• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Pavlova s pistáciemi a višněmi
Napište svůj komentář k receptu

Pavlova s pistáciemi a višněmi

0.0
moje hodnoceni
2.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pavlova s pistáciemi a višněmi
Pavlova s pistáciemi a višněmi
Pavlova s pistáciemi a višněmi
Pavlova s pistáciemi a višněmi
Pavlova s pistáciemi a višněmi
Pavlova s pistáciemi a višněmi
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

6 porce
    • 8
      ks vejce
    • 300
      g moučkový cukr prosátý
    • 1
      lžíce citronová šťáva
    • 1
      lžíce kukuřičný škrob
    • 2
      lžíce kakao
    • 300
      ml smetana ke šlehání 40 %
    • 3
      ks vanilkový cukr
    • 500
      g višně naložené v alkoholu
    • 50
      g pistácie
    • 150
      g hořká čokoláda

Postup přípravy receptu

1
Troubu předehřejte na 180°C. Plech vyložte pečicím papírem a tužkou si na něj předkreslete dva kruhy o průměru 16 cm.
2
Bílky vložte do perfektně odmaštěné a suché šlehací mísy. Ručním šlehačem (nebo v robotu) začněte šlehat při menší rychlosti a natřikrát přisypte cukr. Pak vmíchejte kakao. Kakaovou hmotu za pomoci stěrky rozetřete do obou předkreslených kruhů. Teplotu v troubě snižte na 150°C, upečte oba korpusy a nechte je částečně vychladnout.

RADA: Jak skladovat vejce?

3
Dotuha vyšlehejte smetanu s vanilkovým cukrem. První korpus položte na servírovací talíř a bohatě ozdobte smetanou, vypeckovanými višněmi a pistáciemi.
4
Nahoru položte druhý korpus a netlačte na něj. Pak ho opět potřete smetanou, hustě posypte višněmi a pistáciemi. Na celý dezert nastrouhejte hoblinky čokolády. Chcete-li větší, použijte škrabku.

RADA: 5 vychytávek, které využijete nejen při pečení sladkého!

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jahodová Pavlova

Jahodová Pavlova

Pavlova plná ovoce

Pavlova plná ovoce

Vánoční Pavlova

Vánoční Pavlova

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová šťáva Hořká čokoláda Kakao Kukuřičný škrob Moučkový cukr Pistácie Smetana ke šlehání Vanilkový cukr Vejce Višně naložené v alkoholu

Pavlova nadýchaná, jak baletní sukně

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapečené žampiony

Zapečené žampiony

Odpalované větrníčky s vanilkovou nápní

Odpalované větrníčky s vanilkovou…

Cuketa vynikající

Cuketa vynikající

Celozrnný chléb z domácí pekárny

Celozrnný chléb z domácí pekárny

Trdelníky

Trdelníky

Čínské rizoto

Čínské rizoto

Rebarborový crumble se zakysanou smetanou

Rebarborový crumble se zakysanou…

Jidáše dle časopisu F.O.O.D.

Jidáše dle časopisu F.O.O.D.

Jáhlové placky

Jáhlové placky

Doporučujeme

35 minut
Masové kuličky s pečenou dýní a petrželovým pyré

Masové kuličky s pečenou dýní a…

50 minut
Dršťková z bedel

Dršťková z bedel

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

55 minut
Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

45 minut
Nakládané houbičky

Nakládané houbičky

30 minut
Mexická tortilla se zelným salátem

Mexická tortilla se zelným salátem

65 minut
Jablkový koláč s drobenkou

Jablkový koláč s drobenkou

45 minut
Bramboračka s bylinkovými noky

Bramboračka s bylinkovými noky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Pavlova nadýchaná, jak baletní sukně

Poslední sledované recepty

51
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
29
Plec pečená (nejen) se zelím
Plec pečená (nejen) se…
28
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
26
Zázvorový macerát - sirup pro dospělé
Zázvorový macerát -…
22
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…

Zajímavé články

Vesnické polévky 7x jinak: Poctivé české recepty, které se dědí po generace
Vesnické polévky 7x jinak: Poctivé české recepty,…
Víte, co je „rozcuchaná nevěsta"? Ochutnejte sladký recept ze starých krajových kuchařek
Víte, co je „rozcuchaná nevěsta"? Ochutnejte…
Znáte jablečné máslo? Zkuste další skvělý způsob, jak zužitkovat úrodu jablek
Znáte jablečné máslo? Zkuste další skvělý způsob,…
Jak správně usušit houby, aby nezplesnivěly
Jak správně usušit houby, aby nezplesnivěly
10 nápadů na večeři jako od babičky: Uvařte si rychle, levně a klidně i bez masa
10 nápadů na večeři jako od babičky: Uvařte si…
AHA.cz Šílená zrada! Adamec za zdmi ústavu... z rozhodnutí Jany

Šílená zrada! Adamec za zdmi ústavu... z rozhodnutí Jany

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Podzimní bundy a kabáty: Jakým se vyhnout s většími prsy i pozadím a co sluší vysokým postavám?

Podzimní bundy a kabáty: Jakým se vyhnout s většími prsy i pozadím a co sluší vysokým postavám?

Ženy.cz Po ránu mluvit prostě nebudu!

Po ránu mluvit prostě nebudu!

Blesk.cz Nesmrtelné písně Karla Gotta: Která byla hitem v roce vašeho narození?

Nesmrtelné písně Karla Gotta: Která byla hitem v roce vašeho narození?

SportRevue.cz 35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy Velký horoskop lásky na říjen: Kdo ustojí krizi, kdo otěhotní a na koho čeká osudový vztah?

Velký horoskop lásky na říjen: Kdo ustojí krizi, kdo otěhotní a na koho čeká osudový vztah?

Další doporučené recepty:

Pavlova s citronovým krémem
Pavlova s citronovým krémem
Pavlova s granátovým jablkem a sušenými malinami
Pavlova s granátovým jablkem a sušenými…
Pavlova s marakujou a mangem
Pavlova s marakujou a mangem
Pavlova se šlehačkou a jahodami
Pavlova se šlehačkou a jahodami
Pažitková omáčka
Pažitková omáčka
Pažitková pomazánka
Pažitková pomazánka
  • Recepty.cz
  • Pavlova s pistáciemi a višněmi
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact