• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Pečená kachna s houskovými knedlíky a zelím na víně
Napište svůj komentář k receptu

Pečená kachna s houskovými knedlíky a zelím na víně

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 15
doba přípravy: 150 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pečená kachna s houskovými knedlíky a zelím na víně
Pečená kachna s houskovými knedlíky a zelím na víně
Pečená kachna s houskovými knedlíky a zelím na víně
Pečená kachna s houskovými knedlíky a zelím na víně
Pečená kachna s houskovými knedlíky a zelím na víně
Pečená kachna s houskovými knedlíky a zelím na víně
Pečená kachna s houskovými knedlíky a zelím na víně
Pečená kachna s houskovými knedlíky a zelím na víně
6fotografií
Nahrát fotku
 

Když se peče kachna, hádáte se pak v rodině, kdo si vezme stehno? Tak konec hašteření! Upečte rovnou pro každého jedno a bude klid. A k tomu si dejte zelí na víně a domácí knedlík. Co víc si přát?

Suroviny

4 porce
  • Pečená kachna
    • 4
      ks kachní stehna
    • 1
      lžička kmín
    • 4
      stroužek česnek
    • 1
      svazek tymián
    • 1
      špetka sůl
  • Červené zelí na víně
    • 1
      ks červené zelí malá hlávka
    • 1
      ks cibule
    • 2
      lžíce olej
    • 1
      lžíce cukr krupice
    • 100
      ml červené víno
    • 2
      ks jablka
    • 1
      lžíce vinný ocet
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
  • Houskové knedlíky
    • 2
      ks houska z předešlého dne
    • 500
      g hrubá mouka
    • 1
      ks vejce
    • 10
      g droždí
    • 0,50
      lžička cukr krupice
    • 250
      ml mléko vlažné
    • 1
      lžíce olej na vytření mísy
    • 1
      špetka sůl

Postup přípravy receptu

1
Troubu předehřejte na 160 °C. Stehna omyjte a osušte. Vložte je do pekáče, osolte a posypte kmínem. Přidejte celou palici česneku překrojenou napříč a tymián. Podlijte sklenicí vody, přiklopte nebo překryjte alobalem a pečte v troubě 2 hodiny. Poté maso odkryjte, teplotu zvyšte na 190 °C a dopečte ještě 30 minut. Kachna by měla mít zlatavou kůži. Mezitím si začněte připravovat zelí a knedlíky.

RADA: Jak na kuře na paprice? Zkuste recept podle Pohlreicha, Pauluse nebo Kopřivové

2
Zelí nakrájejte na tenké nudličky. Cibuli pokrájejte nadrobno a orestujte ji na oleji, asi 5 minut. Přidejte cukr a až cibule zezlátne, ihned přidejte zelí a víno. Provařte pár minut a přidejte nahrubo nastrouhaná jablka. Zmírněte plamen, zakryjte poklicí a duste asi 30 minut. Hotové zelí osolte, opepřete a dochuťte vinným octem.

RADA: Aby se knedlíky nelepily na dno hrnce

3
Udělejte knedlíky. Housky nakrájejte na menší kostky. Mouku smíchejte v míse se lžičkou soli. Uprostřed udělejte důlek, do něj vyklepněte vejce, rozdrobte droždí, přidejte cukr a zalijte mlékem. Vidličkou vejce lehce prošlehejte s mlékem a droždím a nechte 5 minut na teplém místě vzejít klásek. Poté vařečkou vypracujte měkké těsto a na závěr do něj zapracujte nakrájené housky. Těsto přendejte do mísy vytřené olejem, přikryjte utěrkou a nechte na teplém místě 30 minut kynout.
4
Ve velkém hrnci přiveďte k varu osolenou vodu. Namočte si ruce a z vykynutého těsta vytvarujte na pracovní ploše šišky (myslete na to, že se musí nejen vejít do hrnce, ale že při vaření také nakynou). Knedlíkové šišky ještě nechte 10 minut odpočinout a poté je opatrně přesuňte do vroucí vody. Knedlíky vařte 18 minut, v polovině varu je obraťte. Uvařené knedlíky vyndejte z vody a po celé délce propíchejte špejlí nebo vidličkou, aby ven vyšla pára. Knedlíky jsou velmi měkké, proto je krájejte opatrně, nejlépe nití. Podávejte s pečenou kachnou a vinným zelím.
5
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo časopisu F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pomerančová kachna

Pomerančová kachna

Kachní stehna s polentovymi placičkami (Entenkeule mit Polentaplätzchen)

Kachní stehna s polentovymi…

Kachní prsa s ovocem

Kachní prsa s ovocem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody FOOD
Oběd Pečení Dušení Vaření Česko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červené víno Červené zelí Česnek Cibule Cukr krupice Droždí Houska z předešlého dne Hrubá mouka Jablka Kachní stehna Kmín Mléko Olej Pepř mletý Sůl Tymián Vejce Vinný ocet

Jak na houskový knedlík

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Plněná kuřecí prsa

Plněná kuřecí prsa

Senzační schwarzwaldský dort

Senzační schwarzwaldský dort

Nakládaný hermelín VI.

Nakládaný hermelín VI.

Kapr pečený s bylinkami na másle

Kapr pečený s bylinkami na másle

Buřty s cibulí

Buřty s cibulí

Česnekové plátky se slaninou

Česnekové plátky se slaninou

Smetanová polévka (Rahmsuppe)

Smetanová polévka (Rahmsuppe)

Čočkový salát s hořčicí

Čočkový salát s hořčicí

Tvarohový koláč s borůvkami

Tvarohový koláč s borůvkami

Doporučujeme

30 minut
Cuketové stripsy s parmazánem

Cuketové stripsy s parmazánem

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

Domácí kečup

Domácí kečup

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Jak na houskový knedlík

Poslední sledované recepty

177
Dýňová tortila
Dýňová tortila
117
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
45
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
41
Máslové řízky
Máslové řízky
37
Rajská polévka (nejen) s fazolemi
Rajská polévka (nejen) s…

Zajímavé články

Co ještě udělat z cuket? Zkuste tyto univerzální cuketové palačinky!
Co ještě udělat z cuket? Zkuste tyto univerzální…
Lečo: Vyzkoušejte naše osvědčené recepty na oblíbenou prázdninovou večeři!
Lečo: Vyzkoušejte naše osvědčené recepty na…
Moderní zavařování: Top 5 receptů, které letos musíte vyzkoušet
Moderní zavařování: Top 5 receptů, které letos…
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát, září jako duha a je doslova nabitý živinami
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát,…
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři suroviny!
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři…
AHA.cz Janda už ani nedoufal: Velká radost z následovníka

Janda už ani nedoufal: Velká radost z následovníka

Mimibazar Román Návrat do zátoky: Ideální kniha pro letní dny. Prožijte příběh plný lásky a romantiky!

Román Návrat do zátoky: Ideální kniha pro letní dny. Prožijte příběh plný lásky a romantiky!

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Proměny účesu první dámy: Kadeřnice Evy Pavlové odhaluje detaily i překvapivou inspiraci

Proměny účesu první dámy: Kadeřnice Evy Pavlové odhaluje detaily i překvapivou inspiraci

Ženy.cz Opalování nahoře bez: Proč je to pořád tak kontroverzní?

Opalování nahoře bez: Proč je to pořád tak kontroverzní?

Blesk.cz Petr Vágner na netradiční svatební cestě: Grónsko přešel za 6 dní!

Petr Vágner na netradiční svatební cestě: Grónsko přešel za 6 dní!

SportRevue.cz FOTO: Kočky k pohledání. 40 (ex)sportovkyň, které stoprocentně splňují ideál ženské krásy

FOTO: Kočky k pohledání. 40 (ex)sportovkyň, které stoprocentně splňují ideál ženské krásy

Maminka.cz Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Blesk Horoskopy Kdo je ze zvěrokruhu největší sobec? Jsou to tahle znamení!

Kdo je ze zvěrokruhu největší sobec? Jsou to tahle znamení!

Další doporučené recepty:

Pečená jehněčí kýta po středomořském způsobu
Pečená jehněčí kýta po středomořském…
Pečená kachna
Pečená kachna
Pečená kachna s červeným zelím
Pečená kachna s červeným zelím
Pečená kachní prsa s jablky, javorovým sirupem a jablečnou zálivkou
Pečená kachní prsa s jablky, javorovým…
Pečená kambala s tymiánem
Pečená kambala s tymiánem
Pečená kmínová krkovička
Pečená kmínová krkovička
  • Recepty.cz
  • Pečená kachna s houskovými knedlíky a zelím na víně
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact