• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Pavlova se šlehačkou a jahodami
Napište svůj komentář k receptu

Pavlova se šlehačkou a jahodami

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.1
hodnotilo: 53
doba přípravy: 100 minut
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pavlova se šlehačkou a jahodami
Pavlova se šlehačkou a jahodami
Pavlova se šlehačkou a jahodami
Pavlova se šlehačkou a jahodami
Pavlova se šlehačkou a jahodami
Pavlova se šlehačkou a jahodami
4fotografie
Nahrát fotku
 

Pavlova je dort z pečených našlehaných bílků z cukrem, zdobený šlehačkou a ovocem. Pravděpodobně pochází z Nového Zélandu, kde byl připraven na počest baletky Pavlovové. Lehoučký sněhový korpus tohoto dortu byl inspirován právě nadýchanou baletní sukní.

Suroviny

6 porce
    • 4
      ks bílek
    • 220
      g moučkový cukr + 1 lžíce do šlehačky + na poprášení
    • 2
      lžíce kukuřičný škrob
    • 2
      lžička vinný ocet
    • 200
      ml smetana ke šlehání
    • jahody na dozdobení

Postup přípravy receptu

1
Z bílků ušlehejte takřka tuhý sníh, poté do něj za stálého šlehání po částech přidejte cukr. Nakonec do hmoty zašlehejte škrob a vinný ocet.

RADA: VIDEO, jak vyšlehat sníh bez bílků

2
Pečicí papír přilepte k plechu pomocí malého množství sněhové hmoty. Na papír obkreslete podle menšího talíře kruh. Do něj navršte ušlehanou hmotu, „sněhová hora“ by měla být asi 4–6 centimetrů vysoká, nepravidelnost je naopak vítaná.
3
Troubu předehřejte na 150 °C. Vložte do ní Pavlovu, teplotu snižte na 120°C a pečte 80 minut. Během pečení troubu neotvírejte, dezert by splaskl. Hotovou Pavlovu nechte postupně chladnout v otevřené troubě.

RADA: 5 vychytávek nejen při pečení sladkého

4
Vychladlý korpus sundejte i s papírem z plechu, papír kolem dokola uvolněte, chytněte za jeden roh, Pavlovu usaďte na podnos a papír rychlým pohybem stáhněte.
5
Smetanu s cukrem ušlehejte dotuha a navršte na korpus. Přidejte očištěné a pokrájené jahody a poprašte trochou moučkového cukru.

RADA: 5 receptů na dezerty z vaječných bílků

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Tvarohovo-ořechovo-sněhové řezy

Tvarohovo-ořechovo-sněhové řezy

Jahodová sněhová roláda

Jahodová sněhová roláda

Sněhové dortíky z hrníčků

Sněhové dortíky z hrníčků

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Dorty
Pečení Dietní Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Jahody Kukuřičný škrob Moučkový cukr Smetana ke šlehání Vinný ocet

Pavlova nadýchaná, jak baletní sukně

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Brokolicový koláč

Brokolicový koláč

Tuňákový salát

Tuňákový salát

Zapečené palačinky se špenátem

Zapečené palačinky se špenátem

Koláčky

Koláčky

Vepřové s žampionovo - sýrovou omáčkou

Vepřové s žampionovo - sýrovou omáčkou

Veganský perník

Veganský perník

Pečená sekaná v zelenině

Pečená sekaná v zelenině

Snadná a rychlá hrachová polévka

Snadná a rychlá hrachová polévka

Jahodový džem podle Dity P.

Jahodový džem podle Dity P.

Doporučujeme

50 minut
Francouzské brambory s pórkem

Francouzské brambory s pórkem

50 minut
Šakšuka v praprikách

Šakšuka v praprikách

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

30 minut
Ostružiny s mandlovou drobenkou

Ostružiny s mandlovou drobenkou

80 minut
Ratatouille

Ratatouille

80 minut
Cuketová bábovka

Cuketová bábovka

40 minut
Kuřecí prsa Caprese

Kuřecí prsa Caprese

40 minut
Krémová polévka s fazolkami a koprem

Krémová polévka s fazolkami a koprem

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Pavlova nadýchaná, jak baletní sukně

Poslední sledované recepty

500
Drobenkový kakaový koláč s tvarohem
Drobenkový kakaový koláč…
35
Zapečené brambory s kuřecím masem
Zapečené brambory s…
35
Tvarohové knedlíky s jakýmkoliv ovocem II.
Tvarohové knedlíky s…
27
Kuřecí prsa Caprese
Kuřecí prsa Caprese
22
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich místo kečupu výbornou omáčku nejen na těstoviny
Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich…
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové ho zvládnete jedna báseň
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové…
Zažijte hvězdy F.O.O.D. pikniku
Zažijte hvězdy F.O.O.D. pikniku
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji využít v kuchyni, aby vám chutnala
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji…
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je uchovat na zimu
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je…
AHA.cz Kate vyděsila svým vzhledem: NEMOC SE VRÁTILA

Kate vyděsila svým vzhledem: NEMOC SE VRÁTILA

Mimibazar Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Dáma.cz Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Blesk pro ženy Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co jí naopak lichotí?

Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co jí naopak lichotí?

Ženy.cz 7 maličkostí, které mě zaručeně vytočí. Máte to stejně?

7 maličkostí, které mě zaručeně vytočí. Máte to stejně?

Blesk.cz Hvězdní šéfkuchaři »na nože«? Punčochář o Pohlreichovi: Za tohle mě asi zabije, ale…

Hvězdní šéfkuchaři »na nože«? Punčochář o Pohlreichovi: Za tohle mě asi zabije, ale…

SportRevue.cz VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

Maminka.cz Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Blesk Horoskopy Zdravotní problémy podle horoskopu: Jaké bylinky se hodí pro jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Zdravotní problémy podle horoskopu: Jaké bylinky se hodí pro jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Další doporučené recepty:

Pavlova s granátovým jablkem a sušenými malinami
Pavlova s granátovým jablkem a sušenými…
Pavlova s marakujou a mangem
Pavlova s marakujou a mangem
Pavlova s pistáciemi a višněmi
Pavlova s pistáciemi a višněmi
Pažitková omáčka
Pažitková omáčka
Pažitková pomazánka
Pažitková pomazánka
PB&J sendvič
PB&J sendvič
  • Recepty.cz
  • Pavlova se šlehačkou a jahodami
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact