• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Pečená husa s kaštanovou nádivkou a červeným zelím
Napište svůj komentář k receptu

Pečená husa s kaštanovou nádivkou a červeným zelím

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 6
doba přípravy: 300 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pečená husa s kaštanovou nádivkou a červeným zelím
Pečená husa s kaštanovou nádivkou a červeným zelím
Pečená husa s kaštanovou nádivkou a červeným zelím
Pečená husa s kaštanovou nádivkou a červeným zelím
Pečená husa s kaštanovou nádivkou a červeným zelím
Pečená husa s kaštanovou nádivkou a červeným zelím
4fotografie
Nahrát fotku
 

Tahle pečínka není náročná na dovednosti, ale na čas. Proto se ideálně hodí na nedělní slavnostní oběd. Nádivka s kaštany je přímo delikatesní a proto se podává místo knedlíků. A k tomu zelí a malý zázrak je na světě!

Suroviny

6 porce
    • 1
      ks husa o hmotnosti 3-4 kg
    • 3
      ks rohlík starší
    • 150
      ml smetana
    • 200
      g kaštany předvařené, vakuově balené
    • 1
      ks hrušky
    • 3
      ks rozmarýn snítky
    • 1
      ks pomeranč
    • sůl
  • Červené zelí s kaštany
    • 1
      ks červené zelí hlávka
    • 1
      ks cibule
    • 50
      g slanina v celku
    • 3
      lžíce sádlo
    • 1
      lžička drcený kmín
    • 250
      g kaštany předvařené, vakuově balené
    • 2
      lžíce med
    • 2
      lžíce cukr krupice
    • 2
      lžíce červený vinný ocet
    • citronová šťáva
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Pinzetou odstraňte zbytky peří, husu omyjte, osušte a zevnitř i zvnějška do ní vetřete alespoň záleží na velikosti drůbeže. Nechte v chladu uležet do druhého dne.

RADA: Jak na kuře na paprice? Zkuste recept podle Pohlreicha, Pauluse nebo Kopřivové

2
Troubu předehřejte na 120 °C. Z povrchu husy setřete zbytky soli. Rohlíky nakrájejte na kostičky, v misce přelijte smetanou a osolte, kaštany překrájejte na poloviny, oloupanou hrušku na kostky, jehličky z 1 snítky rozmarýnu najemno. Z pečiva vymačkejte smetanu a zlehka smíchejte s kaštany, hruškou a rozmarýnem. Husu naplňte nádivkou a otvor svažte režnou nití nebo spíchněte kovovými špízy.

RADA: Křupavé pečené kuře

3
Husu položte na velký pekáč prsíčky dolů - pod ni můžete položit několik špejlí nebo kovových špízů, budou bránit připečení. Podlijte trochou vody a přesuňte do předehřáté trouby. Přidejte k ní zbytek rozmarýnu, přikryjte ji druhým pekáčem a pečte asi 4 až 5 hodin, velkou husu až o půl hodiny déle. Podlévejte vodou a hlídejte, aby se nepřipekla.

RADA: Ze starého chleba uděláte super topinky, smaženku, zmrzlinu i kávu!

4
Husu otočte prsy nahoru, kůži propíchejte vidličkou a znovu zakryjte. Tuk, který se drží na hladině, postupně odebírejte do zvláštního kastrolu a pečínku průběžně podlévejte. Ke konci pečení zvyšte teplotu na 230 °C, odstraňte pekáč nebo poklici. Husu otočte hřbetem nahoru, potřete šťávou z pomeranče a asi 20 minut dopékejte. Hotovou husu vyjměte z trouby, pevně přikryjte alobalem a před porcování nechte odpočinout, minimálně 15 minut.

RADA: VIDEO, jak naporcovat celé kuře

5
Zatímco se peče husa, připravte zelí. Hlávku očistěte a nakrouhejte, cibuli nakrájejte najemno, slaninu na drobné kostičky. Ve velkém kastrolu rozehřejte sádlo a orestujte na něm slaninu, pak nechte zesklovatět cibuli a přisypejte zelí. Osolte ho, okmínujte a zvolna duste bez pokličky, aby se uvolnily čpavé látky, zhruba 15 minut.
6
Podle potřeby zelí podlijte vodou, ale nepřežeňte to, ať ho nemusíte zahušťovat. Občas zelí promíchejte a pod poklicí duste doměkka, asi 20 minut. Na posledních 10 minut přidejte kaštany. Zelí ochuťte medem, cukrem, octem, případně i solí. Podle chuti doslaďte cukrem a dokyselte citronovou šťávou.
7
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo časopisu F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Husí roláda s kaštanovou nádivkou

Husí roláda s kaštanovou nádivkou

Nejlepší svatomartinská husa

Nejlepší svatomartinská husa

Pečená husa s brusinkovým zelím

Pečená husa s brusinkovým zelím

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody FOOD
Oběd Pečení Dušení Česko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červené zelí Červený vinný ocet Cibule Citronová šťáva Cukr krupice Drcený kmín Hrušky Husa Kaštany Med Pomeranč Rohlík Rozmarýn Sádlo Slanina Smetana Sůl

Sekaná, která nepraskne

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Koprová omáčka

Koprová omáčka

Papriky plněné sýrem

Papriky plněné sýrem

"Pravé" Baileys

"Pravé" Baileys

Meruňkové řezy s kokosovou peřinou

Meruňkové řezy s kokosovou peřinou

Vdolky pečené v troubě

Vdolky pečené v troubě

Gnocchi jako halušky

Gnocchi jako halušky

Růžičková kapusta po indicku

Růžičková kapusta po indicku

Lahodné vafle

Lahodné vafle

Kouzelný vaječný koňak

Kouzelný vaječný koňak

Doporučujeme

30 minut
Středomořská čočková polévka

Středomořská čočková polévka

40 minut
Polévka z pečených rajčat

Polévka z pečených rajčat

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

95 minut
Brownies s ostružinovým pyré

Brownies s ostružinovým pyré

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

40 minut
Quiche s červenou řepou a sýrem

Quiche s červenou řepou a sýrem

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Sekaná, která nepraskne

Poslední sledované recepty

131
Svíčková Stroganoff
Svíčková Stroganoff
122
Smetanové fleky se zelím
Smetanové fleky se zelím
118
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
92
Bramborový guláš s hlívou
Bramborový guláš s hlívou
87
Cuketové placičky s žervé
Cuketové placičky s žervé

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Zářijové večeře, které budete mít do 30 minut na stole
Od pondělí do pátku: Zářijové večeře, které…
Jednoduchá a luxusní budapešťská pomazánka: Stačí trochu vylepšit dvě základní ingredience
Jednoduchá a luxusní budapešťská pomazánka: Stačí…
Dorty vzdorující gravitaci: Prohlédněte si sladkosti, které ohromí každého oslavence
Dorty vzdorující gravitaci: Prohlédněte si…
Švestky jedna báseň: 11 receptů, díky kterým chutně zpracujete letošní úrodu
Švestky jedna báseň: 11 receptů, díky kterým…
Domácí pečený čaj: Zkuste další chutný způsob, jak zužitkovat úrodu letního ovoce
Domácí pečený čaj: Zkuste další chutný způsob,…
AHA.cz Drama u Vondráčkové: První reakce zpěvačky

Drama u Vondráčkové: První reakce zpěvačky

Mimibazar Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Dáma.cz Slzy, kufry a zpáteční letenka. Jak vypadají rozchody na dovolené?

Slzy, kufry a zpáteční letenka. Jak vypadají rozchody na dovolené?

Blesk pro ženy Módní tabu v kanceláři: Na tyhle oděvy zapomeňte!

Módní tabu v kanceláři: Na tyhle oděvy zapomeňte!

Ženy.cz Jaký jste typ partnerky? Poznejte, jestli jste generálka, drama queen nebo tichý anděl

Jaký jste typ partnerky? Poznejte, jestli jste generálka, drama queen nebo tichý anděl

Blesk.cz Autor Dětí Nagana, režisér Dan Pánek: Oženil se!

Autor Dětí Nagana, režisér Dan Pánek: Oženil se!

SportRevue.cz FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

Maminka.cz Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Blesk Horoskopy Velký horoskop lásky na září: Kdo si projde partnerskou krizí a kdo může otěhotnět?

Velký horoskop lásky na září: Kdo si projde partnerskou krizí a kdo může otěhotnět?

Další doporučené recepty:

Pečená hovězí polévka s houbami a kroupami
Pečená hovězí polévka s houbami a…
Pečená hruška s Hermelínem
Pečená hruška s Hermelínem
Pečená husa s brusinkovým zelím
Pečená husa s brusinkovým zelím
Pečená jablka na javorovém sirupu
Pečená jablka na javorovém sirupu
Pečená jablka s ořechy, brusinkami a karamelem
Pečená jablka s ořechy, brusinkami a…
Pečená jehněčí kýta po středomořském způsobu
Pečená jehněčí kýta po středomořském…
  • Recepty.cz
  • Pečená husa s kaštanovou nádivkou a červeným zelím
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact