• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Pečená játra na cibulce
Napište svůj komentář k receptu

Pečená játra na cibulce

autor: Kaczule
0.0
moje hodnoceni
3.4
hodnotilo: 26
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pečená játra na cibulce
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • vepřová játra Nebo hovězí (množství nechám na vás, každý má jinak velký hlad)
    • 4
      ks cibule 3-4
    • sůl
    • pepř mletý
    • kmín
    • červená paprika Trochu
    • olej

Postup přípravy receptu

1
Na pekáč nalejeme olej (ne aby to v tom plavalo). Cibuli nakrájíme na kolečka (trošku silnější) a rozprostřeme po pekáči. Játra nakrájíme na větší nudle, osolíme, opepříme, okmínujeme a trošku posypeme červenou paprikou (já používám sladkou). Položíme na pekáč, dáme do trouby cca na 180 °C na nějakých 20-30 minut (zkrátka až je játra hotová).
2
Doporučuju konzumovat s měkkým čerstvým chlebem a kdo má víc chuti pracovat, může si uvařit i brambůrky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Játra na cibulce

Játra na cibulce

Kachní játra na cibulce s hranolkami

Kachní játra na cibulce s hranolkami

Pečená sekaná na houbách

Pečená sekaná na houbách

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Dáda | 25. 4. 2015 10:02

    500 porcí..asi slušnej oddíl :)

  • Dáda | 25. 4. 2015 10:01

    Ono pokud bude tepelná úprava trvat chvíli (např. kuřecí játra na pánvi - pár minut) tak solení předem nevadí, tolik vody za tu chvíli nevytáhnou. Ale pokud bych je dával péct, tak bych s tím solením asi počkal až na konec :)

  • Anička | 22. 10. 2014 16:13

    Ani vepřová ani hovězí játra se nesolí před tepelnou úpravou. To ví každý.

  • Aťka | 27. 9. 2014 10:23

    Dobrý, jen by mě zajímalo, proč jsou v ingrediencích vepřové vnitřnosti, když vařím jen z jater?

  • moncik | 26. 2. 2014 14:17

    Jen malá otázka, O:-) vubec se nepodlévá vodou?

  • kucharipa | 30. 11. 2013 13:19

    solí se pouze játra kuřecí a kachní těm to nevadí, játra vepřová se nemají solit pře TÚ protože mají tendenci tvrdnout, není to ale pravda vždy záleží na zvolené TÚ a na kvalitě jater. Jsem profesionální kuchař a játra když je upravuji doma solím i před TÚ v práci, kde mám před sebou 500 porcí bych si to nedovolil - náhoda je blbec.

  • Andy | 5. 4. 2013 11:57

    solí :'( :'( se až nakonec aby nestvrdly, jinak jsou jak kámen :-| :-|

  • Iveta | 14. 3. 2013 11:25

    Játra ztvrdnou tím, že se dlouho tepelně upravují např. při smažení, sůl jim nevadí, zvlášť, pokud jsou upravována pečením ;-)

  • Jana | 20. 2. 2013 13:08

    neni to tak dlouho zpatky co ten tloustik v tescoma s chuti rikal ze je to fama ze se jatra normalne soli syrovy

  • Azz | 22. 12. 2012 10:44

    Prosím Vás, vy amatéři nezlobte se na mě ale JÁTRA SE NESMÍ SOLIT PŘED TEPELNOU ÚPRAVOU!!! Až po, jinak můžou játra ,, stvrdnout '' není to vůbec dobré. Dělal jsem Hotelovou školu takže vím jak se věci mají, pokud je solíte je to vás boj. Ale správně se solit před tepelnou úpravou nemají.-

  • Karel | 9. 12. 2012 14:51

    játra se solit mohou jen se sůl nepoužívá v případě že se játra nakladaji na delší dobu. :-)

  • Aislinn | 2. 12. 2012 11:48

    Je to fáma, syrová játra se bez problémů solí. pracovala jsem v hospodě a tam se to praktikovalo běžně a nikdo si nikdy nestěžoval. 8-)

  • kateřina pavlíčková | 26. 10. 2007 12:07

    Já osobně je teda hned posolím mořskou solí a pak to trošku podleju když se to peče a nemám problémy stím, že by se játra neudělala do měkka :-( Zkusím to teda i bez soli až je budu dělat, ale i tak nevím nevím.. ale samozřejmě děkuji za radu :-)

  • Marie Pospíšilová | 25. 10. 2007 05:49

    I já přispěji s troškou do mlýna :). Syrová játra, pokud se připravují klasicky na kamnech (smažená apod.) se nesolí, neb by zkameněly. Pokud se pečou v troubě, lze je osolit, jsou pěkně měkké. Sic jsem tomu dříve nevěřila, ale někdo mi poradil, a opravdu je to tak. Hodně úspěchů :)

  • Prokop Tunel | 24. 10. 2007 08:11

    Někde jsem četl,že od té doby co je v soli jód,se játra můžou solit syrová. Sám jsem ale nezkoušel.

  • Kamil Krybus | 23. 10. 2007 18:50

    Jinak dobrý, ale solit syrová játra? Játra se přece solí až po telepné úpravě.

  • Jitka Petrásková | 23. 10. 2007 17:37

    Vážně se to hned solí? Osolená syrová játra přeci tvrdnou. Nebo máte nějaký fígl?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové Hovězí Vnitřnosti
Maso Hovězí Vnitřnosti Vepřové Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červená paprika Cibule Kmín Olej Pepř mletý Sůl Vepřová játra
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tvarohová buchta tříbarevná

Tvarohová buchta tříbarevná

Vanilkové rohlíčky

Vanilkové rohlíčky

Francouzský hruškový koláč

Francouzský hruškový koláč

Linecká velikonoční vejce II.

Linecká velikonoční vejce II.

Květáková polévka s brokolicí

Květáková polévka s brokolicí

Bramborové noky s dušeným kysaným zelím a pečenou krkovicí

Bramborové noky s dušeným kysaným…

Salát z grilované zeleniny

Salát z grilované zeleniny

"Piknik" medové kuličky - kokosové

"Piknik" medové kuličky - kokosové

Palačinky (na palačinkovač)

Palačinky (na palačinkovač)

Doporučujeme

30 minut
Fajitas v tortille

Fajitas v tortille

180 minut
Vláčná máslová vánočka

Vláčná máslová vánočka

30 minut
Rumové kuličky nepečené a snadné

Rumové kuličky nepečené a snadné

40 minut
Malinová vosí hnízda

Malinová vosí hnízda

30 minut
Vídeňský bramborový salát

Vídeňský bramborový salát

40 minut
Nepečené lotus kuličky

Nepečené lotus kuličky

90 minut
Vánoční jihočeský kuba

Vánoční jihočeský kuba

40 minut
Rafaelo kuličky

Rafaelo kuličky

40 minut
Bramborový salát

Bramborový salát

Poslední sledované recepty

42
Vepřové s pepřovou omáčkou
Vepřové s pepřovou…
29
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
26
Smetanové fleky se zelím
Smetanové fleky se zelím
22
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
21
Klatovské závitky / ptáčky / roládky -  po našem
Klatovské závitky /…

Zajímavé články

Dokonalá vánočka podle cukráře Josefa Maršálka: Recept a 8 rad, díky kterým se vám určitě povede
Dokonalá vánočka podle cukráře Josefa Maršálka:…
Rychlé nepečené cukroví na poslední chvíli: Udělejte sladký salámek, roládu nebo kuličky
Rychlé nepečené cukroví na poslední chvíli:…
Bramborový salát podle Pavla Berkyho: Rozbouchnuté brambory a domácí majonéza z něj dělají opravdový skvost
Bramborový salát podle Pavla Berkyho:…
Slané cukroví: Výborná alternativa pro chvíle, kdy už máte sladkého dost
Slané cukroví: Výborná alternativa pro chvíle,…
Nejlepší krémy do vánočního cukroví: 8 osvědčených receptů, které zvládnou i začátečníci
Nejlepší krémy do vánočního cukroví: 8…
AHA.cz Šok v Lucerně! Slováček dostal milion od cizího muže

Šok v Lucerně! Slováček dostal milion od cizího muže

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Blesk pro ženy Hvězdy Ordinace opět spolu! Komu to slušelo nejvíce?

Hvězdy Ordinace opět spolu! Komu to slušelo nejvíce?

Ženy.cz 3 osvědčené tipy, jak o Vánocích nepřibrat

3 osvědčené tipy, jak o Vánocích nepřibrat

Blesk.cz Miss Kočendová těsně před porodem: Zrušila dětský pokojíček!

Miss Kočendová těsně před porodem: Zrušila dětský pokojíček!

SportRevue.cz FOTO, VIDEO: To musíte vidět! Fanynka Zlatana Ibrahimoviče v akci

FOTO, VIDEO: To musíte vidět! Fanynka Zlatana Ibrahimoviče v akci

Maminka.cz Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Blesk Horoskopy Velký horoskop na rok 2026: Zjistěte, co vás čeká v lásce, práci i financích

Velký horoskop na rok 2026: Zjistěte, co vás čeká v lásce, práci i financích

  • Recepty.cz
  • Pečená játra na cibulce
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact