• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Pečená kachna s houskovými knedlíky a zelím na víně
Napište svůj komentář k receptu

Pečená kachna s houskovými knedlíky a zelím na víně

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 15
doba přípravy: 150 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pečená kachna s houskovými knedlíky a zelím na víně
Pečená kachna s houskovými knedlíky a zelím na víně
Pečená kachna s houskovými knedlíky a zelím na víně
Pečená kachna s houskovými knedlíky a zelím na víně
Pečená kachna s houskovými knedlíky a zelím na víně
Pečená kachna s houskovými knedlíky a zelím na víně
Pečená kachna s houskovými knedlíky a zelím na víně
Pečená kachna s houskovými knedlíky a zelím na víně
6fotografií
Nahrát fotku
 

Když se peče kachna, hádáte se pak v rodině, kdo si vezme stehno? Tak konec hašteření! Upečte rovnou pro každého jedno a bude klid. A k tomu si dejte zelí na víně a domácí knedlík. Co víc si přát?

Suroviny

4 porce
  • Pečená kachna
    • 4
      ks kachní stehna
    • 1
      lžička kmín
    • 4
      stroužek česnek
    • 1
      svazek tymián
    • 1
      špetka sůl
  • Červené zelí na víně
    • 1
      ks červené zelí malá hlávka
    • 1
      ks cibule
    • 2
      lžíce olej
    • 1
      lžíce cukr krupice
    • 100
      ml červené víno
    • 2
      ks jablka
    • 1
      lžíce vinný ocet
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
  • Houskové knedlíky
    • 2
      ks houska z předešlého dne
    • 500
      g hrubá mouka
    • 1
      ks vejce
    • 10
      g droždí
    • 0,50
      lžička cukr krupice
    • 250
      ml mléko vlažné
    • 1
      lžíce olej na vytření mísy
    • 1
      špetka sůl

Postup přípravy receptu

1
Troubu předehřejte na 160 °C. Stehna omyjte a osušte. Vložte je do pekáče, osolte a posypte kmínem. Přidejte celou palici česneku překrojenou napříč a tymián. Podlijte sklenicí vody, přiklopte nebo překryjte alobalem a pečte v troubě 2 hodiny. Poté maso odkryjte, teplotu zvyšte na 190 °C a dopečte ještě 30 minut. Kachna by měla mít zlatavou kůži. Mezitím si začněte připravovat zelí a knedlíky.

RADA: Jak na kuře na paprice? Zkuste recept podle Pohlreicha, Pauluse nebo Kopřivové

2
Zelí nakrájejte na tenké nudličky. Cibuli pokrájejte nadrobno a orestujte ji na oleji, asi 5 minut. Přidejte cukr a až cibule zezlátne, ihned přidejte zelí a víno. Provařte pár minut a přidejte nahrubo nastrouhaná jablka. Zmírněte plamen, zakryjte poklicí a duste asi 30 minut. Hotové zelí osolte, opepřete a dochuťte vinným octem.

RADA: Aby se knedlíky nelepily na dno hrnce

3
Udělejte knedlíky. Housky nakrájejte na menší kostky. Mouku smíchejte v míse se lžičkou soli. Uprostřed udělejte důlek, do něj vyklepněte vejce, rozdrobte droždí, přidejte cukr a zalijte mlékem. Vidličkou vejce lehce prošlehejte s mlékem a droždím a nechte 5 minut na teplém místě vzejít klásek. Poté vařečkou vypracujte měkké těsto a na závěr do něj zapracujte nakrájené housky. Těsto přendejte do mísy vytřené olejem, přikryjte utěrkou a nechte na teplém místě 30 minut kynout.
4
Ve velkém hrnci přiveďte k varu osolenou vodu. Namočte si ruce a z vykynutého těsta vytvarujte na pracovní ploše šišky (myslete na to, že se musí nejen vejít do hrnce, ale že při vaření také nakynou). Knedlíkové šišky ještě nechte 10 minut odpočinout a poté je opatrně přesuňte do vroucí vody. Knedlíky vařte 18 minut, v polovině varu je obraťte. Uvařené knedlíky vyndejte z vody a po celé délce propíchejte špejlí nebo vidličkou, aby ven vyšla pára. Knedlíky jsou velmi měkké, proto je krájejte opatrně, nejlépe nití. Podávejte s pečenou kachnou a vinným zelím.
5
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo časopisu F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pomerančová kachna

Pomerančová kachna

Kachní stehna s polentovymi placičkami (Entenkeule mit Polentaplätzchen)

Kachní stehna s polentovymi…

Kachní prsa s ovocem

Kachní prsa s ovocem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody FOOD
Oběd Pečení Dušení Vaření Česko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červené víno Červené zelí Česnek Cibule Cukr krupice Droždí Houska z předešlého dne Hrubá mouka Jablka Kachní stehna Kmín Mléko Olej Pepř mletý Sůl Tymián Vejce Vinný ocet

Jak na houskový knedlík

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pomazánka ze sardinek

Pomazánka ze sardinek

Pampeliškový med

Pampeliškový med

Čokoládový dort z jablek

Čokoládový dort z jablek

Bramborovo - květáková polévka s kurkumou

Bramborovo - květáková polévka s…

Cizrna na italský způsob II.

Cizrna na italský způsob II.

Rýže s kari na smetaně

Rýže s kari na smetaně

Bramborovo-špenátová polévka

Bramborovo-špenátová polévka

Pivní marinované špízy

Pivní marinované špízy

Jednoduché švestkovo-makové kynuté knedlíky

Jednoduché švestkovo-makové kynuté…

Doporučujeme

20 minut
Čočkový dhál

Čočkový dhál

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

30 minut
Krupicový dezert se švestkovým rozvarem

Krupicový dezert se švestkovým…

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Jak na houskový knedlík

Poslední sledované recepty

97
Krupicový dezert se švestkovým rozvarem
Krupicový dezert se…
73
Jablečný Lotus řez - nepečený
Jablečný Lotus řez -…
61
Nepečený jablkový dort
Nepečený jablkový dort
49
Domácí rybízová marmeláda
Domácí rybízová marmeláda
31
Míchaná vajíčka s paštikou
Míchaná vajíčka s…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních večeří z brambor
Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních…
7 českých podzimních superpotravin: Jsou levné, pochutnáte si na nich a někdy dokáží i zázraky
7 českých podzimních superpotravin: Jsou levné,…
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti, které potěší nejen vášnivé houbaře
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti,…
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4 recepty, jak je chutně využít
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4…
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a kreativita v jednom
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin:…
AHA.cz Bohdalová ve společnosti: Tajemný doprovod vzbudil otázky

Bohdalová ve společnosti: Tajemný doprovod vzbudil otázky

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Blesk pro ženy Ofiny jsou zpět! Jaký typ bude hitem tohoto podzimu?

Ofiny jsou zpět! Jaký typ bude hitem tohoto podzimu?

Ženy.cz Lidi, vzpamatujte se! Proč už nikdo nemá normální vztah k jídlu?

Lidi, vzpamatujte se! Proč už nikdo nemá normální vztah k jídlu?

Blesk.cz Belohorcová k obvinění manžela z nevěry: Podivné vyjádření! Vlastíka se nezastala…

Belohorcová k obvinění manžela z nevěry: Podivné vyjádření! Vlastíka se nezastala…

SportRevue.cz FOTO: Paulina Gretzky a 25 dalších půvabných dcer bývalých slavných sportovců

FOTO: Paulina Gretzky a 25 dalších půvabných dcer bývalých slavných sportovců

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy Ezoterické rituály na podzimní rovnodennost: Jak přilákat lásku a hojnost?

Ezoterické rituály na podzimní rovnodennost: Jak přilákat lásku a hojnost?

Další doporučené recepty:

Pečená jehněčí kýta po středomořském způsobu
Pečená jehněčí kýta po středomořském…
Pečená kachna
Pečená kachna
Pečená kachna s červeným zelím
Pečená kachna s červeným zelím
Pečená kachní prsa s jablky, javorovým sirupem a jablečnou zálivkou
Pečená kachní prsa s jablky, javorovým…
Pečená kambala s tymiánem
Pečená kambala s tymiánem
Pečená kmínová krkovička
Pečená kmínová krkovička
  • Recepty.cz
  • Pečená kachna s houskovými knedlíky a zelím na víně
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact