, nejlépe nití. Podávejte s pečenou kachnou a vinným zelím.
5
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo časopisu F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pomerančová kachna

Pomerančová kachna

Kachní stehna s polentovymi placičkami (Entenkeule mit Polentaplätzchen)

Kachní stehna s polentovymi…

Kachní prsa s ovocem

Kachní prsa s ovocem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody FOOD
Oběd Pečení Dušení Vaření Česko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červené víno Červené zelí Česnek Cibule Cukr krupice Droždí Houska z předešlého dne Hrubá mouka Jablka Kachní stehna Kmín Mléko Olej Pepř mletý Sůl Tymián Vejce Vinný ocet

Jak na houskový knedlík

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Chudí rytíři

Chudí rytíři

Zelný salát s křenem

Zelný salát s křenem

Francouzský ořechový koláč

Francouzský ořechový koláč

Kuřecí kousky ala Donald

Kuřecí kousky ala Donald

Borůvková tartaletka

Borůvková tartaletka

Hlíva (bedly, václavky) na smetaně - rychle a chutně

Hlíva (bedly, václavky) na smetaně -…

Cuketová nádivka (nákyp) s uzeným masem

Cuketová nádivka (nákyp) s uzeným…

Meruňkové bonbony

Meruňkové bonbony

Bylinkový olej

Bylinkový olej

Doporučujeme

15 minut
15minutová česnečka

15minutová česnečka

40 minut
Marry Me Chicken

Marry Me Chicken

90 minut
Perníčky

Perníčky

75 minut
Klasická gulášová polévka

Klasická gulášová polévka

50 minut
Nejjednodušší jablečný koláč

Nejjednodušší jablečný koláč

30 minut
Nejlepší vaječný likér

Nejlepší vaječný likér

60 minut
Pomazánka z pečeného česneku

Pomazánka z pečeného česneku

45 minut
Sušenky s arašídovým krémem

Sušenky s arašídovým krémem

50 minut
Čokoládovo-karamelový koláč

Čokoládovo-karamelový koláč

Jak na houskový knedlík

Poslední sledované recepty

81
Tvarohové řezy s mákem
Tvarohové řezy s mákem
33
Svěží bílkové kokosové řezy s krémem
Svěží bílkové kokosové…
24
Jednoduché tvarohové šátečky (závin) s marmeládou
Jednoduché tvarohové…
22
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
16
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou

Zajímavé články

Velký tahák na vánoční pečení: Recepty na těsta, náplně i polevy
Velký tahák na vánoční pečení: Recepty na těsta,…
Domácí vánoční likéry: Skvělé sváteční pití, které potěší i jako dárek
Domácí vánoční likéry: Skvělé sváteční pití,…
Velký perníčkový speciál: Recepty na těsta, polevy a spousta rad a tipů, aby se vám vánoční perníčky povedly
Velký perníčkový speciál: Recepty na těsta,…
Jak poznat nejchutnější mandarinky? Dva ověřené tipy a trik, jak udělat z kyselých plodů sladké
Jak poznat nejchutnější mandarinky? Dva ověřené…
Nejhezčí vánoční trhy u nás i za hranicemi: Kam vyrazit na svařák, trdelník a další dobroty?
Nejhezčí vánoční trhy u nás i za hranicemi: Kam…
AHA.cz Račte vstoupit! Gregorová opět nezklamala

Račte vstoupit! Gregorová opět nezklamala

Mimibazar Tipy na vánoční dárky 2025: Inspirace pro celou rodinu

Tipy na vánoční dárky 2025: Inspirace pro celou rodinu

Dáma.cz Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Blesk pro ženy Žhavé modely z premiéry Bachelor: Smyslné róby, hluboké výstřihy i sexy detaily

Žhavé modely z premiéry Bachelor: Smyslné róby, hluboké výstřihy i sexy detaily

Ženy.cz Vysoký bodycount: Proč je chlap frajer, a žena levná?

Vysoký bodycount: Proč je chlap frajer, a žena levná?

Blesk.cz Režisér Jiří Adamec (77) v ústavu: Dojemná zpověď parťáka Strejčka!

Režisér Jiří Adamec (77) v ústavu: Dojemná zpověď parťáka Strejčka!

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy Nový díl Eroskopu: Velká erotická předpověď! Rady od sexy řemeslníka...

Nový díl Eroskopu: Velká erotická předpověď! Rady od sexy řemeslníka...

Další doporučené recepty:

Pečená jehněčí kýta po středomořském způsobu
Pečená jehněčí kýta po středomořském…
Pečená kachna
Pečená kachna
Pečená kachna s červeným zelím
Pečená kachna s červeným zelím
Pečená kachní prsa s jablky, javorovým sirupem a jablečnou zálivkou
Pečená kachní prsa s jablky, javorovým…
Pečená kambala s tymiánem
Pečená kambala s tymiánem
Pečená kmínová krkovička
Pečená kmínová krkovička
  • Recepty.cz
  • Pečená kachna s houskovými knedlíky a zelím na víně
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact