• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Pavlova se šlehačkou a jahodami
Napište svůj komentář k receptu

Pavlova se šlehačkou a jahodami

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.1
hodnotilo: 53
doba přípravy: 100 minut
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pavlova se šlehačkou a jahodami
Pavlova se šlehačkou a jahodami
Pavlova se šlehačkou a jahodami
Pavlova se šlehačkou a jahodami
Pavlova se šlehačkou a jahodami
Pavlova se šlehačkou a jahodami
4fotografie
Nahrát fotku
 

Pavlova je dort z pečených našlehaných bílků z cukrem, zdobený šlehačkou a ovocem. Pravděpodobně pochází z Nového Zélandu, kde byl připraven na počest baletky Pavlovové. Lehoučký sněhový korpus tohoto dortu byl inspirován právě nadýchanou baletní sukní.

Suroviny

6 porce
    • 4
      ks bílek
    • 220
      g moučkový cukr + 1 lžíce do šlehačky + na poprášení
    • 2
      lžíce kukuřičný škrob
    • 2
      lžička vinný ocet
    • 200
      ml smetana ke šlehání
    • jahody na dozdobení

Postup přípravy receptu

1
Z bílků ušlehejte takřka tuhý sníh, poté do něj za stálého šlehání po částech přidejte cukr. Nakonec do hmoty zašlehejte škrob a vinný ocet.

RADA: VIDEO, jak vyšlehat sníh bez bílků

2
Pečicí papír přilepte k plechu pomocí malého množství sněhové hmoty. Na papír obkreslete podle menšího talíře kruh. Do něj navršte ušlehanou hmotu, „sněhová hora“ by měla být asi 4–6 centimetrů vysoká, nepravidelnost je naopak vítaná.
3
Troubu předehřejte na 150 °C. Vložte do ní Pavlovu, teplotu snižte na 120°C a pečte 80 minut. Během pečení troubu neotvírejte, dezert by splaskl. Hotovou Pavlovu nechte postupně chladnout v otevřené troubě.

RADA: 5 vychytávek nejen při pečení sladkého

4
Vychladlý korpus sundejte i s papírem z plechu, papír kolem dokola uvolněte, chytněte za jeden roh, Pavlovu usaďte na podnos a papír rychlým pohybem stáhněte.
5
Smetanu s cukrem ušlehejte dotuha a navršte na korpus. Přidejte očištěné a pokrájené jahody a poprašte trochou moučkového cukru.

RADA: 5 receptů na dezerty z vaječných bílků

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Tvarohovo-ořechovo-sněhové řezy

Tvarohovo-ořechovo-sněhové řezy

Jahodová sněhová roláda

Jahodová sněhová roláda

Sněhové dortíky z hrníčků

Sněhové dortíky z hrníčků

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Dorty
Pečení Dietní Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Jahody Kukuřičný škrob Moučkový cukr Smetana ke šlehání Vinný ocet

Pavlova nadýchaná, jak baletní sukně

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bublanina II.

Bublanina II.

Medovo-mléčné kuličky

Medovo-mléčné kuličky

Kořeněná panenka - grilovaná

Kořeněná panenka - grilovaná

Těstoviny s  paprikou, ricottou a šalvějí

Těstoviny s paprikou, ricottou a…

Jogurtovo-jablečná bábovka

Jogurtovo-jablečná bábovka

Mrkvové placičky

Mrkvové placičky

Zeleninový salát s lososem a jogurtovým dresingem

Zeleninový salát s lososem a…

Borůvkové lívanečky

Borůvkové lívanečky

Pečený květák s kari

Pečený květák s kari

Doporučujeme

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Pavlova nadýchaná, jak baletní sukně

Poslední sledované recepty

42
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
26
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
25
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína
23
Zapečené brambory s masem a smetanou
Zapečené brambory s…
21
Dušené zelí
Dušené zelí

Zajímavé články

Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli: Naučte se poctivý recept na tuhle klasiku
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli:…
Jablečný závin, který chutná božsky aneb osvědčené triky našich babiček
Jablečný závin, který chutná božsky aneb…
AHA.cz Borhyová jako paní Smečková: Tajná svatba v zahraničí

Borhyová jako paní Smečková: Tajná svatba v zahraničí

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Ženy.cz „Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

„Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

Blesk.cz Pozadí ďábelské show Zrádci 2: Hrad za miliony i vražedné tempo! A Brzobohatá mrzla...

Pozadí ďábelské show Zrádci 2: Hrad za miliony i vražedné tempo! A Brzobohatá mrzla...

SportRevue.cz FOTO: Holky k pomilování. 44 nejhezčích (ex)partnerek (ex)hokejistů z NHL

FOTO: Holky k pomilování. 44 nejhezčích (ex)partnerek (ex)hokejistů z NHL

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Další doporučené recepty:

Pavlova s granátovým jablkem a sušenými malinami
Pavlova s granátovým jablkem a sušenými…
Pavlova s marakujou a mangem
Pavlova s marakujou a mangem
Pavlova s pistáciemi a višněmi
Pavlova s pistáciemi a višněmi
Pažitková omáčka
Pažitková omáčka
Pažitková pomazánka
Pažitková pomazánka
PB&J sendvič
PB&J sendvič
  • Recepty.cz
  • Pavlova se šlehačkou a jahodami
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact