• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Pečená jehněčí kýta po středomořském způsobu
Napište svůj komentář k receptu

Pečená jehněčí kýta po středomořském způsobu

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 4
doba přípravy: 150 minut
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pečená jehněčí kýta po středomořském způsobu
Nahrát fotku
 

Suroviny

8 porce
    • 2
      kg jehněčí kýta
    • 2
      lžíce olivový olej
    • 1
      lžička mořská sůl
    • pepř celý (hrubě drcený)
    • 2
      ks červená paprika
    • 2
      ks žluté papričky
    • 1
      ks bobkový list
    • 10
      ks hřebíček
    • 8
      ks kardamom
    • 8
      stroužek česnek (neloupané)
    • 80
      ml citronová šťáva
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
1. Troubu předehřejte na 220 °C. Pekáč vymažte olejem a rozložte do něj očištěné a pokrájené papriky, bobkový list, hřebíčky a kardamom. Posypte mořskou solí a drceným pepřem.
2
2. Do pekáče položte dobře osolenou a opepřenou jehněčí kýtu a okolo rozložte stroužky česneku. Potřete nebo zakápněte olejem a citronovou šťávou. Pečte, až je maso měkké a na povrchu krásně zlatavé. Nechte ve vypnuté troubě a při pootevřených dvířkách asi 10 minut odpočívat.
3
3. Vyjměte pekáč z trouby a volně překryjte alobalem. Nechte ještě 20 minut stát, pak maso naporcujte a podávejte třeba s pečenými bramborami.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vepřová panenka po středomořském způsobu

Vepřová panenka po středomořském…

Jehněčí kýta pečená se 40 stroužky mladého česneku - Gigot aux 40 gousses d ail

Jehněčí kýta pečená se 40 stroužky…

Okoun se salátem ve středomořském stylu

Okoun se salátem ve středomořském…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nartounekv | 29. 10. 2018 10:51

    vždy výborné :)

  • Nartounekv | 17. 11. 2014 12:24

    vynikající, skvěle jsme si pochutnali :-)

  • Nartounekv | 17. 11. 2014 12:22

    opravdu vynikající, moc jsme si pochutnali. :-) :-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Jehněčí
Maso Jehněčí Oběd Večeře Pečení Velikonoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Červená paprika Česnek Citronová šťáva Hřebíček Jehněčí kýta Kardamom Mořská sůl Olivový olej Pepř celý Pepř mletý Sůl Žluté papričky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Maďarský paprikový salát

Maďarský paprikový salát

Kakaovník

Kakaovník

Polévka z uzeného masa II.

Polévka z uzeného masa II.

Český chleba v cizině

Český chleba v cizině

Cejn na bylinkách

Cejn na bylinkách

Zelňačka s maďarskou klobásou

Zelňačka s maďarskou klobásou

Jáhlové placky

Jáhlové placky

Hlíva s rýží

Hlíva s rýží

Batátové bramboráky

Batátové bramboráky

Doporučujeme

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

303
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
71
Plněné kynuté knedlíky vepřovými výpečky
Plněné kynuté knedlíky…
58
Suchá kaše cestovní (alpské ovesné müsli), základní recept
Suchá kaše cestovní …
47
Čočkový salát se sázeným vejcem
Čočkový salát se sázeným…
41
Falešné liptovské pirohy
Falešné liptovské pirohy

Zajímavé články

Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti, které potěší nejen vášnivé houbaře
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti,…
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4 recepty, jak je chutně využít
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4…
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a kreativita v jednom
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin:…
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj připravit lahodný nápoj i dezert podle receptu Josefa Maršálka
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj…
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou dobrotu prince Harryho, čokoládový tiffin nebo karamelové pokušení
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou…
AHA.cz Třaskavý konec u Boučka? Vyjádření moderátora mluví za vše

Třaskavý konec u Boučka? Vyjádření moderátora mluví za vše

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Blesk pro ženy Tohle byly největší ikony 90. let! Jak vypadají dnes?

Tohle byly největší ikony 90. let! Jak vypadají dnes?

Ženy.cz Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Blesk.cz Těhotná Šárka Krausová: Skončila i v divadle!

Těhotná Šárka Krausová: Skončila i v divadle!

SportRevue.cz FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo musí přestat utrácet a kdo chytne ve vztahu druhý dech?

Horoskop na další týden: Kdo musí přestat utrácet a kdo chytne ve vztahu druhý dech?

Další doporučené recepty:

Pečená husa s kaštanovou nádivkou a červeným zelím
Pečená husa s kaštanovou nádivkou a…
Pečená jablka na javorovém sirupu
Pečená jablka na javorovém sirupu
Pečená jablka s ořechy, brusinkami a karamelem
Pečená jablka s ořechy, brusinkami a…
Pečená kachna
Pečená kachna
Pečená kachna s červeným zelím
Pečená kachna s červeným zelím
Pečená kachna s houskovými knedlíky a zelím na víně
Pečená kachna s houskovými knedlíky a…
  • Recepty.cz
  • Pečená jehněčí kýta po středomořském způsobu
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact