• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Pečená husa s kaštanovou nádivkou a červeným zelím
Napište svůj komentář k receptu

Pečená husa s kaštanovou nádivkou a červeným zelím

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 6
doba přípravy: 300 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pečená husa s kaštanovou nádivkou a červeným zelím
Pečená husa s kaštanovou nádivkou a červeným zelím
Pečená husa s kaštanovou nádivkou a červeným zelím
Pečená husa s kaštanovou nádivkou a červeným zelím
Pečená husa s kaštanovou nádivkou a červeným zelím
Pečená husa s kaštanovou nádivkou a červeným zelím
4fotografie
Nahrát fotku
 

Tahle pečínka není náročná na dovednosti, ale na čas. Proto se ideálně hodí na nedělní slavnostní oběd. Nádivka s kaštany je přímo delikatesní a proto se podává místo knedlíků. A k tomu zelí a malý zázrak je na světě!

Suroviny

6 porce
    • 1
      ks husa o hmotnosti 3-4 kg
    • 3
      ks rohlík starší
    • 150
      ml smetana
    • 200
      g kaštany předvařené, vakuově balené
    • 1
      ks hrušky
    • 3
      ks rozmarýn snítky
    • 1
      ks pomeranč
    • sůl
  • Červené zelí s kaštany
    • 1
      ks červené zelí hlávka
    • 1
      ks cibule
    • 50
      g slanina v celku
    • 3
      lžíce sádlo
    • 1
      lžička drcený kmín
    • 250
      g kaštany předvařené, vakuově balené
    • 2
      lžíce med
    • 2
      lžíce cukr krupice
    • 2
      lžíce červený vinný ocet
    • citronová šťáva
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Pinzetou odstraňte zbytky peří, husu omyjte, osušte a zevnitř i zvnějška do ní vetřete alespoň záleží na velikosti drůbeže. Nechte v chladu uležet do druhého dne.

RADA: Jak na kuře na paprice? Zkuste recept podle Pohlreicha, Pauluse nebo Kopřivové

2
Troubu předehřejte na 120 °C. Z povrchu husy setřete zbytky soli. Rohlíky nakrájejte na kostičky, v misce přelijte smetanou a osolte, kaštany překrájejte na poloviny, oloupanou hrušku na kostky, jehličky z 1 snítky rozmarýnu najemno. Z pečiva vymačkejte smetanu a zlehka smíchejte s kaštany, hruškou a rozmarýnem. Husu naplňte nádivkou a otvor svažte režnou nití nebo spíchněte kovovými špízy.

RADA: Křupavé pečené kuře

3
Husu položte na velký pekáč prsíčky dolů - pod ni můžete položit několik špejlí nebo kovových špízů, budou bránit připečení. Podlijte trochou vody a přesuňte do předehřáté trouby. Přidejte k ní zbytek rozmarýnu, přikryjte ji druhým pekáčem a pečte asi 4 až 5 hodin, velkou husu až o půl hodiny déle. Podlévejte vodou a hlídejte, aby se nepřipekla.

RADA: Ze starého chleba uděláte super topinky, smaženku, zmrzlinu i kávu!

4
Husu otočte prsy nahoru, kůži propíchejte vidličkou a znovu zakryjte. Tuk, který se drží na hladině, postupně odebírejte do zvláštního kastrolu a pečínku průběžně podlévejte. Ke konci pečení zvyšte teplotu na 230 °C, odstraňte pekáč nebo poklici. Husu otočte hřbetem nahoru, potřete šťávou z pomeranče a asi 20 minut dopékejte. Hotovou husu vyjměte z trouby, pevně přikryjte alobalem a před porcování nechte odpočinout, minimálně 15 minut.

RADA: VIDEO, jak naporcovat celé kuře

5
Zatímco se peče husa, připravte zelí. Hlávku očistěte a nakrouhejte, cibuli nakrájejte najemno, slaninu na drobné kostičky. Ve velkém kastrolu rozehřejte sádlo a orestujte na něm slaninu, pak nechte zesklovatět cibuli a přisypejte zelí. Osolte ho, okmínujte a zvolna duste bez pokličky, aby se uvolnily čpavé látky, zhruba 15 minut.
6
Podle potřeby zelí podlijte vodou, ale nepřežeňte to, ať ho nemusíte zahušťovat. Občas zelí promíchejte a pod poklicí duste doměkka, asi 20 minut. Na posledních 10 minut přidejte kaštany. Zelí ochuťte medem, cukrem, octem, případně i solí. Podle chuti doslaďte cukrem a dokyselte citronovou šťávou.
7
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo časopisu F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Husí roláda s kaštanovou nádivkou

Husí roláda s kaštanovou nádivkou

Nejlepší svatomartinská husa

Nejlepší svatomartinská husa

Pečená husa s brusinkovým zelím

Pečená husa s brusinkovým zelím

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody FOOD
Oběd Pečení Dušení Česko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červené zelí Červený vinný ocet Cibule Citronová šťáva Cukr krupice Drcený kmín Hrušky Husa Kaštany Med Pomeranč Rohlík Rozmarýn Sádlo Slanina Smetana Sůl

Sekaná, která nepraskne

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Šumavský králík

Šumavský králík

Košíčky z ledových kaštanů

Košíčky z ledových kaštanů

Boloňské brambory

Boloňské brambory

Zapečené brambory se zelím

Zapečené brambory se zelím

Česneková pomazánka - Ježek

Česneková pomazánka - Ježek

Srnčí hřbet na liškách

Srnčí hřbet na liškách

Muffiny z banánů s kousky čokolády

Muffiny z banánů s kousky čokolády

Směs na špagety

Směs na špagety

Chobotničky ze špaget

Chobotničky ze špaget

Doporučujeme

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Sekaná, která nepraskne

Poslední sledované recepty

32
Bramborovo-cuketové placičky s balkánským sýrem
Bramborovo-cuketové…
26
Švestková povidla bez míchání
Švestková povidla bez…
18
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
17
Hruškový / Jablečný rýžový nákyp
Hruškový / Jablečný…
17
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…

Zajímavé články

Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti, které potěší nejen vášnivé houbaře
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti,…
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4 recepty, jak je chutně využít
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4…
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a kreativita v jednom
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin:…
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj připravit lahodný nápoj i dezert podle receptu Josefa Maršálka
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj…
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou dobrotu prince Harryho, čokoládový tiffin nebo karamelové pokušení
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou…
AHA.cz František Ringo Čech (82): Nová žena! Ve věku vnučky

František Ringo Čech (82): Nová žena! Ve věku vnučky

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Tohle byly největší ikony 90. let! Jak vypadají dnes?

Tohle byly největší ikony 90. let! Jak vypadají dnes?

Ženy.cz Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Blesk.cz Zrádci se rychle rozjíždí, ale... Problémy s první misí!

Zrádci se rychle rozjíždí, ale... Problémy s první misí!

SportRevue.cz FOTO: Ronaldově kamarádce to v jeho dresu sekne. A bez něj taky!

FOTO: Ronaldově kamarádce to v jeho dresu sekne. A bez něj taky!

Maminka.cz Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo musí přestat utrácet a kdo chytne ve vztahu druhý dech?

Horoskop na další týden: Kdo musí přestat utrácet a kdo chytne ve vztahu druhý dech?

Další doporučené recepty:

Pečená hovězí polévka s houbami a kroupami
Pečená hovězí polévka s houbami a…
Pečená hruška s Hermelínem
Pečená hruška s Hermelínem
Pečená husa s brusinkovým zelím
Pečená husa s brusinkovým zelím
Pečená jablka na javorovém sirupu
Pečená jablka na javorovém sirupu
Pečená jablka s ořechy, brusinkami a karamelem
Pečená jablka s ořechy, brusinkami a…
Pečená jehněčí kýta po středomořském způsobu
Pečená jehněčí kýta po středomořském…
  • Recepty.cz
  • Pečená husa s kaštanovou nádivkou a červeným zelím
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact